Ένας μελισσοκόμος στο νηπιαγωγείο μας

Δεν υπάρχει καλύτερο κλείσιμο ενός θέματος από την δυνατότητα της βιωματικής μάθησης. Αρπάξαμε την ευκαιρία του γεγονότος ότι έχουμε γονέα παιδιού μας που είναι μελισσοκόμος  και τον καλέσαμε στο νηπιαγωγείο μας για να τον ρωτήσουμε και να δούμε από κοντά μια τεχνητή κυψέλη.

Οι ερωτήσεις ήταν πολλές. Μάθαμε ότι κάθε μελισσουργός έχει ένα μοναδικό αριθμό που είναι χαραγμένος στην κυψέλη και στα πλαίσια. Ότι χρησιμοποιούμαι το καπνιστήρι είναι το “κουδούνι” για να τις ειδοποιήσουμε ότι ερχόμαστε, όπως χτυπάμε το κουδούνι όταν πηγαίνουμε επίσκεψη σε ένα σπίτι. Πληροφορηθήκαμε ότι το χειμώνα η πόρτα της κυψέλης κλείνει με ένα ξύλο το οποίο έχει ένα μικρό άνοιγμα για να μην μπαίνει το κρύο. Μάθαμε ότι οι μέλισσες τοποθετούν τα αυγά σε διαφορετικά πλαίσια μέσα στην κυψέλη από εκείνα που αποθηκεύουν το μέλι.

IMG 20240528 103341 IMG 20240528 101600 IMG 20240528 101442

Τα παιδιά ετοίμασαν ένα δώρο έκπληξη για το μελισσοκόμο μας. Του έφτιαξαν από μια ζωγραφιά με θέμα την μέλισσα. Το κάναμε βιβλίο και του το χαρίσαμε, ως ευγνωμοσύνη για τα χρήσιμα πράγματα που μας έμαθε  αλλά και για το γεγονός ότι μας  μας έφερε  να δούμε από κοντά μια αληθινή κυψέλη.