Πρόγραμμα και εξεταστέα ύλη περιόδου Σεπτεμβρίου 2024.

Μάι 202424

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024

 

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΑΝΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑ

Α’ ΤΑΞΗ Β’ ΤΑΞΗ Γ’ ΤΑΞΗ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Α’ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Β’ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Γ’
ΦΥΣΙΚΗ Α’ ΦΥΣΙΚΗ Β’ ΦΥΣΙΚΗ Γ’
ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Α’ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Β΄ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Γ’
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ Β΄ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ Γ’
ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝ. ΓΛΩΣΣΑ Α’ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝ. ΓΛΩΣΣΑ Β’ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝ. ΓΛΩΣΣΑ Γ’
ΑΡΧΑΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ Α’ ΑΡΧΑΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ Β’ ΑΡΧΑΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ Γ’
ΙΣΤΟΡΙΑ Α’ ΙΣΤΟΡΙΑ Β’
ΒΙΟΛΟΓΙΑ Α’ ΒΙΟΛΟΓΙΑ Β’ ΒΙΟΛΟΓΙΑ Γ’
ΑΓΓΛΙΚΑ Α ΑΓΓΛΙΚΑ Β’ ΑΓΓΛΙΚΑ Γ’
  ΓΕΩΛ – ΓΕΩΓΡ Β’  

 

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρόγραμμα και εξεταστέα ύλη περιόδου Σεπτεμβρίου 2024.    

Επίσκεψη στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

Μάι 202423

φωτο2 δεθ

Την Παρασκευή 17 Μάϊου 2024 οι μαθητές των γαλλόφωνων τμημάτων Α1 και Α2 και του Πολιτιστικού προγράμματος «Πάμε Βιβλιοθήκη!», επισκέφθηκαν τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη. Στη γωνιά του παιδικού- εφηβικού βιβλίου συνάντησαν τον συγγραφέα Κυριάκο Αθανασιάδη , ο οποίος με αφορμή το βιβλίο του «Το κορίτσι που πετούσε», τους μίλησε για την ανάγνωση και τη συγγραφή λογοτεχνικών βιβλίων, Η επικοινωνία με το συγγραφέα ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις που του έθεσαν οι μαθητές. Κατόπιν περιηγήθηκαν στην έκθεση αγοράζοντας βιβλία από τους εκθέτες των διαφόρων εκδοτικών οίκων. Οι γαλλόφωνοι μαθητές επισκέφθηκαν το περίπτερο του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης και το περίπτερο γνωστού γαλλικού εκδοτικού οίκου. Ήταν μια εποικοδομητική επίσκεψη καθώς οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με ένα συγγραφέα και να έρθουν σε επαφή με την πληθώρα των εκδοτικών οίκων και των νέων εκδόσεων που κυκλοφορούν. Τέτοιες δράσεις προάγουν τη φιλαναγνωσία και δυναμώνουν την αγάπη των μαθητών μας για το βιβλίο.

φωτο δεθ

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επίσκεψη στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης.    

Υποδειγματική Θεία Λειτουργία

Μάι 202423

 

IMG 20240520 100606

Το  1ο  Γυμνάσιο Κιλκίς συμμετείχε στην Υποδειγματική Θεία Λειτουργία που συνδιοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου και την Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Κιλκίς την Δευτέρα στις 20 Μαϊου 2024.Την Υποδειγματική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κιλκίς κ.κ. Βαρθολομαίος στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού. Οι μαθητές παρακολούθησαν και συμμετείχαν με σεβασμό και ιδιαίτερη προσοχή καθ’ όλη τη διάρκεια της Λειτουργίας.

IMG 20240520 095506

 

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Υποδειγματική Θεία Λειτουργία    

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Μάι 202416

IMG f7c007af72ac67611782decd99c8bc11 V

Το 1ο Γυμνάσιο Κιλκίς  στα πλαίσια του Περιβαλλοντικού προγράμματος « Ένα αστέρι, μία ιστορία , ένα ταξίδι» και του Πολιτιστικού προγράμματος « Τα Αστεροσκοπεία στον χώρο και στον χρόνο» πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστήμιο Πατρών . Η εκδρομή διήρκησε τέσσερις μέρες από  τις 21 μέχρι τις 24 Απριλίου , συμμετείχαν 44 μαθητές και συνοδοί καθηγητές ήταν η διευθύντρια του σχολείου Ιωάννα Γκιουλέκα , ο υποδιευθυντής Ανδρέας Σίμογλου , η Πελαγία  Καψιμάλη , η Μαρία  Δεβετζή και η  Σοφία Φοίβα.
Στο άρτια οργανωμένο εργαστήριο, τα παιδιά αφού χωρίστηκαν σε ολιγομελείς ομάδες παρακολουθούσαν εναλλάξ κατηγορίες πειραμάτων από διαφορετικούς τομείς Φυσικής .

