Σ΄ένα βυθό, όταν βρεθώ…

Το θέμα της καλοκαιρινής μας γιορτής, και τη φετινή χρονιά, αποφασίστηκε από τα παιδιά! Ύστερα από συζήτηση, καταλήξαμε ότι θα θέλαμε να είναι καλοκαιρινό, να έχει και καράβι, να έχει και βυθό, να έχει και ψάρια, να έχει …… !!!!! Καταγράψαμε τις ιδέες μας και η εικόνα σχηματίστηκε! Στήσαμε ένα μεγάλο μπλέ πανί για το φόντο του βυθού και αρχίσαμε μέσα σε αυτό, να ονειρευόμαστε και να υλοποιούμε τις επιθυμίες μας! Οι μουσικές μας επιλογές έπαιξαν σημαντικό ρόλο, γιατί μας βοήθησαν να γίνουμε ένα με το ρόλο, που είχαμε, οι ίδιοι, επιλέξει, ώστε να εκφραστούμε με ολόκληρο το σώμα, αλλά και την καρδούλα μας, γεμάτη από αγάπη και χαρά, για κάθε μαγική στιγμή μας, μέσα σ΄αυτό το βυθό!

«Τι θέλετε παιδιά, να έχει ο βυθός σας;»

6-6 100

Ξεκινήσαμε φτιάχνοντας το καράβι. Πάτησε πάνω στην εικόνα, για να μπεις μέσα και να ταξιδέψεις κι εσύ!!! Δεν το πιστεύεις;;; Πάτησε και θα δεις!!

6-6 095

αλλά θέλαμε να έχει και βράχο, αστερίες, καλαμάρια, κοχύλια, κοράλια…. Όλα φτιαγμένα με χαρτόκουτα.  Ακόμα και  γοργόνα υπάρχει σε αυτό το βυθό! Έχει ακουμπήσει τη στολή-ουρίτσα της, εκεί δίπλα στο καράβι. Πώς φτιάχτηκε; Εύκολο! ένα απλό σχεδιάκι πάνω στο χαρτί και πολλά, μεγάλα και στρογγυλά  λέπια από πλαστική σακκούλα.

6-6 101

Τα καβουράκια είναι λίγο θυμωμένα, γιατί κάποιοι δεν προσέχουν τη θάλασσα και την έχουν μολύνει. Αλλά προσέξτε, εκεί πιο δίπλα, μην πατήσετε τον αχινό!!! Έχει πολλά αγκάθια (από μαύρα καλαμάκια, κολλημένα με θερμόκολλα) και είναι λίγο επικίνδυνος! Πάτησε πάνω στην εικόνα να μάθεις τι κάνουν τα καβουράκια …

6-6 103

Και ένας χελώνος καρέττα-καρέττα, κολυμπάει μαζί μας, παρέα με τον καρχαρία, τα χταπόδια και τα ψάρια, που αγαπάει πολύ!!! θέλεις ν’ ακούσεις τη μουσική των ψαριών;; Πάτησε πάνω στην εικόνα.

6-6 104Κάθε  πλάσμα, σ’ αυτό το βυθό, είναι ξεχωριστό και αγαπημένο. Και όλα μαζί, ενωμένα, έχουν αποφασίσει να βρουν τη λύση, για να καθαρίσει ο βυθός και να μπορούν να κολυμπούν ευτυχισμένα. Η παρακάτω φωτογραφία έχει παρθεί κατά τη διάρκεια των ελεύθερων παιχνιδιών μας στο βυθό. Αν θέλεις μπορείς να πατήσεις επάνω της, για να ακούσεις το πιο αγαπημένο μας τραγούδι!

4-6-008

 

Καλό Καλοκαίρι!!! Σας περιμένουμε, πίσω στα θρανία, στις 11 Σεπτέμβρη 2014, για καινούρια ταξίδια!!!

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.

Αφήστε μια απάντηση