Μια καλοκαιρινή γιορτή από το Α ως το Ω

Για να ολοκληρώσουμε το Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας, «Τα Βήματα στη Ζωή», που υλοποιήσαμε, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, αποφασίσαμε, να γράψουμε, την ιστορία της καλοκαιρινής γιορτής μας. Να δημιουργήσουμε το δικό μας μαγικό παραμύθιΕνσωματώσαμε σε αυτό, όλα όσα μάθαμε, δουλεύοντας το πρόγραμμα, όπως τα θετικά συναισθήματα, την ισοτιμία, τη συνεργασία, τη δημιουργικότητα, το σεβασμό στην άποψη του άλλου, την επίλυση προβλημάτων. Ξεκινήσαμε επιλέγοντας τους ρόλους, που θέλαμε να υπάρχουν στην ιστορία μας.  Καταγράψαμε σε χαρτί τα χαρακτηριστικά, που δόθηκαν από τα παιδιά σε κάθε ρόλο και τον ζωγραφίσαμε.    Ακούστηκαν και αποτυπώθηκαν όλες οι απόψεις.  Ενδεικτικά, κάποιοι ρόλοι είναι οι παρακάτω:

Περάσαμε στη συγγραφή της ιστορίας. Χωριστήκαμε σε ομάδες και κάθε ομάδα, ανέλαβε μέρος του σεναρίου. Όταν περάσαμε στην ολομέλεια, κάναμε τη σύνθεση, καταγράφοντας το καταιγισμό ιδεών και προτάσεων των παιδιών ώστε να καταλήξουμε, στην τελική μορφή της ιστορίας, η οποία γράφτηκε, κάπως συμπυκνωμένα, στον υπολογιστή και φωτοτυπήθηκε, για όλα τα παιδιά. Τα παρακάτω φυλλάδια έχουν επιλεγεί , με τυχαίο τρόπο, από διαφορετικά παιδιά. Όλα τα έργα ήταν εξαιρετικά και τα παιδιά συνεργάστηκαν, επιστρατεύοντας τα ταλέντα, τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους. Πατώντας πάνω στις εικόνες, μπορείς να ακούσεις τις μουσικές που χρησιμοποιήσαμε, τις οποίες επεξεργαστήκαμε με το πρόγραμμα audacity, όπου χρειαζόταν. Παραμύθι, τώρα, ωραίο ξεκινά…

ΕΞΩΦΥΛΛΟ 002

we 025

we 027

we-035

we 041

we 045

we 050Στη συνέχεια, αρχίσαμε να παίζουμε, αυτοσχεδιάζοντας. Λατρέψαμε πραγματικά τα τραγούδια, και κάθε φορά, που παίζαμε, ήταν μια ευκαιρία για χαρά και προσωπική έκφραση. Για να ξεπεράσουμε το σκόπελο κάποιων δημοφιλών, περιζήτητων από πολλά παιδιά, ρόλων, παίξαμε όλοι, όλους τους ρόλους και η διανομή έγινε, όταν τα παιδιά είχαν νοιώσει μέσα στην καρδούλα τους, από τη σημασία που δόθηκε στην επιλογή των μουσικών κομματιών, αλλά και στην κατασκευή των χάρτινων στολών, ότι όλοι οι ρόλοι ήταν, εξίσου, σπουδαίοι. Πολύ συγκινητική ήταν η στιγμή, που έγινε η διανομή των ρόλων και όλα τα παιδιά ήταν ενθουσιασμένα, με το ρόλο τους, αλλά και με το ρόλο των φίλων τους.

Έτσι, αποφασίσαμε να το παρουσιάσουμε και στους γονείς και φτιάξαμε τις προσκλήσεις, για τους καλεσμένους μας. Χρησιμοποιήσαμε ψαλίδι, χαρτί και φαντασία. Και το αποτέλεσμα;  Η κάθε μια διαφορετική, όλες υπέροχες και μοναδικές!

ένα μαγικό δάσος, χρειάζεται οπωσδήποτε,  το δέντρο της ζωής….καθώς γύρω απ’αυτό συμβαίνουν όλα!!!

Η μέρα της… πρεμιέρας έφτασε και η ευχή είναι πάντα η ίδια ….

γιορτή τέλους 003

 Καλή διασκέδαση, παιδιά!!

teliko

 

Αφήστε μια απάντηση