Οι διατάξεις ήταν κατάλληλα στημένες ώστε να επιτρέπουν και τη συμμετοχή των παιδιών στα πειράματα κάτι που ενθαρρύνθηκε ιδιαίτερα από τους διοργανωτές καθηγητές  της παρουσίασης . Το κλίμα ήταν πολύ ευχάριστο , τα παιδιά κατανόησαν με διαδραστικό τρόπο φυσικούς νόμους και φαινόμενα , εμπνεύστηκαν και τελικά «μαγεύτηκαν» με τα  πειράματα επίδειξης που αφορούσαν το πηνίο Tesla και το παγωμένο μπαλόνι ή τριαντάφυλλο μέσα σε υγρό άζωτο. Για όλα τα παραπάνω να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα την κ .Π. Καραχάλιου   και τον κ. Ν.  Ξανθόπουλο, καθηγητές στον τομέα Φυσικής Συμπυκνωμένης Ύλης  και την ομάδα τους για την πολύ επιτυχημένη παρουσίαση.

Εκείνη την χρονική περίοδο οι καιρικές συνθήκες (έντονη συννεφιά , βροχή και αφρικανική σκόνη) έκαναν αδύνατη την αστροπαρατήρηση και την ηλιοπαρατήρηση που αρχικά είχαμε σχεδιάσει όπου και  αυτή αντικαταστήθηκε από μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα διάλεξη για τον Ήλιο  που έγινε από τον κ. Κ. Ν. Γουργουλιάτο. καθηγητή Θεωρητικής Αστροφυσικής.

Στα πλαίσια της εκδρομής επίσης ξεναγηθήκαμε  στο Καρναβαλικό Εργαστήρι στην Πάτρα και μάθαμε για την έμπνευση αλλά κυρίως την κατασκευή και συντήρηση των καρναβαλικών αρμάτων .

Επιπλέον είχαμε την χαρά και την τιμή να μας υποδεχτεί ο  Δήμαρχος Πατρέων , Κώστας Πελετίδης στο νέο Δημαρχείο της Πάτρας. Ο Δήμαρχος μας ξενάγησε στους χώρους του Δημαρχείου, μας μίλησε για την ιστορία της Πάτρας, απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών και παρότρυνε τα παιδιά να πάρουν τις ζωές τους στα χέρια τους και να σχεδιάσουν το αύριο της πόλης τους. Ήταν τόσο εγκάρδιο το κλίμα που στο τέλος της επίσκεψης όλοι μαζί χορέψαμε, μαζί με τον Δήμαρχο, στο προαύλιο, ποντιακούς χορούς.
Τέλος στην εκδρομή συμπεριλήφθηκαν και οι επισκέψεις στους  αρχαιολογικούς χώρους της  Αρχαίας Ολυμπίας και τους Δελφούς όπου συνοδεύτηκαν με ξεναγήσεις στους εξωτερικούς χώρους αλλά και στα αντίστοιχα μουσεία.

Έτσι ,οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς επέστεψαν « πλουσιότεροι», γεμάτοι καινούργιες γνώσεις  , ερεθίσματα , όμορφες εικόνες και νέες  ευχάριστες εμπειρίες!!

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ    

Πρόγραμμα “Τα γαλλικά στο νομό μας”.

Μάι 202415

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα που υλοποίησαν τα γαλλόφωνα τμήματα της Β’ Τάξης του σχολείου μας τη φετινή χρονιά με τίτλο «Le français dans notre region» (Τα γαλλικά στο νομό μας). Στην προσπάθεια να ενισχυθεί το κίνητρο της εκμάθησης της γαλλικής γλώσσας , αναζητήσαμε σημεία σύνδεσης του τόπου μας με τη Γαλλία.

Αρχικά χωριστήκαμε σε ομάδες και κάθε μία ανέλαβε ένα κομμάτι έρευνας. Τελικό προϊόν μας ήταν η δημιουργία τριών ψηφιακών βιβλίων με τη χρήση του εργαλείου book creator όπου καταγράψαμε τα αποτελέσματα της έρευνάς μας.

