Αρχική » Αθλητικές

Ιανουάριος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Δεκ    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Αθλητικές

8η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού


6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

«ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΑΘΛΗΣΗ – ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ» ήταν το σύνθημα της 6ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2019 που τιμήθηκε σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Στιγμές από την δική μας 6η πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού


5η πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού


3on3 Basketball

5Χ5 Football

Όλα τα τμήματα του σχολείου συμμετείχαν στους αγώνες μπάσκετ 3on3 και ποδοσφαίρου 5X5 που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο σχολείο μας. Οι αθλητές αγωνίστηκαν δυναμικά με σεβασμό στους κανονισμούς και αθλητικό ήθος. Η οργάνωση των αγώνων και η διαιτησία έγιναν με την καθοδήγηση των γυμναστών του σχολείου κ. Καρρά και κ.Λεμονίδη.


4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενική Διεύθυνσης Σπουδών Π.Ε. και Δ.Ε. του ΥΠ.Π.Ε.Θ. στο πλαίσιο των σχολικών αθλητικών δραστηριοτήτων εξέδωσε την Εγκύκλιο για την 4η Πανελλήνια Ημέρα  Σχολικού Αθλητισμού, η οποία  για το σχολικό έτος 2017-2018 πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017.

Στην 4η  Πανελλήνια Ημέρα σχολικού Αθλητισμού που φέτος είχε ως κεντρικό σύνθημα: «ΑΘΛΟΥΜΑΙ – ΧΑΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» οι μαθητές και μαθήτριες των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες εντός και εκτός των σχολικών μονάδων. Στο video που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε στιγμιότυπα από την ημέρα αυτή, όπως πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας.


Σχολικοί αγώνες Volley γυμνασίων


2η πανελλήνια μέρα σχολικού αθλητισμού

«Ολυμπιακά Ιδεώδη, μέσα από τα Ολυμπιακά και παραολυμπιακά αθλήματα«

Για το σχολικό έτος 2015-16 ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ορίστηκε από το υπουργείο Παιδείας  η 5η Οκτωβρίου 2015.

Καθώς το 2016 είναι έτος διεξαγωγής Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, ο θεματικός  άξονας του σχολικού έτους 2015-2016 είναι «Σχολικός Αθλητισμός ? Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα».  Στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν αθλητικές και άλλες δράσεις, που αναδεικνύουν το εύρος των Ολυμπιακών αξιών όπως την αξία της συμμετοχής, το «ευ αγωνίζεσθαι», τις ίσες ευκαιρίες χωρίς διακρίσεις. Έγινε προβολή ταινιών με θέμα τους Ολυμπιακούς αγώνες, οι μαθητές και οι καθηγητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το badminton με την εθελοντική προσφορά του γυμναστή κ.Γιώργου Παντίδη, τον οποίο ευχαριστούμε, διεξήχθησαν αγώνες βόλεϊ, μπάσκετ και ποδοσφαίρου. Έγινε συζήτηση με τους μαθητές για τους Ολυμπιακούς και παραολυμπιακούς αγώνες και τη σημασία τους. Ευχαριστούμε και τους γυμναστές του σχολείου κ.Καρρά Ηλία και κ.Λεμονίδη Νεοκλή για την οργάνωση της 2ης πανελλήνιας μέρας σχολικού αθλητισμού.


1η πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 6 Οκτωβρίου η 1η Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού η οποία ήταν αφιερωμένη στον ρατσισμό και τη διαφορετικότητα. Στόχος ήταν να ενεργοποιηθεί κινητικά και συναισθηματικά όλη η σχολική κοινότητα. Έτσι λοιπόν μαθητές/τριες και καθηγητές/τριες φορώντας φόρμες συμμετείχαν στο σημερινό αθλητικό πανηγύρι όπου:

  • Στην αρχή έγινε μια ομιλία για το σκοπό και τους στόχους της συγκεκριμένης ημέρας. Υπήρξε διήγηση της ιστορίας του λευκού Αυστραλού δρομέα PeterNorman στους Ολυμπιακούς αγώνες 1968 του Μεξικού. Τονίστηκε η συμπαράστασή του στη διαμαρτυρία των μαύρων συναθλητών του και το ρατσισμό που βίωσε στην υπόλοιπη ζωή του.
  • Ακολούθησε παιχνίδι βόλει μεταξύ μαθητών/τριών και καθηγητών/τριών (όπου κέρδισαν οι δεύτεροι)
  • Προβλήθηκε η ταινία της Κινηματογραφικής ομάδας του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής με θέμα τη διαφορετικότητα και τίτλο: ΦΥΓΕ
  • Όλοι οι μαθητές/τριες του σχολείου ακολούθησαν πρόγραμμα αερόβιας γυμναστικής με μουσική, καθοδηγούμενοι από ομάδα φοιτητών της Επίκ. Καθηγήτριας του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, Ρόκκα Στέλλας. Εθελοντής και υπεύθυνος για τη μουσική ο DJΦώτης Ζάνζας.
  • Με τη βοήθεια του συλλόγου «Περπατώ» και του Αλέξανδρου Ταξιλδάρη, μέλη της Εθνικής ομάδας μπάσκετ της Κύπρου, με αναπηρικά καρότσια (wheelchairbasketball) συζήτησαν με τα παιδιά, και έπαιξαν μαζί τους έναν αγώνα επίδειξης. Μαζί τους επισκέφθηκε το σχολείο μας ο ΠαραΟλυμπιονίκης στο αλπικό σκι, Μάκης Καλαράς ο οποίος βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην πόλη μας και έκανε την τιμή να έρθει στο σχολείο μας.

υπεύθυνος εκδήλωσης: Νεοκλής Λεμονίδης ΠΕ 11

booked.net

Γραμμή Ψυχοκοινωνικής υποστήριξης

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη Γραμμή Ψυχοκοινωνικής υποστήριξης 10306, που λειτουργεί ανώνυμα και δωρεάν, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, την επιστημονική καθοδήγηση της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και υποστηρίζεται οικονομικά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος-Μέγας Δωρητής. Η Γραμμή αφορά το Πανελλήνιο, και λειτουργεί όλο το 24ωρο, όλες τις ημέρες της εβδομάδας, καθόλη τη διάρκεια του έτους και είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε κάθε αίτημα στήριξης οποιουδήποτε προσώπου αισθάνεται την ανάγκη να μιλήσει σε πρόσωπο αρμόδιο, ειδικό, να ακούσει ό,τι και αν έχει να του πει. Αφορά 3 επιλογές:

Επιλογή 1 – Ψυχολογική βοήθεια, Ψυχιατρική υποστήριξη
Επιλογή2- ΨυχοΚοινωνικά θέματα
Επιλογή 3- Θέματα που αφορούν την Οικογένεια, Παιδιά και Εφήβους

Ευχαριστούμε

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων