«

»

Μαΐ 26

Έντυπο εφήβων

     Αγαπητοί Μαθητές

Σας προωθούμε υλικό για Παιδιά\Εφήβους από το Εργαστήριο Σχολικής Ψυχολογίας

Πρόκειται για ένα έντυπο που απευθύνεται σε εφήβους σχετικά με την ψυχοκοινωνική τους προσαρμογή με το άνοιγμα των σχολείων μετά το μακρόχρονο διάστημα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης λόγω της πανδημίας.

Μέσα από τις «διαδρομές» που αποτυπώνονται στο έντυπο, οι έφηβοι μαθητές και μαθήτριες καλούνται να αναστοχαστούν τις επιλογές-διαδρομές εκείνες που θα συμβάλλουν στην ενεργοποίηση των ψυχοκοινωνικών προστατευτικών παραγόντων που είναι σημαντικές για την προαγωγή της ψυχικής τους ανθεκτικότητας σε περιόδους κρίσης.

Το περιεχόμενο του έντυπου, προτείνεται να αξιοποιηθεί ως εκπαιδευτικό υλικό με τη συνεργασία και υποστήριξη των εκπαιδευτικών σε συνδυασμό με το Έντυπο για εκπαιδευτικούς: «Ενισχύοντας την ψυχοκοινωνική προσαρμογή των παιδιών κατά την επιστροφή στο σχολείο στην περίοδο της πανδημίας COVID-19», Εργαστήριο Σχολικής Ψυχολογίας, ΕΚΠΑ, http://www.centerschoolpsych.psych.uoa.gr/images/epistrofi-sto-sholeio-psychokoinoniki-prosarmogi-COVID-19.pdf.

Ειδικότερα προτείνεται η συζήτηση στην τάξη σχετικά με το περιεχόμενο του εντύπου ή η παρουσίαση στην τάξη από τους ίδιους τους μαθητές που θα το επεξεργαστούν αρχικά σε μικρές ομάδες(ενδεικτικά αναλαμβάνοντας 1 διαδρομή/επιλογή ανά ομάδα). Εφόσον είναι εφικτό ενθαρρύνεται και η σύνδεση με προσφερόμενα μαθήματα του αναλυτικού προγράμματος σπουδών σχετικά με την ανταπόκριση και προσαρμογή των ανθρώπων σε δύσκολες περιόδους.

Με εκτίμηση

Ο Δ/ντής 2ου ΓΕΛ ΑΛΙΜΟΥ
Διονύσης Αναστασόπουλος Δρ.

Δείτε το έντυπο  ΕΔΩ
Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων