ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΡΗΝΗ!!!

Σήμερα μιλήσαμε στο νηπιαγωγείο μας για την ΕΙΡΗΝΗ!

Ειρήνη είναι η σύναψη καλών σχέσεων μεταξύ των λαών , η επίλυση των διαφορών με το διάλογο και η αποφυγή ενόπλων συγκρούσεων . Ειρήνη είναι και η σύναψη καλών σχέσεων μέσα στο ίδιο το κράτος, η ομόνοια  και η αποφυγή εμφυλίου πολέμου .

Όταν έχουμε ειρήνη , όλα κυλούν ήρεμα . Τα παιδιά παίζουν ξένοιαστα , πηγαίνουν στο σχολείο χωρίς φόβο , ζουν σε ένα ήρεμο και ασφαλές περιβάλλον . Οι ενήλικες αντίστοιχα εργάζονται και προοδεύουν .

Αντίθετα , ο πόλεμος φέρνει πολλά δεινά στην ανθρωπότητα . Παντού ελλοχεύει ο φόβος . Τα σχολεία κλείνουν και τα παιδιά φοβισμένα φεύγουν από τα σπίτια τους και τις εμπόλεμες ζώνες . Σπίτια καταστρέφονται , οι άνδρες ντύνονται στα χακί , άνθρωποι τραυματίζονται , πεινούν … Κι όταν πια επέλθει η ειρήνη , οι λαοί αδυνατούν να ανορθώσουν την οικονομία τους και να γίνει η ζωή τους όπως ήταν πριν .

Ακούσαμε στο νηπιαγωγείο τί είναι ΕΙΡΗΝΗ

 

Ακούμε και ένα παραμύθι για την ΕΙΡΗΝΗ

Μάθαμε και το παρακάτω  τραγούδι για την ΕΙΡΗΝΗ.

Μιλήσαμε για τον πίνακα του Πικάσο, “Το παιδί και το περιστέρι”

Το έργο φιλοτεχνήθηκε το 1901, όταν ο Πικάσο ήταν μόλις 20 χρονών και βρισκόταν σε ένα μεταβατικό στάδιο της καλλιτεχνικής και προσωπικής του ζωής. Σε αυτό το έργο ο Πικάσο συνδέει την παιδικότητα με την ελπίδα. Το περιστέρι συμβολίζει την ελπίδα στα χέρια ενός μικρού παιδιού, ασχέτως άμα είναι κορίτσι ή αγόρι. Ορισμένοι ιστορικοί της τέχνης ισχυρίζονται πως θα μπορούσε να ήταν η αδελφή του ζωγράφου, η οποία πέθανε σε μικρή ηλικία.

Τον εν λόγω πίνακα τον κατείχε οικογένεια από την Ουαλία, μέχρι το 2012, όταν και πουλήθηκε σε Αμερικανούς ιδιώτες.

Κάναμε και την παρακάτω εργασία για την ειρήνη.

Το σύμβολο της ειρήνης

Το σύμβολο ειρήνης / Peace symbol - Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ®

 Σύμβολα του κόσμου. Περιστέρι ως σύμβολο της ειρήνης

Περιέχει μια εικόνα του: AΓΝΗ -AGNI  "Αν Ολα Τα Παιδια Της Γης  "  Λ.Κηλαηδονη

 

Ειρήνη Περιστέρι Χέρι - Δωρεάν διανυσματικά γραφικά στο Pixabay

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων