Αρχική » Δραστηριότητες » Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Ιανουάριος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Δεκ    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο

Through Robotics and Collaboration to the successful people of the 21st Century?

Κομοτηνή, 6.10.2018 – 13.10.2018

hdr-animation-1

 

Σάββατο, 6 Οκτωβρίου

Άφιξη των Ισπανών και Εσθονών μαθητών και καθηγητών αργά το βράδυ.

Κυριακή, 7 Οκτωβρίου

Πρωί (09:00) ξενάγηση στο Οχυρό της Νυμφαίας (μετακίνηση με ΙΧ), και έπειτα ξενάγηση στο εκκλησιαστικό Μουσείο της Κομοτηνής και βόλτα – ξενάγηση στην πόλη, μαζί με τους καθηγητές. Η υπόλοιπη μέρα ήταν ελεύθερη. Οι καθηγητές με Ι.Χ και τη συνοδεία ελλήνων καθηγητών μετέβηκαν στο χωριό Μαρώνεια, όπου περιηγήθηκαν και μετά ακολούθησε ξενάγηση στο αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας και στο λιμάνι της τον Άγιο Χαράλαμπο. Τέλος είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα από το hotelKingMaron.

Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου

Άφιξη το πρωί (08:20) στο σχολείο και ξενάγηση στο χώρο, και έπειτα δραστηριότητες γνωριμίας. Στις 09.30 επίσκεψη-ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής. 10:00 με 12:30 οι Έλληνες μαθητές παρουσίασαν την δουλειά τους και μίλησαν για τις εμπειρίες τους από συμμετοχές σε διαγωνισμούς και για τον τρόπο εργασίας και τα υλικά που χρησιμοποιούν.

Το απόγευμα οι μαθητές και οι καθηγητές πήγαν στην Αλεξανδρούπολη, όπου ξεναγήθηκαν στο εργοστάσιο της PRISMA ELECTRONICS και τους μίλησαν για την πρωτοποριακή εφαρμογή LAROS που αναπτύσσει η εν λόγω εταιρεία, με εφαρμογές στο χώρο της ναυτιλίας. Μετά το εργοστάσιο έγινε ξενάγηση στην πόλη και υπήρχε πάλι ελεύθερος χρόνος για τους μαθητές και τους καθηγητές, πριν την επιστροφή στην Κομοτηνή (20:00)

Τρίτη, 09 Οκτωβρίου

Το πρωί (08:20) συγκέντρωση στο σχολείο και στη συνέχεια εργαστήριο σχετικά με τη ρομποτική. Οι μαθητές χωρίστηκαν σε μικτές ομάδες και εργάστηκαν πάνω σε αποστολές του διαγωνισμού First Lego League 2019.

Μετά το μεσημέρι (14:00) αναχώρηση για Ξάνθη, με στάση πρώτα στον Άγιο Νικόλαο, όπου έγινε μια αναφορά στην ιστορία της Εκκλησίας. Στην Ξάνθη οι μαθητές και οι καθηγητές ξεναγήθηκαν στην παλιά πόλη και έπειτα επισκέφθηκαν τους Robospecialists, ομάδα ρομποτικής η οποία μεταξύ άλλων αναλαμβάνει την διοργάνωση τοπικών διαγωνισμών και την υποστήριξη ελληνικών αποστολών σε διαγωνισμούς του εξωτερικού. Στην συνέχεια επισκέφθηκαν το Σπίτι της Σκιάς και τους μίλησε ο καλλιτέχνης, κ. Τριαντάφυλλος Βαΐτσης. Έπειτα επισκέφθηκαν το εργαστήριο ρομποτικής του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, όπου οι φοιτητές τους έδειξαν και τους μίλησαν για ορισμένες από τις εργασίες τους.

Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου

Το πρωί (09:00) οι μαθητές και οι καθηγητές ξεκίνησαν για την Καβάλα, όπου πρώτη στάση ήταν το 9ο Φεστιβάλ Πληροφορικής. Έγινε ξενάγηση στο χώρο και είδαν πολλά από τα τεχνολογικής φύσεως εκθέματα. Ακολούθησε επίσκεψη και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και στο Αρχαίο Θέατρο και έπειτα ελεύθερος χρόνος στην πόλη της Καβάλας. Αργότερα περιηγήθηκαν στην παλιά πόλη και ξεναγήθηκαν στο ξενοδοχείο Imaret, το οποίο λειτουργούσε ως πτωχοκομείο στα χρόνια της τουρκοκρατίας. Έγινε επίσης αναφορά στις δράσεις του ερευνητικού κέντρου Μοχάμετ Άλι (MOHAResearchCenter).

Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου

Το πρωί (08:20) οι μαθητές και οι καθηγητές συγκεντρώθηκαν και πάλι στο σχολείο, όπου και συνέχισαν τις εργασίες τους σχετικά με την ρομποτική, και στο τέλος παρουσίασαν και συζήτησαν για τα έργα των ομάδων. Το μεσημέρι υπήρξε και πάλι ελεύθερος χρόνος για τους μαθητές, και το απόγευμα (06:30) συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, κ. Παντελεήμονα. Εκεί είχαν τόσο οι καθηγητές όσο και οι μαθητές την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Σεβασμιώτo και να δεχτούν τις ευχές και τις συμβουλές του. Στη συνέχεια οι Έλληνες μαθητές είχαν οργανώσει αποχαιρετιστήριο πάρτι στο χώρο του σχολείου. Εκεί η σχολική χορωδία τραγούδησε και η χορευτική ομάδα παρουσίασε διάφορους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου

Οι μαθητές και οι καθηγητές ξεκίνησαν το πρωί για την ημερήσια εκδρομή στην Θεσσαλονίκη. Πρώτη στάση τα κεντρικά της EduAct, που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης του διαγωνισμού FLL στην Ελλάδα. Εκεί έγινε μια παρουσίαση για το Robot game (μέρος του διαγωνισμού) και έπειτα οι μαθητές, χωρισμένοι σε ομάδες, εργάστηκαν πάνω σε μια κατασκευή που αποτελούσε μέρος του φετινού διαγωνισμού. Ακολούθησε μια παρουσίαση για το STEM Education (Science, Technology, Engineering, Mathematics) και άλλο ένα ομαδικό projectσχετικά. Οι μαθητές είχαν στη συνέχεια ελεύθερο χρόνο στην πόλη. Ακολούθησε επίσκεψη στο Λευκό πύργο, όπου διάβασαν για την ιστορία της πόλης κατά τις διάφορες περιόδους και αργότερα μετέβηκαν στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos, όπου και πάλι υπήρχε ελεύθερος χρόνος για αγορές ή φαγητό. Οι Εσθονοί μαθητές και καθηγητές έμειναν στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να προλάβουν την πτήση τους που αναχωρούσε τις πολύ πρωινές ώρες του Σαββάτου, ενώ οι υπόλοιποι επέστρεψαν στην Κομοτηνή.

Σάββατο, 13 Οκτωβρίου

Οι Ισπανοί μαθητές και καθηγητές αναχώρησαν το πρωί (06:00) για το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης. Μέχρι την αποχώρησή τους συνόδευσαν και αρκετοί από τους Έλληνες μαθητές.

Δραστηριότητες Ρομποτικής

Δευτέρα 08.10.

Οι Έλληνες μαθητές μίλησαν στους φιλοξενούμενους για τους διαγωνισμούς ρομποτικής που λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο στην Ελλάδα (FLL και WRO), καθώς και για τις εμπειρίες τους από την συμμετοχή τους σε αυτούς σε παλαιότερα έτη. Επίσης, έγινε μια αναλυτική παρουσίαση για το πακέτο εκπαιδευτικής ρομποτικής LEGO MINDSTORMS (τόσο για την γλώσσα όσο και για τα υλικά), που οι Έλληνες μαθητές χρησιμοποιούν.

Τρίτη 09.10

Οι μαθητές χωρίστηκαν σε μικτές ομάδες, αφού πρώτα οι Έλληνες μαθητές παρουσίασαν το θέμα το φετινού διαγωνισμού FLL (Διάστημα) και ενημέρωσαν τους φιλοξενούμενους για τους κανονισμούς που διέπουν τον συγκεκριμένο διαγωνισμό και τα διάφορα μέρη του. Έπειτα, η κάθε ομάδα ανέλαβε ένα διαφορετικό κομμάτι της ρομποτικής αποστολής και ανέλαβε να συναρμολογήσει τα σχετικά κομμάτια και να εξηγήσει την αποστολή αλλά και τις σκέψεις τους σχετικά στους υπόλοιπους μαθητές.

Πέμπτη 11.10

Οι μαθητές, και πάλι στις ομάδες τους, είχαν τον χρόνο να περάσουν από την θεωρία στην πράξη και να ξεκινήσουν την κατασκευή των ρομπότ για τα οποία είχαν συζητήσει την Τρίτη. Τελικώς, λόγω ορισμένων τεχνικών προβλημάτων, λίγες ομάδες κατάφεραν να σημειώσουν πρόοδο, και παρουσίασαν την δουλειά τους στους συμμαθητές τους στο τέλος της συνάντησης.

Παρασκευή 12.10

Κατά την επίσκεψη στα κεντρικά της EduAct, εταιρεία που διοργανώνει τον διαγωνισμό FLL στην Ελλάδα, οι ομάδες των μαθητών μπόρεσαν, με την καθοδήγηση το προσωπικού, να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν την δουλειά επάνω στην πίστα, τόσο από άποψη κατασκευής όσο και προγράμματος


 

booked.net

Γραμμή Ψυχοκοινωνικής υποστήριξης

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη Γραμμή Ψυχοκοινωνικής υποστήριξης 10306, που λειτουργεί ανώνυμα και δωρεάν, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, την επιστημονική καθοδήγηση της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και υποστηρίζεται οικονομικά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος-Μέγας Δωρητής. Η Γραμμή αφορά το Πανελλήνιο, και λειτουργεί όλο το 24ωρο, όλες τις ημέρες της εβδομάδας, καθόλη τη διάρκεια του έτους και είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε κάθε αίτημα στήριξης οποιουδήποτε προσώπου αισθάνεται την ανάγκη να μιλήσει σε πρόσωπο αρμόδιο, ειδικό, να ακούσει ό,τι και αν έχει να του πει. Αφορά 3 επιλογές:

Επιλογή 1 – Ψυχολογική βοήθεια, Ψυχιατρική υποστήριξη
Επιλογή2- ΨυχοΚοινωνικά θέματα
Επιλογή 3- Θέματα που αφορούν την Οικογένεια, Παιδιά και Εφήβους

Ευχαριστούμε

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων