Η Σχολική Βιβλιοθήκη αποχαιρετά τη φετινή σχολική χρονιά!

Ιούν 20239

IMG 20230601 100908 new

Η ομάδα της σχολικής βιβλιοθήκης του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς αποχαιρέτησε τη φετινή σχολική χρονιά με μία μικρή εκδήλωση στον όμορφο και ανανεωμένο χώρο της τη Δευτέρα 29 Μαίου 2023.

Στο πλαίσιο του Σχεδίου δράσης «Πάμε βιβλιοθήκη!» και του Πολιτιστικού προγράμματος που υλοποιήθηκε στο σχολείο μας, πραγματοποιήθηκαν δράσεις καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς, με στόχο την ανανέωση του χώρου και του υλικού της βιβλιοθήκης ώστε να χρησιμοποιηθεί από μαθητές και εκπαιδευτικούς για συνεργατικές και δημιουργικές δραστηριότητες. Το αποτέλεσμα ήταν ανώτερο των προσδοκιών μας. Η ομάδα που εργάστηκε με μεράκι αφοσίωση και όραμα κατάφερε να ανανεώσει πλήρως το χώρο( νέα έπιπλα, βάψιμο τοίχων, κουρτίνες, διακόσμηση) αλλά και το υλικό με την αγορά καινούριων βιβλίων και την απόσυρση του κατεστραμένου υλικού.

Ο αριθμός του δανεισμού τριπλασιάστηκε και η Σχολική βιβλιοθήκη ζωντάνεψε και έγινε σημείο συνάντησης  των μαθητών για μελέτη, σκάκι και επιτραπέζια παιχνίδια. Η έλλειψη χρημάτων δε στάθηκε εμπόδιο αλλά κίνητρο για δράση. Η ομάδα δημιούργησε χριστουγεννιάτικες κατασκευές και πασχαλινές λαμπάδες και οργάνωσε μπαζάρ βιβλίου συγκεντρώνοντας τα απαραίτητα χρήματα. Όλο αυτό το υπέροχο ταξίδι κατέληξε σε μια αποχαιρετιστήρια εκδήλωση στην οποία απονεμήθηκαν έπαινοι στους συμμετέχοντες, έγινε τελετή παράδοσης- παραλαβής από τους μεγαλύτερους στους μικρότερους μαθητές και ολοκληρώθηκε με έναν λαχταριστό μπουφέ που ετοίμασε η ομάδα.

Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαμε στην δράση αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μαθητές μας για την άψογη συνεργασία και την υπευθυνότητα που επέδειξαν καθώς και στο Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων που στάθηκε αρωγός στην προσπάθειά μας. Ευχόμαστε σε όλους να έχουν ένα όμορφο καλοκάιρι και να επιστρέψουν ανανεωμένοι για τη συνέχιση της προσπάθειάς μας.

Οι υπεύθυνοι καθηγητές

Καβαδοπούλου Β.

Καρακεζίδου Ολ.

Καραπάνου Δ.

Χατζηαντωνίου Φ.

Χατζηδιονυσίου Κ.

ΟΜΑΔΑ
από κάτω από: Χωρίς κατηγορία| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Σχολική Βιβλιοθήκη αποχαιρετά τη φετινή σχολική χρονιά!    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

esafety label

Μουσική

Μουσική

Ιστορικό

Kατηγορίες

shinystat



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων