Λειτουργία πλατφόρμας edupass.gov.gr

Από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 ξεκινά η λειτουργία του «edupass.gov.gr» στις σχολικές μονάδες της δημόσιας πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής

 

Από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 τίθεται σε λειτουργία για τις δημόσιες σχολικές μονάδες η πλατφόρμα    edupass.gov.gr    η οποία αποτελεί ένα επιπλέον εργαλείο για την υγειονομική θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών. Χάρη στο edupass.gov.gr o Διευθυντής της σχολικής μονάδας θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιβεβαιώνει ότι εντός της σχολικής μονάδας βρίσκονται μόνο πρόσωπα (μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί/μέλη Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π., επισκέπτες), τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις φυσικής παρουσίας στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

H πλατφόρμα αφορά επί του παρόντος μόνο τις σχολικές μονάδες της δημόσιας πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής. Στην πλατφόρμα ενσωματώνονται όλες οι λειτουργίες του self-testing.gov.gr και η διαδικασία έκδοσης της Σχολικής Κάρτας για COVID-19.

Επισημαίνεται ότι το self-test που   δηλώθηκε  στις 28-29/10/2021 από τους γονείς/κηδεμόνες μαθητών που φοιτούν σε σχολικές μονάδες   δηλώθηκε

-για τελευταία φορά-

στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Υπόχρεοι υποβολής στην πλατφόρμα edupass.gov.gr δήλωσης συμμετοχής με φυσική παρουσία στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία στις δημόσιες σχολικές μονάδες είναι: (α) οι μαθητές/τριες, (β) το εκπαιδευτικό προσωπικό και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), (γ) κάθε άλλο φυσικό πρόσωπο, που συμμετέχει με φυσική παρουσία σε κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία που διενεργείται εντός των χώρων της δημόσιας εκπαιδευτικής δομής («επισκέπτες»), όπως για παράδειγμα φοιτητές/τριες που πραγματοποιούν πρακτική άσκηση στη σχολική μονάδα.

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών, εισέρχονται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς taxis net και το ΑΜΚΑ του μαθητή και δηλώνουν την πρόθεση φυσικής παρουσίας του στους χώρους της σχολικής μονάδας, ζητώντας να αποστέλλεται στη θυρίδα της σχολικής μονάδας,  η κατάστασή του.

Αυτό γίνεται:

Α) Μόνο μία φορά σε περίπτωση που έχουν εμβολιασθεί ή που έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η δήλωση αυτή και

Β) σε περίπτωση υποβολής σε διαγνωστικό (rapid/PCR) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), για τους μαθητές δηλαδή που δεν έχουν εμβολιασθεί/νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η αντίστοιχη δήλωση στο edupass.gov.gr πρέπει να υποβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα όπως και στην μέχρι τώρα διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι το edupass.gov.gr ενεργοποιήθηκε πριν από λίγες εβδομάδες και στόχος του είναι να συμβάλει στην προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και στην απλούστευση των διαδικασιών ελέγχου για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

 

Διατροφολόγος στο σχολείο μας

Μέσα στα πλαίσια της συμμετοχής μας  στα εργαστήρια δεξιοτήτων  με  το πρόγραμμα  “Τρώμε υγιεινά, μεγαλώνουμε σωστά” ,  ασχολούμαστε  φυσικά με το πώς θα υιοθετήσουν τα παιδιά μας  συνήθειες υγιεινής  διατροφής  αλλά και έναν  υγιεινό τρόπο ζωής γενικά.

Σε αυτή μας την προσπάθεια ήρθε στο σχολείο να μας προσφέρει  ανεκτίμητη βοήθειά  και  εξαιρετικές γνώσεις , η διατροφολόγος Μαριαλένα Κοντόση, η οποία δραστηριοποιείται στον Τύρναβο. Μέσα από μια κατατοπιστική παρουσίαση μίλησε στα παιδιά του  Νηπιαγωγείου μας  για τις ομάδες τροφίμων και την σημασία της κάθε μίας από αυτές  για την ανάπτυξή τους . Η παρουσίαση τελείωσε με παιχνίδια εμπέδωσης , που βοήθησαν τα παιδιά μας να κατανοήσουν  τι είναι καλό να περιέχει το καθημερινό μας πιάτο.

Ευχαριστούμε πολύ την αγαπητή  μας Μαριαλένα Κοντόση για όσα έμαθε στα μικρά μας αστεράκια και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το μέλλον.  Άλλωστε το θέμα της υγιεινής διατροφής έχει πολλές   παραμέτρους και σήμερα  εξαντλήσαμε κάποιες μόνο από αυτές!!

 

Η επίσκεψη της διατροφολόγου στον χώρο του Νηπιαγωγείου έγινε αφού λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα του ΕΟΔΥ για την αποφυγή μετάδοσης του ιού covid-19.

Πρώτη Συνάντηση

Το Νηπιαγωγείο είναι μια ξεχωριστή εμπειρία για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, καθώς σηματοδοτεί μια μοναδική περίοδο ξεγνοιασιάς, παιχνιδιού, καλλιέργειας δεξιοτήτων καθώς και κοινωνικής και συναισθηματικής ανάπτυξης.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ,πραγματοποιήθηκε η πρώτη  συνάντηση ενημέρωσης και γνωριμίας  με τους γονείς / κηδεμόνες  των μαθητών μας ,   στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Νηπιαγωγείου, τηρώντας όλα τα μέτρα και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για την αποφυγή μετάδοσης του ιού covid-19 και δόθηκαν μερικές ιδέες και προτάσεις που πιστεύουμε ότι μπορούν να βοηθήσουν τους γονείς αλλά και τα παιδιά να απολαύσουν ακόμη περισσότερο την μοναδική εμπειρία του Νηπιαγωγείου.

Η συνεργασία σχολείου – οικογένειας έχει τεράστια σημασία και στοχεύει στην καλύτερη ένταξη του παιδιού στο πλαίσιο του Νηπιαγωγείου αλλά και στην ολόπλευρη και αρμονική του ανάπτυξη.

Είναι απαραίτητο για τα παιδιά ο χώρος του Νηπιαγωγείου να είναι   ένας χώρος όπου γονείς και εκπαιδευτικοί , πορεύονται και δουλεύουν μαζί,  ενωμένοι για την επίτευξη ενός και μόνο στόχου:

την ευτυχία και ανάπτυξη των παιδιών μας.!!!