ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Μάι 202416

IMG f7c007af72ac67611782decd99c8bc11 V

Το 1ο Γυμνάσιο Κιλκίς  στα πλαίσια του Περιβαλλοντικού προγράμματος « Ένα αστέρι, μία ιστορία , ένα ταξίδι» και του Πολιτιστικού προγράμματος « Τα Αστεροσκοπεία στον χώρο και στον χρόνο» πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστήμιο Πατρών . Η εκδρομή διήρκησε τέσσερις μέρες από  τις 21 μέχρι τις 24 Απριλίου , συμμετείχαν 44 μαθητές και συνοδοί καθηγητές ήταν η διευθύντρια του σχολείου Ιωάννα Γκιουλέκα , ο υποδιευθυντής Ανδρέας Σίμογλου , η Πελαγία  Καψιμάλη , η Μαρία  Δεβετζή και η  Σοφία Φοίβα.
Στο άρτια οργανωμένο εργαστήριο, τα παιδιά αφού χωρίστηκαν σε ολιγομελείς ομάδες παρακολουθούσαν εναλλάξ κατηγορίες πειραμάτων από διαφορετικούς τομείς Φυσικής .

Οι διατάξεις ήταν κατάλληλα στημένες ώστε να επιτρέπουν και τη συμμετοχή των παιδιών στα πειράματα κάτι που ενθαρρύνθηκε ιδιαίτερα από τους διοργανωτές καθηγητές  της παρουσίασης . Το κλίμα ήταν πολύ ευχάριστο , τα παιδιά κατανόησαν με διαδραστικό τρόπο φυσικούς νόμους και φαινόμενα , εμπνεύστηκαν και τελικά «μαγεύτηκαν» με τα  πειράματα επίδειξης που αφορούσαν το πηνίο Tesla και το παγωμένο μπαλόνι ή τριαντάφυλλο μέσα σε υγρό άζωτο. Για όλα τα παραπάνω να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα την κ .Π. Καραχάλιου   και τον κ. Ν.  Ξανθόπουλο, καθηγητές στον τομέα Φυσικής Συμπυκνωμένης Ύλης  και την ομάδα τους για την πολύ επιτυχημένη παρουσίαση.

Εκείνη την χρονική περίοδο οι καιρικές συνθήκες (έντονη συννεφιά , βροχή και αφρικανική σκόνη) έκαναν αδύνατη την αστροπαρατήρηση και την ηλιοπαρατήρηση που αρχικά είχαμε σχεδιάσει όπου και  αυτή αντικαταστήθηκε από μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα διάλεξη για τον Ήλιο  που έγινε από τον κ. Κ. Ν. Γουργουλιάτο. καθηγητή Θεωρητικής Αστροφυσικής.

Στα πλαίσια της εκδρομής επίσης ξεναγηθήκαμε  στο Καρναβαλικό Εργαστήρι στην Πάτρα και μάθαμε για την έμπνευση αλλά κυρίως την κατασκευή και συντήρηση των καρναβαλικών αρμάτων .

Επιπλέον είχαμε την χαρά και την τιμή να μας υποδεχτεί ο  Δήμαρχος Πατρέων , Κώστας Πελετίδης στο νέο Δημαρχείο της Πάτρας. Ο Δήμαρχος μας ξενάγησε στους χώρους του Δημαρχείου, μας μίλησε για την ιστορία της Πάτρας, απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών και παρότρυνε τα παιδιά να πάρουν τις ζωές τους στα χέρια τους και να σχεδιάσουν το αύριο της πόλης τους. Ήταν τόσο εγκάρδιο το κλίμα που στο τέλος της επίσκεψης όλοι μαζί χορέψαμε, μαζί με τον Δήμαρχο, στο προαύλιο, ποντιακούς χορούς.
Τέλος στην εκδρομή συμπεριλήφθηκαν και οι επισκέψεις στους  αρχαιολογικούς χώρους της  Αρχαίας Ολυμπίας και τους Δελφούς όπου συνοδεύτηκαν με ξεναγήσεις στους εξωτερικούς χώρους αλλά και στα αντίστοιχα μουσεία.

Έτσι ,οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς επέστεψαν « πλουσιότεροι», γεμάτοι καινούργιες γνώσεις  , ερεθίσματα , όμορφες εικόνες και νέες  ευχάριστες εμπειρίες!!

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

esafety label

Μουσική

Μουσική

Ιστορικό

Kατηγορίες

shinystatΑλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων