Με αυτά τα λόγια έκλεισε τη θεατρική παράσταση του σχολείου μας, η οποία δόθηκε για το ευρύτερο κοινό,  η εκπαιδευτικός Αρετή Μένεγα, καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας, το βράδυ της 24ης Μαρτίου 2019.

Η παράσταση με τίτλο «Μόνο το γαλανό της θάλασσας», σε κείμενο του βιολόγου Παναγιώτη Δεληβοριά, παρουσιάστηκε στο σχολείο μας, για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, το πρωί της Παρασκευής 22 Μαρτίου, στο πλαίσιο του  εορτασμού της 25ης Μαρτίου.

Θέμα της η τραγική σφαγή της Χίου που συντάραξε και ενέπνευσε τους φιλέλληνες σε όλη την Ευρώπη κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Το κείμενο, που έχει αποσπάσει διάκριση σε διαγωνισμό του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αγκαλιάστηκε με αγάπη από τη θεατρική ομάδα του σχολείου μας. Τα παιδιά θυσίασαν απλόχερα τον ελεύθερο χρόνο τους, έκαναν πολλές ώρες πρόβα, όλες εκτός μαθημάτων, και με αγάπη, μεράκι και πειθαρχία κατάφεραν να ανεβάσουν με μεγάλη επιτυχία δύο παραστάσεις, μία για το σχολείο και μία για τους γονείς και φίλους, την Κυριακή 24 Μαρτίου.

Η σκηνοθεσία έγινε από τον Παναγιώτη Δεληβοριά και την Αρετή Μένεγα, η οποία επιπλέον επιμελήθηκε τα σκηνικά και τα κουστούμια της παράστασης. Την επιμέλεια του φωτισμού και της μουσικής έκανε ο Παναγιώτης Δεληβοριάς. Την επιμέλεια του χιώτικου ιδιώματος η υποδιευθύντρια του σχολείου μας, κ. Παπαχρήστου και ο κ. Κωσταρής. Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε το κ. Διονύση Μπάλλα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γλυκών Νερών–Παιανίας «Η Γενοβέφα» για την ευγενική προσφορά των παραδοσιακών στολών που χρησιμοποιήθηκαν στο έργο.

Στο έργο συμμετείχαν οι μαθητές:

Αναστασία, Αφροδίτη, Γεωργία, Γιάννης, Εβίτα, Έλενα, Κατερίνα Ζ., Κατερίνα Σ., Μαρίνα, Σοφία Δ.,  Σοφία Κ. και  Φανή  από τη Γ’ Τάξη,
Βασίλης, Δέσποινα και Τζένη από τη Β’ Τάξη και
Αλεξάνδρα, Δημόκριτος και Παναγιώτης από την Α’ Τάξη.

Η παράσταση αναμένεται να ανέβει το Μάιο στο Δήμο Παιανίας. Θα υπάρξει ενημέρωση στην ιστοσελίδα του σχολείου μας μόλις οριστικοποιηθεί ο τόπος και ο χρόνος διεξαγωγής της.

Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές του σχολείου μας για την άψογη στάση τους κατά τη διάρκεια της παράστασης.
Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά που συμμετείχαν στην παράσταση και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.
Στα παιδιά της Τρίτης Τάξης ευχόμαστε καλή τύχη στο Λύκειο.
Για τα παιδιά της Δευτέρας και της Πρώτης ανανεώνουμε το ραντεβού μας μέχρι την επόμενη παράσταση του χρόνου!

Οι συντελεστές της παράστασης.