272 ΜΑΙΟΥ-5 ΜΑΙΟΥ 2017

Η εκπαιδευτικός της Φυσικής Αγωγής, κα Πουρνάρα Αθηνά, στα πλαίσια της Θεματικής  εβδομάδας, ασχολήθηκε με τον άξονα “Αλλαγές στην εφηβεία”, ενημερώνοντας τους  μαθητές και τις μαθήτριες  για τις σωματικές και κινητικές αλλαγές  που συμβαίνουν σε κάθε φάση της εφηβικής εξέλιξης τόσο σε αγόρια όσο και σε κορίτσια. Μέσα από βιωματικά παιχνίδια και  κινητικές δραστηριότητες, δόθηκε η ευκαιρία σε όλους να μελετήσουν και να νιώσουν την βελτίωση των επιδόσεων της δύναμης,  της ταχύτητας,  και των συναρμοστικών ικανοτήτων.

Οι ενότητες:

  1. ΦΥΛΛΑ-ΦΥΛΑ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ,
  2. ΦΥΛΑ ΜΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ,
  3. ΦΙΛΟΣ ΕΔΩΣΕ ΣΕ ΦΥΛΟ,

ενθουσίασαν τους μαθητές, πετυχαίνοντας να τους μεταδώσουν την ανάγκη για περαιτέρω αύξηση των επιδόσεων τους.

Η φυσική αγωγή στην αναπτυξιακή ηλικία βοηθάει να υπερνικηθούν οι ψυχολογικές, σωματικές, κινητικές, κοινωνικές δυσκολίες  που παρουσιάζονται, αναπτύσσοντας  ικανότητες  νοητικές και αντιληπτικές, που δίνουν την δυνατότητα στον έφηβο να μάθει να αναλαμβάνει  πρωτοβουλίες, ώστε να παρουσιαστεί στην κοινωνία και στην εκπαιδευτική κοινότητα ακέραιη προσωπικότητα. Επίσης, βοηθά στις σχέσεις του με τους συμμαθητές, ενώ η συμπεριφορά μάθησης- έκφρασης- υγείας- καλών συνηθειών προτρέπει σε  οργανωμένες  δραστηριότητες και  διαμορφώνει το  χαρακτήρα  με  τις αρχές της ομαδικότητας και της συνεργασίας.

Μελετήθηκε ο  ανταγωνισμός ως  συνειδητή στροφή στον αθλητισμό, οι ηθικές, επαγγελματικές, κοινωνικές αξίες και η  ποιότητα της κίνησης και των επιδόσεων  για κάθε  αντίστοιχη ηλικία( σε τεστ κατακόρυφο άλμα,  μέσω παιχνιδιών για την συναρμογή, ταχύτητα, δύναμη).Παράλληλα οι μαθητές ενημερώθηκαν για τους  παράγοντες που επηρεάζουν τη ανάπτυξη- κίνηση, το φυσιολογικό βάρος- ύψος. Τα κεφάλαια 3 και 4 του σχολικού βιβλίου , καθώς και οι σημειώσεις που δόθηκαν από την Μονάδα Ψυχικής Υγιεινής της Παιδιατρικής κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών με στόχους, συμβουλές και πληροφορίες για  όσους ενδιαφέρονταν, συμπλήρωσαν την εκπαιδευτική παρουσίαση του θέματος.

Απονεμήθηκε δίπλωμα  σε όλους, ενώ έγινε διαγωνισμός σε όλα τα τμήματα με θέμα «τα στεφάνια της ορμής». Ακολούθησε η βράβευση των καλύτερων στεφανιών, έπειτα από παρουσίαση και βαθμολόγηση. Νικητές αναδείχτηκαν οι μαθητές, Μαλέας  Θεόδωρος, Μπιστολά Εμιλυ, Ντρέτσα Εσμεράλντα, Μιτσάνη Ελένη, Κυριακοπούλου Πηνελόπη.

Ας απολαύσουμε τις δημιουργίες των μαθητών!