Δείτε το στο slideshare.net

“Ο  Αστροφυσικός  Σταμάτης Κριμιζής, ο οποίος μίλησε  στους Κορίνθιους μαθητές μετά από την Πρόσκληση του 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ,  σε μια πρόσφατη Συνέντευξή του και μετά την παραίτησή του από τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό(ΕΛΔΟ)”

«Να βγούμε από την κρίση όχι γιατί είναι εύκολο, αλλά γιατί είναι δύσκολο!»

Δείτε το στο slideshare.net

pastedImage (3)P4067669 P4067641 P4067648_

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ  SOUTHAMPTON

Το 2ο Γυμνάσιο Κορίνθου  σε Διεθνές Συνέδριο Μίκρο – Νάνο – τεχνολογίας

Σαράντα έξι  μαθητές & καθηγητές του σχολειού μας στο Intercontinental Athens

Εν αναμονή της οριστικοποίησης της ημερομηνίας άφιξης  στην Κόρινθο του καθηγητή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Ανώτατου Φυσικού και υπεύθυνου για τις διακρατικές σχέσεις στη Διεύθυνση του CERN, αλλά και στον απόηχο της σημαντικότατης παρουσίας του Ακαδημαϊκού και μεγάλου Αστροφυσικού της NASA κ. Σταμάτη Κριμιζή  με «άρωμα» από το Διάστημα, το σχολείο μας «πρόλαβε» και πήρε «γεύση» και από τις τεχνολογίες αιχμής: μίκρο – νάνο – τεχνολογίες!

Ομάδα σαράντα μαθητών του 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ  με τους συνοδούς  καθηγητές τους, συμμετείχε  στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες μικρο και νανο – τεχνολογίας που έλαβαν χώρα στο περιθώριο  των δυο Διεθνών Συνεδρίων  ( Διεθνές συνέδριο για υλικά μνημών αντίστασης, συσκευές και συστήματα (MEMRISYS2017) και τη Διεθνή Κοινοπραξία για Νανοτεχνολογίες (ICON)), μεταξύ 3 και 7 Απριλίου στο Ξενοδοχείο Intercontinental Athens και τα οποία διοργανώθηκαν με πρωτοβουλία και ευθύνη του Αναπληρωτή καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Southampton κ. Προδρομάκη Θέμη.

Η πρόσκληση σχολείων, ώστε να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής μαθητών στις συγκεκριμένες δραστηριότητες, αποτέλεσε πράγματι  μια καταπληκτική ευκαιρία και μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τους δεκαπεντάχρονους μαθητές του σχολείου μας.

Ήταν για αυτούς  ένα συναρπαστικό ταξίδι στο θαυμαστό κόσμο της Νανοτεχνολογίας και ως γνωστόν, ο μικρο-κόσμος είναι ένα μυστήριο που κεντρίζει ιδιαιτέρως τους μικρούς μαθητές για να τον αποκαλύψουν.

Με εργαλείο την άκρως δελεαστική θεματολογία, εστιασμένη σε τεχνολογίες αιχμής στο πεδίο της μικροηλεκτρονικής και της νανοτεχνολογίας, αλλά και την προσήνεια, τον κατανοητό για μαθητές τρόπο επικοινωνίας, το πάθος, την αμεσότητα, τη θέρμη και τη μεταδοτικότητα του εκπαιδευτικού προσωπικού, η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Southampton, με επικεφαλής τον κύριο Θέμη Προδρομάκη, κατόρθωσε να κεντρίσει την προσοχή των μαθητών, να τους προκαλέσει δημιουργικό προβληματισμό, σχετικά με το αντικείμενο των ερευνών τους και να προκύψει μια μοναδική, απτή βιωματική εμπειρία γι’  αυτούς.

Οι μαθητές μετατράπηκαν σε μικρο-ερευνητές, βίωσαν τις συνθήκες εργασίας σε εργαστήρια καθαρού χώρου, φορώντας προστατευτική ενδυμασία(φόρμα-μάσκα-γάντια) και μυήθηκαν στη τεχνική της φωτολιθογραφίας, κατασκευάζοντας τα δικά τους microfluidic silicon chips, καταφέρνοντας με  αβίαστο και ευχάριστο τρόπο   να κατανοήσουν ότι τα επιτεύγματα του σύγχρονου τεχνολογικού πολιτισμού στηρίζονται σε σχετικά απλές ιδέες και σε μηχανισμούς που ακολουθούν τους ίδιους φυσικούς νόμους, με τους οποίους λειτουργεί η ίδια η φύση.

