Η Ομάδα Ρομποτικής στον Τελικό του FLL!

IMG 20220313 152005

Φέτος, οργανώθηκε ξανά στο σχολείο μας Ομάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής! Συμμετέχουν 20 αγόρια και κορίτσια της Γ’ τάξης και οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής και Τεχνολογίας του σχολείου. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται μετά το τέλος των μαθημάτων, για ένα δίωρο την εβδομάδα.

Η ομάδα ξεκίνησε διστακτικά, μόλις το Δεκέμβριο, και κλήθηκε ν’ αντιμετωπίσει πολλά εμπόδια. Κόντρα στις αντιξοότητες της πανδημίας, αποφάσισε να πάρει μέρος  στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής και Καινοτομίας FIRST® LEGO® League που διοργανώνεται από το Φιλεκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (Eduact).

Τα παιδιά, αποφασισμένα να κατακτήσουν νέους ορίζοντες ακολουθώντας τις θεμελιώδεις αξίες του FLL (Teamwork, Inclusion, Innovation, Fun, Discovery, Impact):panoramic

 • επέλεξαν με ψηφοφορία το όνομα της ομάδας τους και τα 10 μέλη που θα τους αντιπροσώπευαν στο διαγωνισμό,
 • έθεσαν τους στόχους τους με ενθουσιασμό,
 • συναρμολόγησαν ένα LEGO® MINDSTORMS® Education EV3 και τα μοντέλα της φετινής θεματικής πίστας CARGO CONNECT,
 • προγραμμάτισαν το ρομπότ τους να ολοκληρώνει συγκεκριμένες αποστολές,
 • σχεδίασαν το δικό τους project καινοτομίας (ένα ρομπο-ελαιουργείο), και
 • δημιούργησαν μια πολυμεσική παρουσίαση για όσα ανακάλυψαν:

Στις 13 Μαρτίου, οι “KNIGHTS OF THE FUTURE” φόρεσαν κόκκινα μπλουζάκια, έβαλαν στο πέτο το σήμα που οι ίδιοι δημιούργησαν, και ταξίδεψαν στη Χερσόνησο, για να πάρουν μέρος στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Κρήτης. Επέστρεψαν με 10 μετάλλια, 10 επαίνους κι ένα εισιτήριο για τον Τελικό!

.png

Περήφανοι για τα θετικά σχόλια που εισέπραξαν από τους κριτές, προετοιμάζονται με ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό για τη νέα μεγάλη πρόκληση.

Θα ήθελαν να ευχαριστήσουν:

 • Τον Διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Σητείας που υποστήριξε σθεναρά εξ αρχής όλη την προσπάθεια και μερίμνησε για τα έξοδα εγγραφής της ομάδας και προμήθειας τραπεζιού για την πίστα αποστολών.
 • Τον Μηχανικό-Υπεύθυνο Διαχειριστή κ. Σταματάκη Γιάννη που ξενάγησε αντιπροσωπεία μαθητών στο ελαιουργείο του Αγροτικού Ελαιουργικού και Σταφιδικού Συνεταιρισμού Σητείας, άκουσε με προσοχή τις προτάσεις τους, και έδωσε χρήσιμη ανατροφοδότηση για τις ιδέες τους.
 • Toν μαθητή του 1ου Γυμνασίου Σητείας Μενέλαο Κωνσταντάκη, για τις χρήσιμες συμβουλές που προσέφερε από την εμπειρία του σε προηγούμενους διαγωνισμούς.
 • Την Περιφέρεια Κρήτης που, με την περσινή δωρεά δύο νέων πακέτων εκπαιδευτικής ρομποτικής στο πλαίσιο προγράμματος ΕΣΠΑ, έκανε δυνατή την κατασκευή πιο σύνθετων ρομποτικών μοντέλων.
 • Τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, για τα άλλα δύο πακέτα εκπαιδευτικής ρομποτικής που είχε εξασφαλίσει στο παρελθόν για το σχολείο μας.
 • Τους Γονείς των παιδιών της ομάδας, για την υποστήριξη και συνεργασία τους.
 • Την Υποδιευθύντρια και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών του 2ου Γυμνασίου Σητείας, για τη διευκόλυνση και υποστήριξη των δράσεων της ομάδας.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της ομάδας, μαθητές και εκπαιδευτικούς:

Αχλαδιανάκη Χριστίνα – Εικοσιπεντάκης Εμμανουήλ – Ζανικέλλι Στυλιανός – Κοντογιαννάκης Μάριος – Κουνελάκη Ειρήνη – Κωσταβασίλης Νικόλαος – Μιχελάκης Κωνσταντίνος – Συλλιγαρδάκης Ιωάννης – Φραγκούλη Αιμιλία – Χασαπλαδάκης Νικόλαος

Αχλαδιανάκης Πορφύριος – Γκιοργίεβ Γκεώργκι – Καλαντζής Κωνσταντίνος – Κοτσυφάκης Αγαπητός – Μπελιμπασάκη Καλλιόπη – Παπαδάκης Εμμανουήλ – Ραχήλης Ευάγγελος – Σκαρβελάκης Νικόλαος – Τζαβολάκης Μάριος – Τζιρβελάκης Εμμανουήλ 

Λαγουδάκη Ελπίδα (Πληροφορικής) – Πρινιωτάκης Ιωάννης (Τεχνολογίας)

Καλή επιτυχία στον τελικό!

Αφήστε μια απάντηση