ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017-18

Για την ενημέρωσή σας , ως προς τη διαδικασία εγγραφής των μαθητών, σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τα άρθρα 7, §1 των Π.Δ. 200/98 όπως τροποποιήθηκε με την παράγραφο 2α, του άρθρου 35, του νόμου 4386 (ΦΕΚ 83/2016), οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία, για το σχολικό έτος 2017-18, θα πραγματοποιηθούν από 2 έως 19 Μαΐου 2017.

Το ωράριο των εγγραφών, στα συστεγαζόμενα 1ο και 2ο Νηπιαγωγεία Μαρκοπούλου θα είναι :
Από Τρίτη 2 Μαΐου 2017 έως και Παρασκευή 19 Μαΐου 2017,   στις 13.00μμ-13.45μ.μ.
Το νηπιαγωγείο θα παραμείνει κλειστό και δε θα πραγματοποιηθούν εγγραφές, την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017, λόγω γενικής συνέλευσης και εκλογών του συλλόγου των εκπαιδευτικών.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την εγκύκλιο των εγγραφών, σχολ.έτους 2017-18, πατώντας εδώ.

Τα δικαιολογητικά  των εγγραφών είναι :
1.    Αίτηση εγγραφής
2. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας, το οποίο θα αναζητηθεί από το Νηπιαγωγείο, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Μyschool του ΥΠΠΕΘ. Για να γίνει η αναζήτηση θα συμπληρώσετε υπεύθυνη δήλωση με βάση τα παρακάτω στοιχεία: 1. επώνυμο μαθητή 2. όνομα μαθητή 3. όνομα πατέρα 4. όνομα μητέρας 5. ημερομηνία γέννησης.
3. Φωτοτυπία του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.) ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
4. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.)  
5. Υπεύθυνη Δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα, στην οποία βεβαιώνεται η διεύθυνση κατοικίας του νηπίου.
6. Υπεύθυνη Δήλωση του γονέα ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου.

Πατήστε το σύνδεσμο, που ακολουθεί, για να ενημερωθείτε για τα νέα  OΡΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ και ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

To ωράριο φοίτησης στο νηπιαγωγείο είναι:
Πρωινό υποχρεωτικό πρόγραμμα : 8.20π.μ. έως 1300μμ.
Προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα 1300μ.μ. έως 16.00μ.μ.
Οι συμμετέχοντες στο προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την προαιρετική πρωϊνή ζώνη : 7.45π.μ. έως 8.20πμ.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, είμαστε στη διάθεσή σας.

Παγκόσμια ημέρα ποίησης 2017

Η παγκόσμια ημέρα ποίησης 2017 θα εορταστεί, όπως κάθε χρόνο τα τελευταία 18 χρόνια, την 21η Μαρτίου.

Η έμπνευσή της ημέρας ανήκει στον έλληνα ποιητή Μιχαήλ Μήτρα. Το φθινόπωρο του 1997 πρότεινε στην Εταιρεία Συγγραφέων να υιοθετηθεί ο εορτασμός της ποίησης στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες, αυτή τη συγκεκριμένη ημέρα.

Πράγματι, τον Οκτώβριο του 1999, στη Γενική Διάσκεψη της UNESCO στο Παρίσι, η 21η Μαρτίου ανακηρύχθηκε Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. Η απόφαση ανέφερε: «Η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης θα ενισχύσει την εικόνα της ποίησης στα ΜΜΕ, ούτως ώστε η ποίηση να μην θεωρείται πλέον άχρηστη τέχνη, αλλά μια τέχνη που βοηθά την κοινωνία να βρει και να ισχυροποιήσει την ταυτότητά της».
Πάτησε εδώ, για να ενημερωθείς για σημαντικές εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν σε μεγάλες πόλεις, σε όλη την Ελλάδα.

happy-world-poetry-day

Μουσείο της Ακρόπολης

Μια νέα ψηφιακή εφαρμογή με τίτλο : Αθηνά η Θεά της Ακρόπολης (πάτησε πάνω στην εικόνα, για να παίξεις)

μας δίνει τη δυνατότητα, μέσα από μία εικονική περιήγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης, το οποίο περιλαμβάνει  πολύ αξιόλογα εκθέματα, να γνωρίσουμε τις διάφορες υποστάσεις της θεάς Αθηνάς, αλλά και τους χώρους του Μουσείου . Η εφαρμογή δημιουργήθηκε, από την υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης, σε συνεργασία με το Μουσείο Ακρόπολης και με την ευγενική χορηγία, του ιδρύματος Μποδοσάκη. Το παιδί, ακολουθώντας τη δέσμη φωτός, αναζητεί και παρατηρεί τα επιλεγμένα εκθέματα της θεάς Αθηνάς. Με τη βοήθεια του γονιού, έχει τη δυνατότητα, πατώντας τις επιλογές αριστερά (περιγραφή, μύθος κλπ) να πάρει αρκετές πληροφορίες ή ακόμη και να παίξει παιχνίδι γνώσεων με τα αδέρφια ή τους φίλους του. Ορισμένα από αυτά τα εκθέματα, απεικονίζουν τα ιερά λατρευτικά αγάλματα της θεάς που βρίσκονταν μέσα στους ναούς και από τα οποία δεν σώζεται σήμερα τίποτα, όπως το πήλινο ειδώλιο που μοιάζει με το ξύλινο άγαλμα της Αθηνάς Πολιάδας, της προστάτιδας θεάς της πόλης, το οποίο φυλασσόταν μέσα στο Ερέχθειο, καθώς και το μαρμάρινο άγαλμα της Αθηνάς Παρθένου, ρωμαϊκό αντίγραφο του χρυσελεφάντινου αριστουργήματος του Φειδία που υπήρχε μέσα στον Παρθενώνα.

Η εφαρμογή είναι ένα πολύ καλό εκπαιδευτικό υλικό, που βοηθάει τα παιδιά να κατακτήσουν τη γνώση, ασκώντας την παρατηρητικότητά τους,  ενώ ταυτόχρονα, μέσα από το παιχνίδι και την εξερεύνηση, τα εξοικειώνει με το χώρο του Μουσείου.

 

Μπορείτε επίσης, να δοκιμάσετε τις παρακάτω εφαρμογές (πάτησε πάνω στα σκούρα γράμματα):

Να απολαύσετε μια εικονική περιήγηση στην Ακρόπολη!!!

Παίζοντας, να πάρετε πληροφορίες για τη Ζωφόρο του Παρθενώνα

Χρωματίζοντας, να πειραματιστείτε με το άγαλμα της Πεπλοφόρου, σαν να είστε καλλιτέχνης, εκείνης της εποχής.

Να μεταφερθείτε στο εργαστήριο τεχνολογίας της Ακρόπολης, μαζί με τη Γλαύκα, το ιπτάμενο ρομπότ.

Να περάσετε μια μέρα στην Ακρόπολη, αναζητώντας τη θεά Αθηνά!!

 

στις σελίδες του e-book (ελληνικά) ή/or e-book (english) μπορείτε να μελετήσετε, τις συλλογές του Μουσείου

Αλλά, και με το εξαιρετικό ηλεκτρονικό παραμύθι, της Μάνιας Δούκα, από τις εκδ. Μπίρη :


Ο Φίλιππος και τα Μαγικά Κρόταλα

να απολαύσετε, μια παραμυθένια περιπλάνηση στη Ζωφόρο του Παρθενώνα.

Eπέτειος του Πολυτεχνείου

Θέλοντας να τιμήσουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου, μιλήσαμε με τα παιδιά. για τα γεγονότα της περιόδου. Είδαμε πλούσιο φωτογραφικό υλικό