Οι ιστορικοί ασχοληθήκαμε με τη σύνδεση της ιστορίας του νομού μας με τη Γαλλία,  την οποία αρχικά δε γνωρίζαμε.  Εντοπίσαμε το σημείο σύνδεσης κατά τον Α παγκόσμιο πόλεμο. Ξεκινήσαμε από την αναθηματική στήλη  δίπλα στο δημαρχείο, συνεχίσαμε με το Πολυάνειο ωδείο  το οποίο ήταν καθολικό γαλλικό μοναστήρι. Στη συνέχεια πραγματοποιήσαμε εκδρομή στη Γουμένισσα , όπου ακολουθώντας τα βήματα των Γάλλων στρατιωτών φτάσαμε στην κρήνη της Γουμένισσας , κατασκευή του Γάλλου στρατιώτη Jouveneaux . Αναθηματική στήλη Γάλλων υπάρχει και στο εγκαταλελειμμένο χωριό Δρέβενο της Παιονίας. Έξω από τη Γουμένισσα υπήρχε  επίσης γαλλικό νεκροταφείο  μέχρι το 1920 οπότε κα πήραν οι Γάλλοι τους νεκρούς τους, καθώς και και παρεκκλήσι. Σήμερα στο σημείο έχει μείνει μόνο ένας πυργίσκος. Στην ιστοσελίδα του Γαλλικού υπουργείου πολιτισμού βρήκαμε φωτογραφίες Γάλλων στρατιωτών στο νομό μας ,  να στέλνουν ταχυδρομικά περιστέρια κατά τον Α παγκόσμιο  πόλεμο, τον  Ελευθέριο Βενιζέλο να συναντά τον Γάλλο στρατηγό  στο Κιλκίς , καθώς και φωτογραφίες από κατασκευές Γάλλων στρατιωτών όπως γέφυρες , σιδηροδρομικές γραμμές προς την Τέρπυλλο και προς το Σκρα  για τη μεταφορά εξοπλισμού.

Το δεύτερο βιβλίο μας ήταν αυτό των φωτογράφων. Αναλάβαμε να εντοπίσουμε στην πόλη μας οτιδήποτε γραμμένο στα γαλλικά. Φωτογραφήσαμε τα σημεία όπου εντοπίσαμε γαλλικές λέξεις και στη συνέχεια αναζητήσαμε τη σημασία των λέξεων που βρήκαμε . Καθώς πολλές ήταν επωνυμίες καταστημάτων, ρωτήσαμε τους ιδιοκτήτες γιατί επέλεξαν μία γαλλική ονομασία για την επιχείρησή τους και αν είχαν κάποια σχέση με τη Γαλλία ή τη γαλλική γλώσσα. Κάποιες απαντήσεις ήταν πολύ ενδιαφέρουσες και μέσα από αυτές διαπιστώσαμε ότι συμπολίτες μας που δε γνωρίζουν γαλλικά χρησιμοποιούν κάποιες γαλλικές λέξεις και βρίσκουν τη γλώσσα αυτή όμορφη και εύηχη.

Στο τρίτο μας βιβλίο  οι ζαχαροπλάστες  επισκεφθήκαμε ζαχαροπλαστεία της πόλης και αναζητήσαμε γλυκά που είναι γαλλικής προέλευσης.

Στο βιβλίο μας βάλαμε πληροφορίες για την ιστορία της γαλλικής ζαχαροπλαστικής που ξεκινά από τα χρόνια της μοναρχίας και εξελίσσεται κατά το 18ο και 19ο αιώνα  καθώς και κάποιες πληροφορίες για  τους μεγάλους ζαχαροπλάστες της Γαλλίας.

Τα ψηφιακά μας βιβλία τα παρουσιάσαμε στο χώρο του 1ου Επάλ Κιλκίς, την Τρίτη 14 Μάϊου 2024 στην εκδήλωση που οργάνωσε η Δευτεροβάθμια Eκπαίδευση Κιλκίς για τα Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων. Μπορείτε να τα διαβάσετε πατώντας στα links που ακολουθούν:

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρόγραμμα “Τα γαλλικά στο νομό μας”.    

Μπαζάρ Βιβλίου από τη Σχολική μας Βιβλιοθήκη.

Απρ 202429

IMG 1478

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διοργάνωση μπαζάρ βιβλίου στο πλάσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου  από τη Σχολική μας Βιβλιοθήκη. Στην είσοδο του σχολείου παρουσιάζονταν  καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας βίντεο  για την ενθάρρυνση της φιλαναγνωσίας  και βρίσκονταν σε θέση προβολής τα πιο δημοφιλή βιβλία με βάση το δανεισμό  των τελευταίων ετών από τους μαθητές. Με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα αγοραστούν καινούρια βιβλία και επιτραπέζια παιχνίδια για τους μαθητές μας.

Ευναριστούμε θερμά τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών που βοήθησαν σε αυτή τη διοργάνωση με τη συμμετοχή και την παρουσία τους καθώς και το σύλλογο διδασκόντων για την πολύτιμη  στήριξη. Εκφράζουμε επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά του προγράμματος της Βιβλιοθήκης μας, τα οποία εργάστηκαν με προθυμία και υπευθυνότητα γι’ αυτή τη διοργάνωση. Ευχόμαστε σε όλους Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα!

