Ένα παιχνίδι για την Eπιστήμη!

Με την τελευταία εργασία της χρονιάς στην Πληροφορική, προσπαθήσαμε να τιμήσουμε σημαντικές προσωπικότητες των φυσικών επιστημών, της τεχνολογίας, της μηχανικής, της πληροφορικής και των μαθηματικών: γυναίκες και άντρες που με το έργο τους χάραξαν νέους δρόμους και αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τις επόμενες γενιές.

Μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου συνδύασαν όσα έμαθαν στον προγραμματισμό, μελέτησαν πηγές, φαντάστηκαν, σχεδίασαν, και υλοποίησαν δικά τους παιχνίδια στο Scratch, εμπνευσμένα από προσωπικότητες που άνοιξαν στην ανθρωπότητα νέους ορίζοντες. Μαζί με τα προγράμματά τους, τα παιδιά δημιούργησαν και συνοδευτικά φυλλάδια, που μοίρασαν στους συμμαθητές τους κατά την παρουσίαση της δουλειά τους, στο τελευταίο μάθημα της χρονιάς.

Παρακάτω θα βρείτε ένα μικρό μόνο δείγμα από τα έργα που υλοποιήθηκαν. Μπορείτε να τα δοκιμάσετε επιλέγοντάς τα με κλικ. Ξεκινούν με το πάτημα της πράσινης σημαίας αλλά θα ήταν καλό να διαβάσετε πρώτα τις οδηγίες κάθε παιχνιδιού.

Όλες οι δημιουργίες των παιδιών ήταν ιδιαίτερα αξιόλογες. Ακόμα και τα παιχνίδια που δεν ολοκληρώθηκαν, ακόμα και οι ιδέες που δεν υλοποιήθηκαν. Στις δύσκολες συνθήκες αυτής της σχολικής χρονιάς, κάθε τι μικρό χρειάστηκε μεγάλο κόπο. Αξίζουν πολλά μπράβο στους μαθητές και στις μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου του σχολικού έτους 2020-21! Εύχομαι η έμπνευση και η δημιουργικότητα να συνοδεύουν κάθε τους βήμα!

Rosalind Franklin

Αικατερίνη Τσιμητάκη

Jane Goodall

Νικολέτα Βοβατζάκη

Katherine Johnson

Αριάδνη Θωμά

Esther Lederberg

Χαρά Φυγετάκη

Ήρων ο Αλεξανδρεύς

Γεώργιος Γαλανάκης

Grace Hopper

Μιχαηλία Γεροντάρα-Κάλαμπα

Ερατοσθένης ο Κυρηναίος

Φίλιππος Πρωτογεράκης

Maria Sibylla Merian

Σταματίνα Βεζυράκη

Hertha Ayrton

Μαρία Βουγιούκα

Tim Berners Lee

Ιωάννης Φραγκιαδάκης

Valentina Tereshkova

Μαρίνα Ντόικα

Αδελφοί Ράιτ

Έκτωρ Κασαμπαλόγλου

Florence Bascom

Μαρίνα Κατσαρού

Αφήστε μια απάντηση