Αθλητικές Δραστηριότητες του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς 25-26/5/2023

Μάι 202331

Συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας, οι οποίοι συμμετείχαν στους ενδοσχολικούς αγώνες του ποδοσφαίρου, της πετοσφαίρισης, της καλαθοσφαίρισης, και της χειροσφαίρισης, όπως επίσης και στους μαθητές που βοήθησαν στη Γραμματεία και τη διαιτησία των αθλημάτων.

Πρέπει να επισημανθεί ότι στον υγιή αθλητισμό και πολύ περισσότερο στον σχολικό αθλητισμό δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, αλλά όλοι είναι νικητές. Έτσι προάγονται οι αρχές της ευγενούς άμιλλας και τίθενται οι βάσεις για τους αυριανούς πολίτες, οι οποίοι πρέπει να εδράζονται σε στέρεες βάσεις.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΩΝ/ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2022-2023

Μάι 202329

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΥΛΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ  Α’ Β’ Γ’

ΥΛΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ  Β’ Γ’

ΥΛΗ  ΑΓΓΛΙΚΑ  Α΄Β΄Γ΄

Ακολουθεί πίνακας με τα υπόλοιπα μαθήματα ανά τάξη:

ΥΛΗ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΥΛΗ Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΥΛΗ Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Ύλη Μαθηματικά α ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΥΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Γ
ΥΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Α’- ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2023 ΓΛΩΣΣΑ Β΄ ΓΛΩΣΣΑ Γ
Ύλη εξετάσεων Νεοελλ. Γλ. Α Γυμν. 2023 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ Β΄ ΥΛΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΝΕΟΕΛΛΗΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ Γ
Εξεταστέα ύλη Λογοτεχνίας Α ΙΛΙΑΔΑ Β΄ ΥΛΗ ΑΡΧΑΙΩΝ Γ ΤΑΞΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2023
ΥΛΗ ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ Α ΑΡΧΑΙΑ Β΄ Ύλη εξετάσεων Ελένη Γ’ Γυμνασιου2023
ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ Α ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΦΥΣΙΚΗΣ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2023 ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ Φυσικής Γ Γυμνασίου τελικό 2023
ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ Φυσικής Α Γυμνασίου 2023

 

 

 

 

Δράσεις με θέμα “Αλκοόλ στην εφηβεία”.

Μάι 202314

20230505 102516 2

Στις 20 Φεβρουαρίου 2023 διεξήχθη σεμινάριο Erasmus στο Μιλάνο με θέμα το αλκοόλ στην εφηβεία. Πήραν μέρος εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ψυχολόγοι από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Αντιπρόσωπο μέλος για την χώρα της Ελλάδος, παρακολούθησε καθηγητής του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς από την επιμορφωτική Κιλκίς.

Με αφορμή το πρόγραμμα και με την κατάλληλη γνώση που αποκομήθηκε από το σεμινάριο, κατά του αλκοόλ σε παιδιά εφηβείας, έγινε ενημέρωση με επιστημονικό οπτικοακουστικό υλικό, συζητήσεις και διαλόγους για την καλύτερη εμβάθυνση και κατανόηση των επιπτώσεών του. Επίσης, έγιναν ανάλογες δράσεις όπως, δημιουργία αφίσας, σχέδια και κόμικς από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού.

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δράσεις με θέμα “Αλκοόλ στην εφηβεία”.    

Eγγραφές-ανανεώσεις εγγραφών των μαθητών/τριών στα Δημόσια Λύκεια, Α’,Β’,Γ’ Τάξη ημερησίου και Α’, Β’ και Γ’ τάξη εσπερινού, (ΓΕ.Λ.1 /ΕΠΑ.Λ./Π.ΕΠΑΛ.) για το σχολικό έτος 2023-24

Μάι 20238

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ

20230426 ΥΔ_e-εγγραφές_Α

20230426 ΥΔ_e-εγγραφές_Β

 

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Eγγραφές-ανανεώσεις εγγραφών των μαθητών/τριών στα Δημόσια Λύκεια, Α’,Β’,Γ’ Τάξη ημερησίου και Α’, Β’ και Γ’ τάξη εσπερινού, (ΓΕ.Λ.1 /ΕΠΑ.Λ./Π.ΕΠΑΛ.) για το σχολικό έτος 2023-24    

Δεντροφύτευση στο 1ο Γυμνάσιο Κιλκίς

Απρ 20235

1 2

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η περιβαλλοντική – εκπαιδευτική δράση δεντροφύτευσης στον αύλειο χώρο του 1ου Γυμνασίου. Η δράση έλαβε χώρα στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου στο Δίκτυο Προγράμματος Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ‘Φυτεύω και Υιοθετώ ένα δέντρο – Δίνω ανάσα στη Γη’. Ο χώρος φύτευσης υποδείχθηκε από το Δασαρχείο Κιλκίς – μετά από επίσκεψη εκπροσώπου στον περίβολο του σχολείου. Το Δασαρχείο επίσης πρόσφερε τα δενδρύλλια καθώς και οδηγίες φροντίδας τους. Στη δράση συμμετείχαν εθελοντικά το τμήμα Α5, όπως και πολλοί μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου μας, αποδεικνύοντας έμπρακτα την κοινωνική τους ευαισθησία αλλά και την αγάπη τους για την πόλη τους και το περιβάλλον. Ευχόμαστε η δράση μας να βρει μιμητές και να δώσουμε όλοι μαζί μια ανάσα στη Γη μας.

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δεντροφύτευση στο 1ο Γυμνάσιο Κιλκίς    

Μπαζάρ Πασχαλινών λαμπάδων στο 1ο Γυμνάσιο Κιλκίς

Απρ 20233

IV

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το μπαζάρ χειροποίητων πασχαλινών λαμπάδων το διήμερο 28 και 29 Μαρτίου 2023 στο χώρο της εισόδου του σχολείου μας. Το μπαζάρ      διοργανώθηκε στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος ‘Βιβλιοθήκη – ένα παράθυρο στον κόσμο’  της σχολικής μας μονάδας με την αρωγή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για την ανανέωση της σχολικής μας βιβλιοθήκης. Ευχαριστούμε θερμά όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και συνέβαλαν στην επιτυχία της δράσης μας.

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μπαζάρ Πασχαλινών λαμπάδων στο 1ο Γυμνάσιο Κιλκίς    

ΜΠΑΖΑΡ ΠΑΣΧΑΛΙΝΩΝ ΛΑΜΠΑΔΩΝ

Μαρ 202324

afisa

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΜΠΑΖΑΡ ΠΑΣΧΑΛΙΝΩΝ ΛΑΜΠΑΔΩΝ    

ΤΟ “ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ” ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Μαρ 20231

2ΧΑΜΟΓΕΛΟ

 

Τη Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023 οι μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης είχαν την ευκαρία να ενημερωθούν από τον εκπρόσωπο του  Συλλόγου «Το Χαμόγελο του παιδιού» που επισκέφθηκε το σχολείο μας, για την «Κακοποίηση ανηλίκων» και την «Ασφάλεια στο διαδίκτυο». Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές, οι οποίοι έθεσαν ερωτήματα και εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους.

Ήταν μία δράση ιδιαιτέρως χρήσιμη, στην οποία οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με μεγάλο ενδιαφέρον.

1 ΧΑΜΟΓΕΛΟ

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΟ “ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ” ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ    

Ο Ερυθρός Σταυρός στο σχολείο μας.

Φεβ 202321
f1

Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023 είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στο σχολείο μας τον κ. Βαγγέλη Στάμκο και την κα. Ζελελίδου Φανή , εθελοντές του σώματος των Καλών Σαμαρειτών, οι οποίοι μίλησαν στους μαθητές για την αξία του εθελοντισμού, για τη δική τους προσωπική εμπειρία από τη συμμετοχή τους στην εθελοντική οργάνωση και έδειξαν στους μαθητές της Β΄τάξης πρώτες βοήθειες. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να κάνουν και προσομοίωση με την καθοδήγηση των εθελοντών.

 

f2

Η ενημέρωση έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος «Εργαστήρια Δεξιοτήτων» στο οποίο υλοποιείται το πρόγραμμα «Νοιάζομαι και δρω» με θέμα τον εθελοντισμό. Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού για την τόσο ενδιαφέρουσα και χρήσιμη εμπειρία που προσέφεραν στους μαθητές μας.

f3

 

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο Ερυθρός Σταυρός στο σχολείο μας.    

Γιορτή της κρέπας στο μάθημα των γαλλικών

Φεβ 202321
KREPA3 2

Η Chandeleur , γνωστή ως γιορτή της κρέπας, εοορτάζεται στη Γαλλία κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου, ημέρα της Υπαπαντής του Χριστού. Στο πλαίσιο αυτής της γιορτής τα τμήματα των γαλλικών γνώρισαν τις παραδόσεις που συνδέονται με αυτήν και φυσικά γεύτηκαν νόστιμες κρέπες που ετοίμασαν οι ίδιοι οι μαθητές.

Την ονομασία της η γιορτή την πήρε από τη λέξη «chandelle», που σημαίνει λαμπάδα, κερί. Αρχικά, στη Ρωμαϊκή εποχή, επρόκειτο για γιορτή προς τιμήν του θεού Πάνα. Καθόλη τη διάρκεια της νύχτας, οι πιστοί έβγαιναν στους δρόμους της Ρώμης κρατώντας πυρσούς.

Το 472, ο Πάπας αποφασίζει να εκχριστιανίσει τη γιορτή αυτή, η οποία, στο εξής θα τιμούσε την πρώτη είσοδο του Χριστού στην Εκκλησία, την Υπαπαντή του Χριστού. Ετσι, την ημέρα της Chandeleur, οργανώνονταν λιτανείες κρατώντας λαμπάδες και ακολουθώντας συγκεκριμένο τυπικό: κάθε πιστός έπρεπε να ανάψει μία λαμπάδα στην εκκλησία και να τη μεταφέρει στο σπίτι του, προσέχοντας ιδιαίτερα να τη διατηρήσει αναμμένη. Η λαμπάδα αυτή ήταν ευλογημένη και θεωρούνταν πως είχε και άλλες ιδιότητες όπως το να προστατεύει από κεραυνούς στις καταιγίδες.

Εν τω μεταξύ, εμφανίζεται μία νέα παράδοση, αυτή της κρέπας. Η παράδοση αυτή έχει τις αναφορές της σ’έναν παλιό μύθο, σύμφωνα με τον οποίο, εάν την ημέρα της Chandeleur δεν γίνονταν κρέπες, η σοδειά του σιταριού όλης της χρονιάς θα καταστρεφόταν.Οι άνθρωποι στα χωριά γύριζαν στον αέρα την πρώτη κρέπα με το δεξί τους χέρι, ενώ στο αριστερό κρατούσαν ένα χρυσό νόμισμα. Κατόπιν, τύλιγαν το νόμισμα μέσα στην κρέπα, πριν αυτή περάσει τελετουργικά από όλη την οικογένεια και καταλήξει στο δωμάτιο, σε ντουλάπι του οποίου θα φυλαγόταν μέχρι την επόμενη χρονιά. Κρατούσαν έτσι, ό,τι απέμενε από την κρέπα της προηγούμενης χρονιάς, προκειμένου να δώσουν το χρυσό νόμισμα στον πρώτο φτωχό που θα ερχόταν στο σπίτι τους. Αν όλα τα παραπάνω τηρούνταν, η οικογένεια θα είχε σίγουρα χρήματα, για όλη τη χρονιά.

Στις μέρες μας, τα τελετουργικά με κεριά, λαμπάδες και άλλα έχουν εκλείψει,διατηρήθηκε ωστόσο η παράδοση της κρέπας.

 

 

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γιορτή της κρέπας στο μάθημα των γαλλικών    
« Παλιότερα άρθρα

esafety label

Μουσική

Μουσική

Ιστορικό

Kατηγορίες

shinystatΑλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων