Η ομάδα του προγράμματος, με οδηγό τις καθηγήτριές μας, ξεκίνησε ένα ταξίδι με θέμα

«το ένδυμα στην πάροδο των χρόνων»

Ανακαλύψαμε υλικά, τεχνοτροπίες και πλήθος πληροφορίες για τον τρόπο που επέλεγαν να ντύνονται οι πρόγονοί μας.Διαπιστώσαμε πως το ένδυμα δεν είναι ένα απλό ρούχο αλλά συνδέεται με τις κοινωνικές αντιλήψεις, τον πολιτισμό αλλά και το οικονομικό επίπεδο κάθε εποχής. 

Μετά λοιπόν από την έρευνα προχωρήσαμε στην αναπαράσταση της  Μινωίτισσας.

Στην συνέχεια αφοσιωθήκαμε στο ένδυμα και τον καλλωπισμό της κλασικής εποχής. Για άλλη μια φορά διδαχθήκαμε καινούρια πράγματα, και με ενθουσιασμό και δημιουργική διάθεση συνδυάσαμε τις ιστορικές μας γνώσεις με την ενδυματολογία. Αφού συλλέξαμε τις πληροφορίες μας, έφτασε η ώρα που θα έπρεπε να στήσουμε την δουλειά μας στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου. Συμμετείχαμε όλοι με κέφι και βοηθήσαμε στον να δημιουργηθεί το τελικό μας αποτέλεσμα.

Παράλληλα, ζωγραφίσαμε και το ομοίωμα της κόρης Φρασίκλειας. Το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο! Καταφέραμε έπειτα από πολύ κόπο να αποδώσουμε με μεγάλη ακρίβεια αυτό το γλυπτό. Στο τέλος ήμασταν όλοι ικανοποιημένοι και καταλάβαμε πώς απέδωσαν οι καρποί των κόπων μας.

Μάθαμε να ερευνούμε, να συνδυάζουμε πληροφορίες, να συνεργαζόμαστε για το καλύτερο αποτέλεσμα. Οι συζητήσεις που γίνονταν μας βοήθησαν να κατανοήσουμε σε βάθος τα μαθήματα της ιστορίας και των αρχαίων ελληνικών αλλά και να γνωρίσουμε αξίες και ιδανικά του μακρινού παρελθόντος.

Ωστόσο η σκληρή μας δουλειά δεν σταματάει εδώ….