Εκπαιδευτική εκδρομή στην Καβάλα

Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτική εκδρομή στην Καβάλα. Σε αυτή συμμετείχαν 30 μαθητές του σχολείου μας που είναι μέλη των  Περιβαλλοντικών Ομάδων του σχολείου μας, με αρχηγό την κα Ψάλτου Σταματία και συνοδούς την κα Πολυζωιδου Σμαράγδα και την κα Πίτατζη Ειρήνη. Υλοποιήσαμε το πρόγραμμα του Κ.Π.Ε Φιλίππων : «Παναγιά, μια γειτονιά, χίλια κρυμμένα μυστικά».

Ξεκινήσαμε στις  8:00 το πρωί από το σχολείο μας , φτάσαμε στην Καβάλα, στην παλιά συνοικία «Παναγία», όπου μας περίμενε ο υπεύθυνος του περιβαλλοντικού κέντρου. Εκεί, στο «δρόμο του νερού»  κάτω από τα τείχη μας μίλησε για την ιστορία της και μας έδειξε σπάνιες φωτογραφίες της περιοχής και στη συνέχεια ξεκινήσαμε το συναρπαστικό ταξίδι  γνωριμίας με τη σημαντική αυτή συνοικία της Καβάλας. Ανεβήκαμε με τα πόδια στο βράχο, περάσαμε από το 7ο Δημοτικό σχολείο, παρατηρήσαμε τα παλιά σπίτια της περιοχής, φτάσαμε στην Εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου και στο άγαλμα του Μωχάμετ Άλι και αφού μας μίλησε για τη ζωή του και το έργο του κατευθυνθήκαμε στο σπίτι του- μουσείο- που βρίσκεται δίπλα.Το επισκεφτήκαμε και παράλληλα  είδαμε και  φανταστήκαμε τη ζωή εκεί. Στη συνέχεια  περπατήσαμε την εξαιρετικής ομορφιάς και γοητείας  χερσόνησο   και φτάσαμε στο τζαμί, το οποίο επισκεφτήκαμε και γνωρίσαμε πολλά σημεία της ιστορίας του. Συνεχίσαμε φτάνοντας δίπλα από τις Καμάρες – το Υδραγωγείο της πόλης –  με την απαράμιλλη ομορφιά. Το ταξίδι μας τελείωσε ανακαλύπτοντας πολλά από τα μυστικά της παλιάς πόλης της Καβάλας μέσα από ένα εξαιρετικό βιωματικό εργαστήρι.

Στη συνέχεια και αφού τελείωσε το πρόγραμμα, περπατήσαμε και φάγαμε  στη  νέα πόλη της Καβάλας και επιστρέψαμε γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις γύρω στις 6 το απόγευμα.

                                                                                                                   Ζευτερίδη Στέλλα Γ3