Οι μαθητές/τριες της Α΄τάξης μαζί με τις δασκάλες τους, παρακολούθησαν το βιωματικό-εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ένα πιάτο για την υγεία μας» στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή. Το πρόγραμμα αφορούσε την υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή και πραγματοποιήθηκε στο αγρόκτημα και στις εσωτερικές εγκαταστάσεις της Γεωργικής Σχολής. Επισκεφθήκαμε το παραδοσιακό κοτέτσι και έγινε αναφορά στη θρεπτική αξία των αυγών για τη διατροφή μας. Στη συνέχεια περιηγηθήκαμε στους λαχανόκηπους και στα θερμοκήπια και οι μαθητές έσπειραν σε μικρά φυτοδοχεία σπόρους λαχανικών. Έπειτα, μεταφερθήκαμε στο εργαστήριο τροφίμων και παρακολουθήσαμε σύντομες προβολές (διαδοχικές φάσεις ανάπτυξης ενός φυτού και φάσεις ανάπτυξης ενός εμβρύου από το αυγό ως τον πλήρη οργανισμό). Στο τέλος, εργαστήκαμε σε ομάδες παίζοντας με την Πυραμίδα της Μεσογειακής Διατροφής.
Με την ολοκλήρωση του προγράμματος κάθε μαθητής πήρε ένα φρέσκο βρασμένο αυγό και το ατομικό φυτοδοχείο του. Μια όμορφη εμπειρία για τους μαθητές και τις δασκάλες, οι οποίοι μέσα από την επαφή με τη φύση έμαθαν χρήσιμες πληροφορίες για τη σωστή διατροφή.