Το σχολείο μας την Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2018, επισκέφτηκε το αθλητικό κέντρο PLANET ONE, προκειμένου να συνδυάσει ποικίλες δραστηριότητες οι οποίες αφορούσαν τον εορτασμό της 5ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού. Ύστερα από απόφαση της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ, Η ημέρα αυτή εναρμονίστηκε με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, με το κοινό και κεντρικό σύνθημα «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ», ώστε να ευαισθητοποιήσει όλες τις σχολικές μονάδες να συμβάλλουν στην ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για τη συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις.


Το σχολείο μας, με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων, ανέθεσε τη σχεδίαση ειδικού προγράμματος στην υπεύθυνη καθηγήτρια της Φυσικής Αγωγής κα Αθηνά Πουρνάρα, προκειμένου να υπάρξει ο απόλυτος έλεγχος και ασφάλεια των μαθητών/τριων. Το αθλητικό κέντρο μας υποδέχθηκε με πλήρη ευσυνειδησία και επαγγελματισμό, προσφέροντας κινητικά ατομικά και ομαδικά προγράμματα υπό την επίβλεψη προπονητών και παιδαγωγών, σύμφωνα με τις απαραίτητες οδηγίες των υπευθύνων του αθλητικού κέντρου και του σχολείου. Οι υπεύθυνοι καθηγητές/τριες σε κάθε ζώνη δραστηριοτήτων εξετέλεσαν με απόλυτη επιτυχία και καθήκον, το έργο το οποίο είχαν στην επιτήρηση, στην επίβλεψη και το συντονισμό.
Το πρωί της ίδιας ημέρας, πραγματοποιήθηκε ομιλία από την κα Πουρνάρα Αθηνά, με το κεντρικό μήνυμα «Ας Κινηθούμε».



Λήψη αρχείου

Οι προγραμματισμένες δραστηριότητες αποτελούνταν από τοξοβολία, σύγχρονο χορό, παραδοσιακό χορό, καλαθοσφαίριση, ποδόσφαιρο, διάφορα κινητικά παιχνίδια, σχοινάκι, τρέξιμο, ποδόσφαιρο, χειροσφαίριση, βασικές αρχές ενδυνάμωσης στις πολεμικές τέχνες, επιτραπέζια αντισφαίριση.


Επίσης, παράλληλες δραστηριότητες κάθε μορφής (λογοτεχνικές, καλλιτεχνικές, διαδραστικές, βιωματικές) με αντικείμενο τον αθλητισμό και την επίδρασή του στη ζωή των νέων ατόμων διεξήχθησαν στις σχολικές αίθουσες από τους εκπαιδευτικούς της σχολικής μας μονάδας


Ευχαριστούμε θερμά το Αθλητικό Κέντρο Planet One για την όμορφη ημέρα!

Στο τέλος της Πανελλήνιας Αθλητικής Ημέρας, δόθηκαν τα αναμνηστικά διπλώματα, τα οποία χαροποίησαν ιδιαίτερα όλους τους συμμετέχοντες.

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!