Κοσμοεξερευνήσεις

Το σχολικό έτος 2019-20 υλοποιήθηκε στο 2ο Γυμνάσιο Σητείας το εθελοντικό σχολικό πρόγραμμα “Κοσμοεξερευνήσεις” σύμφωνα με την εκπαιδευτική προσέγγιση STEAM(Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics). Με απλές πρακτικές δραστηριότητες, μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας συνδύασαν Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία, Μηχανική, Τέχνες και Μαθηματικά, για να μελετήσουν εισαγωγικά θέματα Αστρονομίας, Αστροφυσικής και Διαστημικής.

Τα παιδιά αφιέρωσαν αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο τους (1,5 ώρα 2 φορές την εβδομάδα, μετά το τέλος των μαθημάτων), για να εξερευνήσουν τον κόσμο που μας περιβάλει με ευχάριστο, δημιουργικό και ανακαλυπτικό τρόπο:

  • Χρησιμοποίησαν την επιστημονική μέθοδο, την παρατήρηση και τον πειραματισμό.
  • Εργάστηκαν ομαδικά και αντάλλαξαν απόψεις για την επίλυση προβλημάτων.
  • Φαντάστηκαν και αφηγήθηκαν, δημιούργησαν και παρουσίασαν.
  • Σχεδίασαν, κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν ψηφιακά εργαλεία.
  • Αξιοποίησαν σύγχρονες διαδικτυακές πλατφόρμες και εφαρμογές προσομοίωσης.

Μέσα από ένα συνεργατικό ταξίδι στο Διάστημα, διαπίστωσαν τη σημασία της διεθνούς συνεργασίας και της διεπιστημονικής προσέγγισης για την εξερεύνηση άγνωστων κόσμων αλλά και για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προβλημάτων του πλανήτη μας.

Η ταινία που ακολουθεί συνοψίζει τις εμπειρίες μιας (σχεδόν) ολόκληρης, δημιουργικής, πλούσιας σε ανακαλύψεις, σχολικής χρονιάς. Αξίζει ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλα τα κορίτσια και αγόρια της ομάδας! Να είστε πάντα υγιείς και χαρούμενοι, να κρατάτε άσβεστη τη φλόγα για μάθηση και δημιουργία!

Αφήστε μια απάντηση