Η επιλογή των θεμάτων στις μάσκες αποτύπωσης, το χιούμορ και το επικοινωνιακό χάρισμα των ομιλητών, καθώς και η απλότητα της διαδικασίας, ενθάρρυναν τη συμμετοχή, διατήρησαν αμείωτο το ενδιαφέρον και κατέστησαν πολύ δεκτικούς τους μαθητές στην καινούργια γνώση και το πλήθος πληροφοριών που ήταν διαθέσιμο.

Το αντικείμενο π.χ. της έρευνας του κ. Προδρομάκη, για το πώς δηλαδή θα διεισδύσει η Νανοτεχνική στον ανθρώπινο εγκέφαλο με σκοπό την πρόληψη και θεραπεία σοβαρών ασθενειών, ανοίγει τον δρόμο για την σύζευξη ηλεκτρονικής Φυσικής με την Βιολογία (μέσω βλαστοκυτάρων), με συνέπεια την ανθρώπινη μακροημέρευση και ευδαιμονία, αφού οι νέες θεραπείες (που θα προκύψουν) θα είναι περισσότερο στοχευμένες και με μειωμένες παρενέργειες.

Σημειωτέον, ότι ο καθηγητής κ. Προδρομάκης, όταν ήταν καθηγητής στο Imperial College του Λονδίνο, υπήρξε στενός συνεργάτης του γνωστού καρδιοχειρουργού Μαγκντί Γιακούμπ, για λογαριασμό του οποίου δημιουργούσε ιστούς σε ειδικές πλατφόρμες, οι οποίοι χρησιμοποιούνταν  για καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις.

Η ακαδημαϊκή  πορεία του κ Προδρομάκη, δείχνει το μονοπάτι της γνώσης που πρέπει να ακολουθήσουν οι μαθητές μας, αυτό δηλαδή, της επίμονης προσπάθειας, της αριστείας και των υψηλών στόχων.  Είναι γεγονός, που πιστοποιείται από την επιστημονική του ομάδα, ότι μέσω του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος είναι δυνατή η πρόσβαση στα καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα παγκοσμίως και η συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα που αφορούν την αιχμή της τεχνολογικής εξέλιξης.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μητέρας μιας μαθήτριας, η οποία συμμετείχε στη βιωματική δράση και η οποία μας εκμυστηρεύθηκε ότι η κόρη της κατενθουσιάστηκε και δε σταμάτησε, μέχρι αργά το βράδυ, να τους περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια την εμπειρία που έζησε.

Πραγματικά, η συνάντηση και η συνύπαρξη των μαθητών μας με τον καθηγητή κ. Προδρομάκη  και τα μέλη της ομάδας του, δεν ήταν απλά μια ακόμα τυπική διαδικασία εκπαίδευσης, αλλά μία εμπειρία ζωής.

Το ειλικρινές ενδιαφέρον που επέδειξαν και ο πολύτιμος χρόνος που αφιέρωσαν από την αρχή της επίσκεψής μας και κατά τη διάρκεια της υλοποίησης των δραστηριοτήτων, εκτιμήθηκε από όλους μας, μαθητές και συνοδούς καθηγητές.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον καθηγητή κ. Προδρομάκη Θέμη και την οργανωτική ομάδα του,  για την άψογη διοργάνωση,  που με παιγνιώδη τρόπο κατόρθωσαν να εμφυσήσουν τον ενθουσιασμό, να επικοινωνήσουν  τις τρέχουσες εξελίξεις στο πεδίο της μικρο- και νανο-τεχνολογίας και να εμπνεύσουν  ένα τόσο ιδιαίτερο κοινό,   όπως είναι οι μικροί μαθητές ενός Γυμνασίου, ώστε να ακολουθήσουν αντίστοιχες σπουδές με  αντίστοιχη εργασία στις νέες τεχνολογίες.

Πιστεύουμε ότι ο στόχος που έθεσε ο κ. Θέμης Προδρομάκης επετεύχθη στο ακέραιο.

