Ολοκληρώθηκε το 1ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων το Δεκέμβριο πριν τις γιορτές ,αλλά καλωσορίζοντας την νέα χρονιά βρεθήκαμε ξανά με τους νέους διαδικτυακούς μας φίλους !
Οι μαθητές έπαιξαν ψηφιακά διαδραστικά παιχνίδια , αρχικά με τους μαθητές ενός σχολείου, καθώς τα σχολεία έπαιζαν μεταξύ τους δύο – δύο, και μετά έπαιξαν ομαδικά με περισσότερα σχολεία. Ο στόχος αυτών των δραστηριοτήτων είναι η ενδυνάμωση της ομάδας και η συνεργασία των μαθητών μεταξύ τους .Η διάρκεια της δραστηριότητας είναι μία διδακτική ώρα την εβδομάδα.
Την πρώτη εβδομάδα , σε μία παρουσίαση , όλα τα σχολεία έγραψαν το όνομά τους στην άκρη ενός από τα νήματα που κρατούσε ένα ψηφιακό “χέρι”. Όταν το χέρι άφησε τα νήματα εμφανίστηκαν τα ζευγάρια των σχολείων που θα έπαιζαν μεταξύ τους. Ένα παιχνίδι μνήμης ήταν το πρώτο παιχνίδι το οποίο έπαιξαν τα σχολεία σε ζευγάρια.
Την επόμενη εβδομάδα ,όπως φαίνεται στην παρακάτω εφαρμογή , το κάθε σχολείο ζωγράφιζε ένα αντικείμενο και οι μαθητές των άλλων σχολείων έπρεπε να μαντέψουν ποιο αντικείμενο είναι. Νικητής θα ήταν το σχολείο που θα έβρισκε τις περισσότερες ζωγραφιές!
Αφού ενδυναμώθηκαν οι σχέσεις των μαθητών μεταξύ τους , σειρά είχε το νέο μήνυμα του Ντετέκτιβ Vans. Μας έστειλε φωτογραφίες της γειτονιάς του και μας επισήμανε το πρόβλημα που τον βασάνιζε . Τα σκουπίδια!! Οι δραστηριότητες που θα ακολουθήσουν θα λάβουν μέρος τις επόμενες εβδομάδες.
















