Με καθυστέρηση δύο ετών, λόγω της πανδημίας, γιορτάστηκαν από το σχολείο μας τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με την παρουσίαση του θεατρικού έργου “Μόνο το γαλανό της Θάλασσας”.

Μόνο το γαλανό της Θάλασσας

Το κείμενο είναι του Παναγιώτη Δεληβοριά, βιολόγου του σχολείου μας και έχει ως θέμα τη σφαγή της Χίου, ένα γεγονός που συντάραξε και ενέπνευσε τους φιλέλληνες σε όλη την Ευρώπη.

Την παράσταση, που δόθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, την Κυριακή 30 Απριλίου 2023, παρακολούθησε πλήθος γονιών και μαθητών, οι οποίοι χειροκρότησαν με θέρμη όλα τα παιδιά του θεατρικού ομίλου.

Οι πρόβες για το έργο ξεκίνησαν τον Σεπτέμβρη με την καθοδήγηση της κ. Μένεγα Αρετής, καθηγήτριας Αγγλικών του σχολείου. Τα παιδιά δούλεψαν με μεγάλο ενθουσιασμό, μεράκι και πειθαρχία.

Η σκηνοθεσία έγινε από την υπεύθυνη καθηγήτρια, η οποία επιμελήθηκε και τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης. Η μουσική επένδυση έγινε από τον Παναγιώτη Δεληβοριά και την επιμέλεια του φωτισμού είχε ο μαθητής της Γ’ τάξης και μέλος του ομίλου Γιώργος Ντάφλης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο συγγραφέας του έργου κος Παναγιώτης Δεληβοριάς, η υποδιευθύντρια του σχολείου κα Αναστασία Γαβρά και ο διευθυντής του σχολείου κος Νικόλαος Πεινιρτζής, ο οποίος συγκινημένος συνεχάρη τα παιδιά.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Διονύση Μπάλα και τον πολιτιστικό σύλλογο Γλυκών Νερών-

Παιανίας “Η Γενοβέφα” για την ευγενική προσφορά των παραδοσιακών στολών που χρησιμοποιήθηκαν στην παράσταση.

Μόνο το γαλανό της Θάλασσας
Μόνο το γαλανό της Θάλασσας

Στο έργο συμμετείχαν οι μαθητές:

Γ’ τάξη:

Γιάννης Βαττής, Γιώργος Ντάφλης, Ραφαέλα Παρίση, Στέφανος Ποδάρας, Δανάη Τρεμπίτσκα, Βασιλική Χασομέρη

Β’ τάξη:

Αποστόλης Ασημακόπουλος, Λαμπρινή Αθανασίου, Ηλιάνα Γαλανοπούλου, Γιώργος  Μαστροδήμας, Χρήστος Μολώσης, Κρυσταλία Μπόχλου, Σίλια Παντή, Νεφέλη Πίντζου, Φοίβη Σιγάλα, Μαργαρίτα Τόντη και Φάσσα Νιόβη.

Ευχαριστώ θερμά τους μαθητές του σχολείου, που παρακολούθησαν την παράσταση για την άψογη στάση τους.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μαθητές-μέλη του θεατρικού ομίλου του σχολείου για την υποδειγματική συμπεριφορά τους, την άψογη συνεργασία, την ακάματη προσπάθεια και το ήθος τους.

Στα παιδιά της Γ΄ τάξης εύχομαι καλή τύχη στο Λύκειο.

Για τα παιδιά της Β΄ τάξης ελπίζω σε μια νέα επιτυχημένη συνεργασία.

Μένεγα Αρετή
Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας

Το θεατρικό μας!!!