28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

 

Με αφορμή την εθνική γιορτή της 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940  στο νηπιαγωγείο πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες για να τιμήσουμε το ΟΧΙ , που είπαμε στους Ιταλούς και τους Γερμανούς και έτσι ξεκίνησε ο πόλεμος και η κατοχή.

Αρχικά μιλήσαμε για τον τορπιλισμό της Έλλης. Αφορμή στάθηκε το παρακάτω βίντεο

Αναφερθήκαμε  στην διαφορές του πολεμικού πλοίου και του επιβατικού.

Ζωγραφίσαμε με το δικό μας τρόπο το πολεμικό πλοίο ‘Ελλη.

Παρατηρήσαμε το μνημείο στο Λιμάνι της Τήνου και  συζητήσαμε γιατί βρίσκεται εκεί.

 

Φτιάξαμε την Ιταλική σημαία με την τεχνική του ψηφιδωτού, ενώ για την ελληνική σημαία τα παιδιά αφού πρώτα την παρατήρησαν, τους δόθηκες το ορθογώνιο σχήμα και ένα κομμάτι άσπρο χαρτί και τους ζητήθηκε να κόψουν από μόνα τους υπολογίζοντας το πάχος και το μήκος της κάθε γραμμής με συνεχής επαληθεύσεις.

Τα παιδιά έφτιαξαν το πάζλ του ΟΧΙ και συνέθεσαν την λέξη ΑΕΡΑ

.

Ακόμη, μιλήσαμε για τις έννοιες του ΠΟΛΕΜΟΥ και της ΕΙΡΗΝΗΣ  και  ακούσαμε το παραμύθι

Κατασκευάσαμε το περιστέρι της ειρήνης

IMG 20211103 080133

Μάθαμε το τραγούδι για τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ του πολέμου. Το Βίντεο  μπορείτε να το βρείτε στην παρακάτω διεύθυνση

https://www.youtube.com/watch?v=zkPIBUjDhtI&ab_channel=ElenaGiannakopoulou

ενώ χορέψαμε το τραγούδι της Ειρήνης

https://www.youtube.com/watch?v=dfPS3BYH2sQ&t=2s&ab_channel=%CE%98%CE%95%CE%9F%CE%94%CE%A9%CE%A1%CE%9F%CE%A3%CE%A4%CE%A3%CE%9F%CE%9D%CE%A4%CE%9F%CE%A3

 

Πρόγραμμα etwinning

To νηπιαγωγείο συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα etwinning με θέμα”Ηοw are you today? Feelings and emotions” .

θα ασχοληθούμε με το συναισθήματα και πως να τα εκφράζουμε. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 4 σχολεία από την Πολωνία, 4 από την Ρουμανία, 1 από την Ισπανία, 2 από την Τουρκία, και από την Ελλάδα το 1 Νηπιαγωγείο Σκουτάρεως. Σαν πρώτη δραστηριότητα ζητήθηκε από τους εταίρους να δημιουργήσουν το λογότυπο του προγράμματος. Αυτό που ψηφιστεί από όλους θα γίνει και το τελικό λογότυπο του προγράμματος. Η δική μας πρόταση είναι η παρακάτω εικόνα.

 

Εργαστήρια δεξιοτήτων

Στο Νηπιαγωγείο κατά το σχολικό έτος 2021-22 αποφασίστηκε από το Σύλλογο Διδασκόντων να υλοποιηθούν 4 θέματα  διάρκειας 2 μηνών το καθένα.

Στην θεματική ενότητα “Ζω καλύτερα- Ευ ζην” θα ασχοληθούμε το θέμα” Ιππότες την οδικής ασφάλειας ” Πρόγραμμα του Ι.Ο.Α ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ, 

στην θεματική ενότητα ” Φροντίζω το περιβάλλον” με το θέμα ” Υγιής παιδιά, Υγιής πλανήτη” Πρόγραμμα του WWF Ελλάς,

στην θεματική ενότητα ” Ενδιαφέρομαι και ενεργώ- Κοινωνική Συναίσθηση και ευθύνη” με το θέμα “Η οικογένεια δεν έχει αριθμητική , είναι μοναδική” και τέλος

 στην θεματική ενότητα “Δημιουργώ και καινοτομώ- Δημιουργική σκέψη και πρωτοβουλία” με το θέμα “Μικροί μετεωρολόγοι”

Προμήθεια self test

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου ως και την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου τέσσερα (4) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δυο επόμενων εβδομάδων (4-17/10) και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

1 Οκτωβρίου.Παγκόσμια ημέρα τρίτης ηλικίας

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της τρίτης ηλικίας στο νηπιαγωγείο πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες για να τιμήσουμε την προσφορά του παππού και της γιαγιάς στην ελληνική κοινωνία. Η αφορμή δόθηκε από το βίντεο της Βασιλικής Νίκου.

Τα παιδιά μέσα από ερωτήσεις εντόπισαν τους ήρωες αυτού του βίντεου. Μας είπαν τι είναι αυτό που κάνουν μαζί όταν τους  επισκέπτονται, ενώ το κάθε παιδί ανέφερε τα ονόματά τους.  Μιλήσαμε για το ποια είναι τα χαρακτηριστικά του παππού και της γιαγιάς  και σε τι διαφέρουν από τα παιδιά . Εισάγαμε την ένοια εγγονός- ή.

Τα παιδιά φτιάξανε καδράκι δώρο ενώ τα παιδιά του ολοημέρου δούλεψαν ομαδικά κάνοντας μια μεγάλη καρδιά για τον παππού για την γιαγιά δηλώνοντας την αγάπη τους για αυτήν.