Παραμύθι μύθι μύθι, το κουκί με το ρεβύθι…

Εδώ είμαστε και σήμερα! Σήμερα γιορτάζουν οι Κατερίνες και πρώτες και καλύτερες οι δικές μας. Χρόνια πολλά και όμορφα, χαρούμενα, μαγευτικά! Να σας χαιρόμαστε! Χρωστάμε ευχετήρια κάρτα – υπερπαραγωγή, όταν επιστρέψουμε με το καλό στο σχολείο μας. Δείτε παρακάτω μια υπέροχη αγιογραφία της Αγίας Αικατερίνης:

Ωραία τα είπαμε χθες για το Ε ε. Αλλά σήμερα είναι Τετάρτη, ημέρα παραμυθιού. Γιατί είναι ημέρα παραμυθιού η Τετάρτη και όχι κάποια άλλη μέρα; Δεν ξέρω, έτσι μου ήρθε. Αυτό το μικρό πειραχτηράκι που έχω μέσα στο κεφάλι μου, ώρες ώρες με τσιγκλάει και με βάζει να πω και να κάνω τα δικά του. Άλλο που δεν θέλω, δηλαδή! Ίσως επειδή σήμερα κάνει κρύο, φυσάει και είμαι και λίγο άρρωστη, φαντάστηκα το καλύτερό μου: ξάπλα στο κρεβάτι, ανάμεσα σε πολύχρωμες φουσκωτές μαξιλάρες, με αρωματικό τσαγάκι, κουλουράκια κανέλας και τη γιαγιά ή τον παππού να μου λένε ιστορίες και παραμύθια…

Καθήστε αναπαυτικά! Θα σας πω με την καλή μου τη φωνή, την ηχογραφημένη (όχι τη σημερινή που έχει κρυφτεί μέσα στο λαιμό μου και δεν βγαίνει), την αρχή ενός παραμυθιού. Μιλάει για ένα κοριτσάκι, την Εβίτα, που ψάχνει ένα θησαυρό. Ακούστε εδώ:

Το παραμύθι συνεχίζεται. Η Εβίτα θα έχει διάφορες περιπέτειες, που θα τις πούμε μια άλλη φορά. Τώρα, ας παίξουμε λίγο!

α) Πόσους ήρωες συναντήσαμε στο παραμύθι; Θυμάστε τα ονόματά τους; Μμμ, ας δώσω μια μικρή βοήθεια:

Ε _ _ _ Α (το κορίτσι)

Ζ _ _ _ _ Σ (ο γάτος)

Φ _ Ε _ _ _ Η    Ε _ Α _ _ _ Α (η ελαφίνα)

Γράψτε και τον αριθμό, παρακαλώ!

Οι ήρωες που συναντήσαμε είναι   _  .

β) Τι ψάχνουν να βρουν οι ήρωές μας σε αυτό το παραμύθι; Ευκολάκι!

Τον μεγαλύτερο Θ _ _ Α _ _ Ο του κόσμου!

γ) Που μπήκαν για να ψάξουν; Πανευκολάκι!

Στο Π _ _ Α _ Ι !

Και ξαφνικά…ΦΡΡΡΡΣΤ…βρέθηκαν μέσα στην κοιλιά της Γ _ Σ !

Τις βρήκατε όλες τις λέξεις που λείπουν; Συγχαρητήρια! Σημαίνει ότι παρακολουθήσατε προσεκτικά την αφήγηση του παραμυθιού. Σας αξίζει ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ κι ένα τραγούδι. Ακούστε το εδώ:

Και τώρα, ώρα για ζωγραφική! Πάρτε τους μαρκαδόρους ή τις ξυλομπογιές σας και ζωγραφίστε στο χαρτί σας ένα τοπίο, ανθρώπους, ζώα, φυτά, πράγματα, με χρώματα…ανάποδα, σαν αυτά που συνάντησαν η Εβίτα και ο γάτος της ο Ζωηρός στην κοιλιά της Γης. Θυμάστε; Εκεί που οι ελέφαντες δεν ήταν γκρι, αλλά κι εγώ δεν ξέρω τι χρώμα! Μήπως εσείς; Εκεί που οι ντομάτες δεν ήταν κόκκινες, αλλά…ποιος ξέρει τι χρώμα! Μήπως εσείς; Εκεί που τα δέντρα δεν ήταν πράσινα, αλλά κάποιοι φοβεροί μαγοζωγράφοι θα μας δείξουν τι χρώμα! Μήπως εσείς;

Θα περιμένουμε με αγωνία να δούμε τις ζωγραφιές σας με τα ανάποδα…τρελοχρώματα «καρφιτσωμένες» στο πάντλετ μας!

Οι εικόνες του παραμυθιού είναι φιλοτεχνημένες από την υπέροχη ζωγράφο-εικονογράφο παιδικών βιβλίων Ίριδα Σαμαρτζή.