Ένα ευχαριστώ από καρδιάς για τη μοναδική μορφωτική εμπειρία, που μας προσέφερε.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί

Χρήστος Ρουμελιώτης – Δήμητρα Παραδείση – Άννα Παπαδοπούλου – Θέκλα Γιαννούλη  Νικόλαος Τζούλης – Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος

 

 

Το 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ προσκεκλημένο του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον σε Διεθνές Συνέδριο Μικρο-Νανο-Τεχνολογίας

prokop-thumb-large

Ο Αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Νανοηλεκτρονικής του τομέα Φυσικών Επιστημών και Μηχανικής του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον, (University of Southampton)  Θέμης Προδρομάκης και φίλος του  2ου Γυμνασίου Κορίνθου………. από τα παλιά – (επίσκεψη μαθητών του σχολείου μας στο  Imperial College του Λονδίνο, όταν ήταν εκεί καθηγητής), –  διοργανώνει στο ξενοδοχείο Intercontinental Athens, δύο διεθνή συνέδρια στην Αθήνα μεταξύ 3 και 7 Απριλίου 2017        ( Διεθνές συνέδριο για υλικά μνημών αντίστασης, συσκευές και συστήματα (MEMRISYS2017) και τη Διεθνή Κοινοπραξία για Νανοτεχνολογίες (ICON)).

220px-Nuffield-theatre-southampton

Ο  καθηγητής λοιπόν, κ. Προδρομάκης  καλεί στις 6 Απριλίου ομάδα 40 περίπου μαθητών του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου και δηλώνει:   «Στόχος μας είναι η ενημέρωση των μαθητών καθώς και του ευρύ κοινού σε θέματα που αφορούν στη σύγχρονη ερευνητική δραστηριότητα του τομέα της μίκρο- και νάνο-τεχνολογίας, θέλοντας κατ’  αυτόν τον τρόπο να εμφυσήσουμε στη νέα γενιά τον ενθουσιασμό για την επιστήμη και την τεχνολογία, δίνοντάς τους ταυτόχρονα κίνητρο να επιλέξουν μια επαγγελματική σταδιοδρομία που απαιτεί ανώτερες και ανώτατες σπουδές».
 Το University of Southampton,  στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαθέτει τις πλέον προηγμένες εγκαταστάσεις καθαρού χώρου (Κέντρο ανάπτυξης νανοδιατάξεων, Nanofabrication Centre <http://www.ecs.soton.ac.uk/research/facilities>) σε ακαδημαϊκά ιδρύματα στην Ευρώπη. Στο κέντρο αυτό φιλοξενείται ένα ευρύ φάσμα ερευνητικών δραστηριοτήτων, που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη τεχνολογιών αιχμής στον τομέα των μικροσυστημάτων και νανοδιατάξεων με άμεση εφαρμογή σε συστήματα ηλεκτρονικών, η νανοτεχνολογίας καθώς και βιο-εφαρμογών. Τα συναρπαστικά ερευνητικά αντικείμενα του 35χρονου Έλληνα πρωτοπόρου της νανοτεχνολογίας, συγκεντρώνουν τα βλέμματα της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας αλλά και κολοσσών της βιομηχανίας (από τη Hewlett Packard μέχρι τη φαρμακευτική Glaxo Smith Kline). Από τη μία, εξελίσσει την ιδέα των «memristor» (σύντμηση του memory-resistor, που σημαίνει «μνημονική αντίσταση» ή «αντιστάτης με μνήμη»), μιας επανάστασης στην αρχιτεκτονική των υπολογιστών, που συνδέει τη μικροηλεκτρονική με τη βιολογία. Από την άλλη, καταπιάνεται με τη συνθετική βιολογία και, εφαρμόζοντας καθιερωμένες μεθόδους νανοκατασκευής, φτιάχνει στο εργαστήριο «μικρο-πλατφόρμες» μέσα στις οποίες μπορούν να αναπτυχθούν κυτταρικοί ιστοί και όργανα για ιατρική χρήση.

    Οι μαθητές του σχολείου μας θα λάβουν μέρος σε πρακτικές δραστηριότητες (hands-on activities) που σχετίζονται με την τεχνολογία κατασκευής μικρο- και νανο-διατάξεων.

