Αρχική » Γαλλοφωνία

Ιανουάριος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Δεκ    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Γαλλοφωνία

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (APLF)

Για 2η συνεχή σχολική χρονιά η Ομάδα Γαλλοφωνίας του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής συμμετείχε στο Διαγωνισμό της APLF(του Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας πτυχιούχων Πανεπιστημίου) με θέμα «Ένα Χαϊκού για την Ειρήνη». Το Χαϊκού είναι η πιο σύντομη μορφή ποίησης στον κόσμο, προέρχεται από την Ιαπωνία και αποτελείται από τρεις στίχους των 5, 7 και 5 συλλαβών.

Η Ομάδα μας συμμετείχε με 4 χαϊκού, στέλνοντας το δικό της μήνυμα Ειρήνης σε όλο τον κόσμο.

Το Χαϊκού μας που διακρίθηκε είναι:

L?amour et la haine

provoquent la Paix et la Guerre.

Le Bien et le Mal

Η αγάπη και το μίσος

προκαλούν την Ειρήνη και τον Πόλεμο.

Το Καλό και το Κακό


1ο Βραβείο για την Ομάδα Γαλλοφωνίας

Οι μαθητές της ομάδας Γαλλοφωνίας του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής Αργυρώ Μπανιώτη, Χαράλαμπος Χαριτόπουλος, Νικόλαος Πελτέκης, Σαίτ Χιλμή Ερέν, Νικόλαος Σκλάβος Καραμουσαλίδης, Αίτσά Τσοπάν Χουσείν με την καθηγήτρια τους των Γαλλικών Σμαράγδα Πολυζωίδου συμμετείχαν στον έβδομο Διαγωνισμό που διοργάνωσε στο πλαίσιο του Πρώτου Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς η Επιτροπή Δυτικής Ευρώπης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας σε συνεργασία με το Σύλλογο Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Πτυχιούχων Πανεπιστημίου, με έδρα την Θεσσαλονίκη ο οποίος είναι ενεργό μέλος της.

Με την ευκαιρία της 100ης Επετείου του τέλους του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και της ανεξαρτησίας πολλών Κρατών Μελών, το έτος 2018 ανακαλεί στην μνήμη την συμβολική και ιστορική σημασία για την Ευρώπη και την πολιτιστική της κληρονομιά.
Το Ευρωπαϊκό Έτος σκοπό έχει να ενθαρρύνει την διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης ως κοινής, να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για την ιστορία και τις κοινές αξίες και να ενισχύσει το αίσθημα ότι ανήκουν σε ένα κοινό ευρωπαϊκό χώρο.

Το φετινό θέμα του διαγωνισμού « Η κοινή μας κληρονομιά». Οι μαθητές συμμετείχαν στο διαγωνισμό με τη δημιουργία ενός πολύ όμορφου βίντεο με τον τίτλο «Η λαγάνα». Η παραγωγή τους κέρδισε το 1ο βραβείο σε επίπεδο εθνικό και συμμετέχει στον ίδιο διαγωνισμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Περιμένουμε με αγωνία τα αποτελέσματα του ευρωπαϊκού διαγωνισμού.

Το video που έφτιαξαν οι μαθητές:


 

booked.net

Γραμμή Ψυχοκοινωνικής υποστήριξης

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη Γραμμή Ψυχοκοινωνικής υποστήριξης 10306, που λειτουργεί ανώνυμα και δωρεάν, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, την επιστημονική καθοδήγηση της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και υποστηρίζεται οικονομικά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος-Μέγας Δωρητής. Η Γραμμή αφορά το Πανελλήνιο, και λειτουργεί όλο το 24ωρο, όλες τις ημέρες της εβδομάδας, καθόλη τη διάρκεια του έτους και είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε κάθε αίτημα στήριξης οποιουδήποτε προσώπου αισθάνεται την ανάγκη να μιλήσει σε πρόσωπο αρμόδιο, ειδικό, να ακούσει ό,τι και αν έχει να του πει. Αφορά 3 επιλογές:

Επιλογή 1 – Ψυχολογική βοήθεια, Ψυχιατρική υποστήριξη
Επιλογή2- ΨυχοΚοινωνικά θέματα
Επιλογή 3- Θέματα που αφορούν την Οικογένεια, Παιδιά και Εφήβους

Ευχαριστούμε

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων