Διατροφολόγος στο σχολείο μας

Μέσα στα πλαίσια της συμμετοχής μας  στα εργαστήρια δεξιοτήτων  με  το πρόγραμμα  “Τρώμε υγιεινά, μεγαλώνουμε σωστά” ,  ασχολούμαστε  φυσικά με το πώς θα υιοθετήσουν τα παιδιά μας  συνήθειες υγιεινής  διατροφής  αλλά και έναν  υγιεινό τρόπο ζωής γενικά.

Σε αυτή μας την προσπάθεια ήρθε στο σχολείο να μας προσφέρει  ανεκτίμητη βοήθειά  και  εξαιρετικές γνώσεις , η διατροφολόγος Μαριαλένα Κοντόση, η οποία δραστηριοποιείται στον Τύρναβο. Μέσα από μια κατατοπιστική παρουσίαση μίλησε στα παιδιά του  Νηπιαγωγείου μας  για τις ομάδες τροφίμων και την σημασία της κάθε μίας από αυτές  για την ανάπτυξή τους . Η παρουσίαση τελείωσε με παιχνίδια εμπέδωσης , που βοήθησαν τα παιδιά μας να κατανοήσουν  τι είναι καλό να περιέχει το καθημερινό μας πιάτο.

Ευχαριστούμε πολύ την αγαπητή  μας Μαριαλένα Κοντόση για όσα έμαθε στα μικρά μας αστεράκια και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το μέλλον.  Άλλωστε το θέμα της υγιεινής διατροφής έχει πολλές   παραμέτρους και σήμερα  εξαντλήσαμε κάποιες μόνο από αυτές!!

 

Η επίσκεψη της διατροφολόγου στον χώρο του Νηπιαγωγείου έγινε αφού λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα του ΕΟΔΥ για την αποφυγή μετάδοσης του ιού covid-19.