IMG 20220629 110548Φέτος στο σχολείο μας διοργανώθηκε μετά από πολύ καιρό (δύο σχολικά έτη, λόγω της πανδημίας) ο εορτασμός της εθνικής μας εορτής για την άμυνα των Ελλήνων έναντι των κατακτητών κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, το περίφημο «ΟΧΙ» στους Ιταλούς και την αντίσταση κατά των Γερμανών, καθώς και για την τίμηση των φανερών και αφανών ηρώων της Εθνικής Αντίστασης και των θυμάτων της Κατοχής. Η γιορτή προβλήθηκε μαγνητοσκοπημένη σε όλα τα τμήματα, λόγω ειδικών συνθηκών λειτουργίας (covid-19).

Τη γιορτή αυτή τη φορά σχεδίασαν, εκτέλεσαν και παρουσίασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων του σχολείου. Συνέθεσαν σύντομες ιστορικές εργασίες, βασισμένες σε πρωτότυπο υλικό πληροφοριακό και οπτικοακουστικό υλικό, τις οποίες παρουσίασαν οι ίδιοι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης με βιωματικό και θεατρικό τρόπο (σκετσάκια ανά δύο παιδιά). Ανάγνωσαν ιστορικά και λογοτεχνικά κείμενα της εποχής, τα οποία συσχέτισαν άμεσα με τις παρουσιάσεις αλλά και με τραγούδια από τη χορωδία που πλαισίωναν τον εορτασμό. Τα μέλη της χορωδίας και τα παιδιά που έπαιζαν μουσικά όργανα (πιάνο) έδειξαν ιδιαίτερο ζήλο και ήταν πολύ πρόθυμα στην προετοιμασία της γιορτής. Τραγούδησαν 5 επίκαιρα τραγούδια. Ιδιαίτερο στοιχείο στις πρόβες ήταν ότι ορισμένα παιδιά παρέμεναν μετά τη λήξη τους παίζοντας πιάνο και τραγουδώντας επίκαιρα κομμάτια, ακόμα και αν δεν ενσωματώθηκαν τελικά στον εορτασμό. Τέλος, παρουσιάστηκαν σε συνεργασία με τη γυμνάστρια του σχολείου παραδοσιακοί χοροί στο τέλος του προγράμματος.

Τα παιδιά που είχαν συμμετάσχει στη διοργάνωσή της μετά το πέρας του εορτασμού ρωτούσαν ενθουσιασμένα πότε θα διοργανωθεί ο επόμενος εορτασμός…



Λήψη αρχείου