Η ομάδα της Βιβλιοθήκης.

IMG 1477

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μπαζάρ Βιβλίου από τη Σχολική μας Βιβλιοθήκη.    

Συμμετοχή στη μαθητική ημερίδα με θέμα : “100 χρόνια Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου, παρελθόν, παρόν και μέλλον”

Απρ 202426

IMG 20240423 133113

Το  Σχολείο μας  έλαβε μέρος στην  ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ,

που πραγματοποιήθηκε  την Τρίτη 23 Απριλίου 2024,

υπό την αιγίδα της  ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΟΛΥΑΝΗΣ ΚΑΙ ΚΙΚΛΙΣΙΟΥ και της ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  με θέμα: ‘’100 χρόνια Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου, παρελθόν, παρόν και μέλλον’’

Το Σχολείο  συμμετείχε παρουσιάζοντας  θέμα αφιερωμένο στους ‘’Μητροπολίτες Πολυανής και Κιλκισίου’’,    που παρουσίασαν οι μαθήτριες της  Β΄Τάξης:  Γκονζάλεζ-Σιδηροπούλου Μαρία,  Πλουμή Ελένη-Βαρβάρα  και Φωτιάδου Ραφαηλία

Εκπροσωπήθηκε από ομάδα μαθητών της Α΄και Β΄Τάξης συνοδευόμενο από τις καθηγήτριες   Χατζηδιονυσίου Αικατερίνη  και  Παυλίδου Σοφία.

 

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συμμετοχή στη μαθητική ημερίδα με θέμα : “100 χρόνια Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου, παρελθόν, παρόν και μέλλον”    

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΡΙ ΚΡΙ

Απρ 202424

IMG 1461

Την  Τρίτη 9 Απριλίου το 1ο Γυμνάσιο Κιλκίς πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη-δράση εργοστάσιο –Μουσείο παγωτού ΚΡΙ ΚΡΙ στις Σέρρες.  Οι μαθητές της Α΄ τάξης στο πλαίσιο του μαθήματος Οικιακής Οικονομίας βρέθηκαν στο θεματικό πάρκο της εταιρείας ΚΡΙ ΚΡΙ. Εντυπωσιάστηκαν από την οπτικοακουστική προσομοίωση- παρουσίαση της παρασκευής ενός ελληνικού παγωτού με παραδοσιακό τρόπο σε σχέση με την  ιστορία της πόλης των Σερρών και της Λίμνης Κερκίνης. Οι μαθητές νοερά ταξίδεψαν στο παρελθόν αλλά και έφτιαξαν το δικό τους παγωτό.

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΡΙ ΚΡΙ    

Συγχαρητήρια στην Αννα Ορμανίδου.

Απρ 202424

IMG 20240419 103751

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς συγχαίρουν την μαθήτρια του σχολείου της Α’ τάξης Ορμανίδου Άννα για την κατάκτηση της 2ης θέσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα KYODO-KARATE που έλαβε χώρα στην πόλη  Lodz της Πολωνίας στις 13 και 14 Απριλίου του 2024. Το σχολείο μας επιβραβεύει πάντα ανάλογες προσπάθειες και βρίσκεται στο πλευρό των μαθητών- μαθητριών που επιτυγχάνουν τους στόχους τους και αποτελούν πρότυπο για την σχολική κοινότητα. Ευχόμαστε στην Άννα πολλές επιτυχίες στην αθλητική της πορεία.

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συγχαρητήρια στην Αννα Ορμανίδου.    

ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΙΛΚΙΣ

Απρ 202424

IMG 20240415 100414

Το 1ο Γυμνάσιο Κιλκίς ευχαριστεί θερμά την ομάδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και συγκεκριμένα τους εθελοντές-Σαμαρείτες που ανταποκρίθηκαν  άμεσα για δεύτερη φορά στην πρόσκληση του σχολείου μας για ενημέρωση- εκπαίδευση των μαθητών. Η εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες-Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) πραγματοποιήθηκε στις 15 Απριλίου για τους μαθητές της Α’ και Β΄ τάξης, ενώ στις 29 Ιανουαρίου είχε προηγηθεί η ενημέρωση για τους μαθητές της Γ΄ τάξης. Ολοκληρώθηκε έτσι η εκπαιδευτική δράση με σκοπό την ευαισθητοποίηση αλλά και τη βιωματική εκπαίδευση των μαθητών και μαθητριών μας στο σημαντικό μάθημα ζωής.

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΙΛΚΙΣ    
« Παλιότερα άρθρα

esafety label

Μουσική

Μουσική

Ιστορικό

Kατηγορίες

shinystatΑλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων