Τα ζώα των πόλων

   «Ο μεγάλος χνουδωτός», το παραμύθι της Γιολάντας Τσορώνη-Γεωργιάδη, αποτέλεσε την αφόρμηση, για να ασχοληθούμε με τα ζώα των πόλων. Είναι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα,  καθώς οι πρότερες γνώσεις των παιδιών εντοπίζονται, μόνο, στην αναγνώριση κάποιων από αυτά τα ζώα. Έτσι, αναζητήσαμε πληροφορίες από το διαδίκτυο, μάθαμε ποια ζώα ζουν στους πόλους και φτιάξαμε εννοιολογικό χάρτη, γνωρίσαμε τους κατοίκους της περιοχής και μάθαμε πώς επιβιώνουν, ανακαλύψαμε μύθους της περιοχής, όπως «το κοράκι που φέρνει το φως της ημέρας» και επιπλέον, γίναμε μικροί ερευνητές και προσπαθήσαμε να καταλάβουμε με ποιο τρόπο σχηματοποιείται το εκπληκτικό φαινόμενο, που ονομάζεται Βόρειο Σέλας και είναι ορατό μόνο στους πόλους της Γης.

Εντυπωσιασμένοι, αποφασίσαμε να φτιάξουμε το σκηνικό του «Μεγάλου Χνουδωτού», για να παίξουμε με την ιστορία. Ξεκινήσαμε λοιπόν με ένα κομμάτι φελιζόλ, λίγο σύρμα,  ατλακόλα και απλό χαρτί.

DSCN5734

DSCN5736

DSCN5737

Οι ήρωες του παραμυθιού έχουν ζωγραφιστεί από τα παιδιά και έχουν καρφωθεί στο φελιζόλ, με συρματάκι πίπας, που είναι στερεωμένο στο πίσω μέρος της κάθε φιγούρας.

DSCN5752

giolanda 1 002

giolanda 1 004

giolanda 1 005

   Ο μεγάλος χνουδωτός μας έδωσε την ευκαιρία να μιλήσουμε και για τα επίθετα. Κι έτσι, αφού συζητήσαμε στην ολομέλεια, δώσαμε μερικά καινούρια επίθετα, στην καλόκαρδη πολική αρκούδα, τα οποία δουλέψαμε με κάθε φωνούλα ξεχωριστά, για να σχηματίσουμε και να γράψουμε τις λέξεις .

giolanda 1 018

giolanda 1 036

Συνεχίσαμε την 🙂 βιβλιοφαγία μας, με το αγαπημένο «Μεγάλο κόλπο του Φρέντυ» και αφού απολαύσαμε την ιστορία, φτιάξαμε την τροφική αλυσίδα των ζωντανών οργανισμών στους πόλους

DSCN5779

giolanda 1 026

Και ολοκληρώσαμε με τον Οδυσσέα, στο  «ένας πιγκουίνος….όχι και τόσο τέλειος»που μας έκανε να χαμογελάσουμε, να παίξουμε μαζί του, να μιμηθούμε τις φιγούρες του στον πάγο και να ευχαριστηθούμε που ο καθένας μας είναι τόσο μοναδικός, ξεχωριστός και αστείος, όσο και ο αγαπημένος μας πιγκουίνος.

DSCN5760

DSCN5756

 

DSCN5777

Και το ταξίδι μας, μέσα από τα βιβλία των αγαπημένων μας συγγραφέων, θα συνεχιστεί, για να γνωρίσουμε ζωάκια και σε άλλα σημεία του πλανήτη!!!

Χωρίς σχόλια

  1. Μάνια μου, δηλώνω ευτυχής που αυτά τα υπέροχα δημιουργήματα τα θαύμασα από κοντά και που είχα την ευκαιρία να δω τους ήρωες τόσων βιβλίων μου να ζωντανεύουν στην εκπληκτικά χρωματιστή αίθουσά σας! Κάνετε ζηλευτή δουλειά κι εσύ και τα παιδιά! Σας ευχαριστώ που με τιμάτε! Εύχομαι δημιουργική συνέχεια, θα χαρώ να ανταμώσουμε ξανά!

    • Αγαπημένη μας Γιολάντα, τα βιβλία σου είναι έμπνευση για μας και εξαιρετικό, υποστηρικτικό υλικό για τη δουλειά μας. Εχουμε λατρέψει την πλοκή, τους ήρωες και έχουμε περάσει υπέροχες στιγμές, παίζοντας μαζί τους.
      Η επίσκεψή σου στο σχολείο, ήταν μια μαγική εμπειρία και ανυπομονούμε για την επόμενη φορά, που θα μας ζωντανέψεις με τον μοναδικό, επικοινωνιακό σου τρόπο, άλλη μια υπέροχη ιστορία! Ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδα όλα τα βιβλία σου και να γεμίζουν τις παιδικές βιβλιοθήκες, με την ίδια αγάπη, που γεμίζεις κι εσύ τις καρδιές των παιδιών!!!

Αφήστε μια απάντηση