Για το 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Χρήστος Ρουμελιώτης (Θεολόγος)

__________________________________________________

AAA_7176a21 (1)a4

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΣ ΚΑΙ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΟΣ ΤΗΣ NASA  ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΡΙΜΙΖΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΣ ΤΟΥ 

2ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

(Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο σχετικό αφιέρωμα της ΕΡΤ:

http://video.sch.gr/asset/detail/AqpbdFRSA6eELFL9JDjDa4JY

Δυο λόγια για το ιστορικό της εκδήλωσης- διάλεξης της 23-3-2017:

Το 2ο Γυμνάσιο Κορίνθου, με εισήγηση του καθηγητή Χρήστου Ρουμελιώτη και έγκριση του Διευθυντή κ. Παρασκευόπουλου Κωνσταντίνου αλλά και του Συλλόγου των καθηγητών, καθώς και την στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, προσκάλεσε τον διακεκριμένο Ακαδημαϊκό και Αστροφυσικό της NASA, κ. Σταμάτη Κριμιζή, να έλθει στην Κόρινθο και να μιλήσει στους μαθητές του σχολείου μας αλλά και σε αντιπροσωπείες μαθητών απ’ όλα τα σχολεία της Κορινθίας, αναπτύσσοντας το θέμα:

«Από τη γη και πέρα από τον Πλούτωνα σε 50 χρόνια: Η επί τόπου εξερεύνηση των πλανητών».

Η εκδήλωση που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, έλαβε χώρα στο Δημοτικό Θέατρο «ΘΩΜΑΣ ΘΩΜΑΙΔΗΣ», το οποίο ήταν κατάμεστο από μαθητές και πολίτες της Κορινθίας. Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Πνευματικός Αλέξανδρος μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Παρτσινέβελο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χασικίδη, ο εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη, κ. Παπαφωτίου, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Φειδάς Γιάννης, η Σύμβουλος των Φιλολόγων κ. Κεκροπούλου Μαρία, ο Διευθυντής των Φυλακών Κορίνθου κ. Τσουρέκης Αντώνιος, η Πρόεδρος της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου κ. Ευστρατιάδου, εκπαιδευτικοί και πλήθος μαθητών και κόσμου. Για την καλύτερη οργάνωση της εκδήλωσης συγκροτήθηκε επιτροπή αποτελούμενη από τους καθηγητές κ. Παπαδοπούλου Άννα, Γιαννούλη Θέκλα, Παραδείση Δήμητρα, Παρασκευόπουλο Κωνσταντίνο, Τζούλη Νικόλαο  και Ρουμελιώτη Χρήστο.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου κ. Παρασκευόπουλος Κων/νος, καλωσορίζοντας εγκάρδια τον υψηλό μας προσκεκλημένο. Απηύθυναν χαιρετισμούς ο Δήμαρχος κ. Πνευματικός Αλ., ο Αντιδήμαρχος κ. Παρτσινέβελος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Φειδάς Γιάννης ενώ τον Αστροφυσικό της NASA παρουσίασε ο καθηγητής κ. Χρήστος Ρουμελιώτης.

Ο κ. καθηγητής, έδωσε συνέντευξη από το χώρο του Πανεπιστημίου στην ΕΡΤ-1 και στην εκπομπή «10 στην Ενημέρωση», με τους Δημοσιογράφους  Κώστα Λασκαράτο και Χρήστο Παγώνη, η οποία αναμεταδόθηκε και από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ), όπως επίσης παραχώρησε συνέντευξη και στα τοπικά κανάλια. Ο Διευθυντής του σχολείου μας και οι καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου προσέφεραν στον  Ακαδημαϊκό κ. Κριμιζή, διάφορα δώρα όπως ένα βιβλίο με τους Αρχαιολογικούς Θησαυρούς της Κορινθίας γραμμένο στα Ελληνικά και Αγγλικά, δυο DVD, με τα αξιοθέατα της Κορινθίας, ένα Βιβλίο του Θουκυδίδη «Περικλέους Επιτάφιος», που θεωρείται ο Ύμνος στην Δημοκρατία, μεταφρασμένο σε τέσσερις γλώσσες, προσφορά της «Βουλής των Ελλήνων», τοπικά προϊόντα σε συσκευασίες όπως λάδι και κρασί, ένα πολύ καλό στυλό εκ μέρους των μαθητών μας, ενώ μια μαθήτρια μας του προσέφερε μια ανθοδέσμη, γεγονός που τον συγκίνησε ιδιαίτερα. Εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, η φιλόλογος κ. Χάψα Μαίρη, του προσέφερε δυο κάδρα που περιείχαν δυο ποιήματα: ένα βγαλμένο από την φαντασία και την έμπνευση των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου και ένα από τους μαθητές του 4ου Λυκείου Κορίνθου, τα οποία απήγγειλε η ίδια. Οι άλλες δυο κυρίες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του προσέφεραν ένα πολυστυλό και μία εικόνα του τοπικού μας Αγίου, του Οσίου Παταπίου. Εκ μέρους της Εταιρείας  APSTAGE – ΠΑΠΠΑ ΔΗΜΗΤΡΑ / STAGE DESIGN EXPERIENCE, προσφέρθηκε στο σχολείο μας, το banner με το λογότυπο της NASA. Τα τελευταία χρόνια συστηματικά  και  με μεγάλη προθυμία, η ευγενεστάτη κ. Παππά σε κάθε δραστηριότητα του σχολείου μας προσφέρει τα ανάλογα με την περίπτωση πανό και για το λόγο αυτό της είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες.