001

και παρακολουθήσαμε το υπέροχο animation  με τίτλο «10410 και ένα τριαντάφυλλα». Ακούσαμε τραγούδια, που έχουν συνθέσει γνωστοί Έλληνες τραγουδοποιοί, αλλά και το ραδιόφωνο της εποχής, να εκπέμπει, προσπαθώντας να ενημερώσει και να αφυπνίσει συνειδήσεις. Διαβάσαμε σχετικά παραμύθια και παίξαμε παιχνίδια ρόλων, προσπαθώντας να κατανοήσουμε την έννοια της δημοκρατίας και της δικτατορίας.2010_polytexneioΈτσι,  αφήσαμε δίπλα στην πύλη του Πολυτεχνείου, στο γλυπτό του Μέμου Μακρή και το δικό μας συμβολικό γαρύφαλλο, φόρο τιμής, γι” αυτούς που χάθηκαν και για όλους, όσοι αγωνίστηκαν, για αξίες και ιδανικά .
17-11 145

Επιστρέφοντας στην τάξη, παίξαμε, με τη διδακτική μέθοδο της προσομοίωσης, τη διαδικασία λήψης απόφασης, με εκλογές. Μάθαμε να εκφράζουμε την επιλογή μας, λεκτικά, να την υποστηρίζουμε, με επιχειρήματα και χρησιμοποιώντας τις ταυτότητες, που είχαμε φτιάξει, ψηφίσαμε.
87
και παλαιότερες εργασίες μας

ste 001

11-11-13 018

11-11-13 019

11-11-13 020

11-11-13 021

11-11-13 022

11-11-13 023

11-11-13 024

11-11-13 025

11-11-13 026

11-11-13 027

11-11-13 028

11-11-13 029

11-11-13 031

Νομισματικό Μουσείο Αθηνών

Το Νομισματικό Μουσείο Αθηνών στεγάζεται σήμερα στο Ιλίου Μέλαθρον, την αρχοντική κατοικία του αρχαιολόγου Ερίκου Σλήμαν, έργο του αρχιτέκτονα Ερνστ Τσίλλερ.

Η μόνιμη έκθεσή του παρουσιάζει την ιστορία του νομίσματος καθώς και την κατασκευή, διάδοση, χρήση, ως και την εικονογραφία των νομισμάτων, στην εποχή της κοπής των, του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Η έκθεση συνεχίζεται στο 2ο όροφο που εκθέτονται νομίσματα της Ελληνιστικής περιόδου, Ρωμαϊκής, Βυζαντινής, Μεσαιωνικής, αλλά και νεότερης εποχής.

Το Νομισματικό Μουσείο Αθηνών θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα τους είδους του στον κόσμο. Η συλλογή των εκθεμάτων του περιλαμβάνει περισσότερα από 500.000 αρχαία νομίσματα, μολυβδόβουλα, μετάλλιασφραγιδόλιθους, αρχαία σταθμία και άλλα σχετικά αντικείμενα που ανάγονται από τον 14ο αιώνα π.Χ. μέχρι και σήμερα.

    Διαδραστική εφαρμογή του Νομισματικού Μουσείου

και να παίξεις στο  δάσος με τα σύμβολα. Θα ανακαλύψεις παίζοντας, ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον τρόπο παραγωγής, καθώς και το συμβολισμό των παραστάσεων στα αρχαία νομίσματα.


Ενημερωτική συνάντηση

9-12-2015

Ηλεκτρονικά βιβλία Μουσείων, e-books

Το e-book του Μουσείου της Ακρόπολης 

είσοδος του μουσείου της ακρόπολης

Το e-book του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών 

αρχαιολογικό-Μουσείο1-300x225

το e-book του αρχαιολογικό Μουσείου Κεραμεικού
κεραμεικός

Το e-book του Αρχαιολογικού Μουσείου Δελφών  

Το e-book του Αρχαιολογικού Μουσείου Μαραθώνα

koubertoura2007teliko

 Το e-book του Μουσείου Μπενάκη

Το e-book του αρχαιολογικού Μουσείου Ολυμπίας

Το e-book του Αρχαιολογικού Μουσείου Πέλλας


Το e-book  του Αρχαιολογικού Μουσείου της Δήλου

Το e-book του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιώς

Το e-book του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης

To e-b00k του αρχαιολογικού χώρου και του Μουσείου Ελευσίνας

Το e-book του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών

Το e-book του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου Κρήτης

 To e-book των αρχαιολογικών Μουσείων Σάμου