Στα πλαίσια των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας  «ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΜΑΘΗΣΗ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»  και  «ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ/ΣΗΜΑΣΙΑ/ΑΞΙΕΣ/ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ/ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ»,   πραγματοποιήθηκε ημερίδα στις 26 Μαρτίου 2018, στο χώρο του σχολείου , με την συμμετοχή  24 μαθητών  και μαθητριών,  καθώς και των συντονιστών υπευθύνων των αντίστοιχων προγραμμάτων, κ. Πουρνάρα, κ. Κουτρουμπή, κ. Συνοδινού.

Την ημερίδα παρακολούθησε η σύμβουλος των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας, κ. Γεωργιάδου Ανθή, η οποία, πρόσχαρη και φιλική με τα παιδιά, στήριξε με τις προσπάθειές της και τις εύστοχες ερωτήσεις της την πορεία της εκδήλωσης. Επίτιμοι ομιλητές και συνεργάτες των διδακτικών ενοτήτων των προγραμμάτων ήταν οι κύριοι : Μποζοβίτης Σταύρος, φιλόλογος-θεολόγος-συγγραφέας και  Κουτρουμπάς Παύλος, εκπαιδευτικός Πληροφορικής-συγγραφέας.

Σκοποί  της ημερίδας ήταν

  • να ενισχυθούν οι σχέσεις συνεργασίας των δύο  προγραμμάτων,  ενόψει της πενθήμερης εκδρομής στην Κρήτη
  • οι μαθητές να συγκεντρώσουν εμπειρίες και πληροφορίες μέσα στα πλαίσια των διδακτικών ενοτήτων «Νους υγιής σε σώμα υγιές»  και  «Αξίες- ιδανικά-συναισθήματα»
  • η γνωριμία των παιδιών με ανθρώπους του πνεύματος.

Στην αρχή της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του θέματος του βιβλίου ΟΛΙΣ.ΘΗΣΗ και του εκπαιδευτικού σεναρίου της, όπως αυτό αναρτήθηκε από τον κο Κουτρουμπά και εγκρίθηκε να παρουσιαστεί στο 4ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Ι.Α.Κ.Ε, Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών,(27-29 Απριλίου 2018). Έπειτα, οι μαθήτριες Κυριακοπούλου Πηνελόπη και Κάρταλη Θεοφανία, απήγγειλαν τα ποιήματά τους, «Ύμνος στην ψυχή μου» και «Λαμπερό δώρο η ζωή» αντίστοιχα, με τα οποία συμμετέχουν σε μαθητικούς ποιητικούς διαγωνισμούς και ήταν αποτέλεσμα της έμπνευσής τους από την ανάγνωση της «ΟΛΙΣ.ΘΗΣΗ». Στη συνέχεια ακολούθησε η ομιλία του κου Μποζοβίτη,« Ο Πεζοπόρος Ιησούς» κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκαν πολλές ερωτήσεις για την αρμονική συμπόρευση της ψυχής και του πνεύματος και την επίδρασή τους στην υγιή σωματική ανάπτυξη, ενώ υπήρξαν αναφορές στον Όμηρο.

Ο φιλόξενος χώρος της σχολικής βιβλιοθήκης μας  έδωσε τη δυνατότητα να αφουγκραστούμε, μέσα από τη συμμετοχή στην δημιουργική γραφή και τη συνεργασία των μαθητών-μαθητριών με την σχολική σύμβουλο και  με καταξιωμένους και πολυγραφότατους συγγραφείς, τις προκλήσεις στο χώρο της Εκπαίδευσης και της Έρευνας, οι οποίες αναδύονται μέσα από τη Θρησκεία, την Τέχνη, την Ποίηση, τον Πολιτισμό. Σε μία εποχή όπου οι κοινωνικές αξίες καταδυναστεύονται από το σύγχρονο τρόπο ζωής και τις τεχνολογικές εξελίξεις, η έννοια του Αθλητισμού προβάλλει οραματικά τις αρετές, τα ιδανικά, τα συναισθήματα με τα οποία ολοκληρώνεται η ανθρώπινη προσωπικότητα.

Στο τέλος της ημερίδας προσφέρθηκαν  σε όλους τους συμμετέχοντες εδέσματα και αναμνηστικά δώρα.