Τέλος ο κ. Δήμαρχος, του προσέφερε  κατά τη διάρκεια γεύματος, που παρετέθη προς τιμή του υψηλού προσκεκλημένου μας, σημαντικά δώρα που σχετίζονται με την Ιστορία της Κορίνθου, όπως επίχρυσα αρχαία νομίσματα κ.λ.π. Τέλος, να επισημανθεί, ότι η όλη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του Δήμου Κορινθίων και  την αμέριστη συμπαράσταση  του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

________________________________________________________

κυπελλο απονομη

Το χρυσό κύπελλο κατέκτησε η σκακιστική ομάδα του σχολείου μας στο Περιφερειακό Σχολικό Πρωτάθλημα την Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017 και κέρδισαν την πρόκριση για το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα τον Απρίλη. Συγχαρητήρια στον Παύλο Καβουρίνο, Νίκο Ψαρρό, Γεωργία Αποστολάκη και Αλέξανδρο Βράζιο!

__________________________________________________

Αποτέλεσμα εικόνας για αρχαια τραγωδια ελενη

Την  Πέμπτη 23/3/2017, πραγματοποιήθηκε στο 2Ο Γυμνάσιο Κορίνθου, μέσα στα πλαίσια ενός εκπαιδευτικού προγράμματος ανταλλαγής μαθητών και διαπολιτισμικής αλληλεπίδρασης, μια αξιοσημείωτη βιωματική δράση με πολιτιστικό, πνευματικό και παιδαγωγικό υπόβαθρο.

Με την ευκαιρία της διδασκαλίας της τραγωδίας του Ευριπίδη “Ελένη”, πραγματοποιήθηκε μέσα στην τάξη δραματοποίηση ενός αποσπάσματος της διδαχθείσης τραγωδίας, προκειμένου να ψυχαγωγηθούν οι Γερμανοί επισκέπτες του σχολείου μας, να καταδειχτούν οι δυνατότητες του ευέλικτου εκπαιδευτικού μας συστήματος και να αναβιώσει η πολιτιστική μας παράδοση μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Το αισθητικό αποτέλεσμα δικαίωσε τις προσδοκίες μας καθώς παρακολουθήσαμε αξιόλογες ερμηνείες δεκαπεντάχρονων παιδιών που ενσάρκωσαν αρκετά δυσνόητους για την ηλικία τους ρόλους με σχεδόν επαγγελματική συνέπεια ( είδωλο, Θεονόη, Ελένη…).

Επίσης η μυσταγωγία, το τελετουργικό κλίμα, οι αρχαικοί ήχοι, τα ρούχα, οι μάσκες,τα στεφάνια της ελιάς (υλικά εντελώς ευτελή, αλλά με μεγάλη σημειολογία) όπως και το σκηνοθετικό τέχνασμα του καραβιού με τα κατάρτια, κατάφεραν να μας μεταφέρουν μέσα στο χρόνο, να μας μυήσουν στο μυστήριο της τραγωδίας και να μας μεταδώσουν το πνεύμα της αισιοδοξίας που εμπνέει η φυγή της Ελένης.

Σε επικοινωνιακό επίπεδο, ο στόχος της διαπολιτισμικής προσέγγισης μέσα από το «θέαμα» του αρχαίου δράματος, ζυμώθηκε με το αιώνιο αντιπολεμικό μήνυμα του έργου καθώς το «διττό» πρόσωπο της Ελένης απηχεί την αγωνιώδη αναζήτηση ταυτότητας των ανθρώπων που η μοίρα τους έχει καταδικάσει να επιλέγουν τον πόλεμο αντί της ειρήνης.

Ακόμα μέσα από τη βίωση του αρχαίου δράματος προέκυψε για τους μαθητές ένα μοναδικό μάθημα ζωής, αφού διδάχτηκαν ότι ο πόνος είναι το ακατάπαυστο συστατικό στοιχείο της και ότι μόνο με αδιάλλειπτο αγώνα, με συνέπεια, με ευθύνη, με «δόλο» στη θετική του έννοια, με πάθος και με μεράκι κερδίζεται η ζωή και αποκτά ουσία η ανθρώπινη ύπαρξη.

Τέλος, η αγαστή συνεργασία των βασικών συντελεστών του εγχειρήματος αυτού( Τσιέλου Β., υπεύθυνη του προγράμματος, Κωνσταντέλλου Φ.,φιλόλογος, Βελημαχίτη Ε.,πρόεδρος του συλλόγου γονέων και ηθοποιός), απέδειξε ότι πάντα υπάρχει ευγενική πρόθεση για δημιουργία στην Εκπαίδευση, αρκεί να δοθεί το κατάλληλο ερέθισμα.

Ας ευχηθούμε λοιπόν να ενθαρρυνθούν και άλλες τέτοιες δράσεις και ας ελπίσουμε ότι οι «ιθύνοντες» στα υπουργεία δε θα συρρικνώσουν άλλο, αλλά θα διευρύνουν τον εκπαιδευτικό ορίζοντα.

 

Κωνσταντέλλου Φωτεινή

Φιλόλογος

Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο για να διαβάσετε το πρόγραμμα της δράσης:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΕΝΗΣ

————————————————————————————————-

Την Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου το σχολείο μας πραγματοποίησε τις τρεις τελευταίες ώρες τις εξής εκπαιδευτικές επισκέψεις:

IMG_20170214_120607        IMG_1141 (1)

 

Η Α’ τάξη επισκέφτηκε στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό Κορίνθου την έκθεση Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας με λειτουργικά αντίγραφα αρχαίων ελληνικών μηχανών Αρχαίων Ελλήνων όπως του Ήρωνα του Αλεξανδρέως, του Αρχιμήδη, του Κτησίβιου κ.α. τα οποία κατασκεύασε ο κος Ντίνο Σ. Κορδώσης, μαθηματικός και πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ.

Η Β’ και η Γ’ Γυμνασίου επισκέφτηκαν το Εργατικό Κέντρο για να παρακολουθήσουν ημερίδα με θέμα ‘Αστρονομικά στοιχεία στα Ομηρικά Έπη: χρονολόγηση της άλωσης της Τροίας και της επιστροφής του Οδυσσέα’ που διοργάνωσε ο σύλλογος καθηγητών του 2ου Γ/σιου Κορίνθου σε συνεργασίας με τους σχολικούς συμβούλους κ. Κατσιγιάννη Γεώργιο, κ.Κεκροπούλου Μαρία και την Ένωση Ελλήνων Φυσικών. Η παραπάνω επίσκεψη εντάσσεται στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής και της Ιστορίας και σκοπό είχε να συνδέσουν οι μαθητές τους ομηρικούς μύθους με τις επιστήμες της Αστρονομίας και της Ιστορίας.

Εκπαιδευτική ανταλλαγή του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου

με το Gymnasium Hohenbaden της πόλης Baden-Baden της Γερμανίας

SCHÜLERAUSTAUSCH


 

 

 

Παζάρι 2016

Για 8η συνεχή χρονιά οι μαθητές του 2 ου Γυμνασίου Κορίνθου διοργάνωσαν φιλανθρωπικό Χριστουγεννιάτικο παζάρι . Τα φετινά Γ2 και Γ3 τμήματα του Γυμνασίου μας κατασκεύασαν χειροποίητα εδέσματα και κατάφεραν να συγκεντρώσουν το ποσό των 280 ευρώ χαρίζοντας έτσι πολλά αστέρια στον οργανισμό make a wish και ελπίζοντας, με την προσπάθειά τους αυτή, να συμβάλουν σε κάποιο παιδικό χαμόγελο!


Δείτε το στο slideshare.net
Δείτε το στο slideshare.net
Δείτε το στο slideshare.net