Β1

Β2

Για τη σχολική χρονιά 2023-2024 και στα πλαίσια υλοποίησης των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων στη ΘΕ «Φροντίζω το Περιβάλλον», το Β1 και το Β2 του σχολείου μας συμμετέχουν στο Climate Dedectives! Το Υπουργείο παιδείας συνιστά την εμπλοκή των μαθητών – τάξεων και με παγκόσμια / ευρωπαϊκά  προγράμματα.
Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και να προστατεύσουμε τον πλανήτη Γη! Η έρευνά μας επικεντρώθηκε στην κλιματική αλλαγή, καθώς και σε όλα όσα αφορούν τον πλανήτη Γη και τη φροντίδα του: περιβάλλον, βιωσιμότητα, βιοποικιλότητα, ποιότητα του αέρα, δάση, ωκεανούς και άλλα.
Το Ευρωπαϊκό Γραφείο Πόρων Εκπαίδευσης για το Διάστημα (European Space Education Resource Office – ESERO) ιδρύθηκε επίσημα στην Ελλάδα στις 29 Νοεμβρίου 2021. Το Ελληνικό Γραφείο ESERO εδρεύει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) κι αποτελεί ένα συνεργατικό έργο μεταξύ του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (European Space Agency – ESA) κι εθνικών εταίρων, όπως τα Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) το Κέντρο Ψηφιακής Γεωγραφικής Εκπαίδευσης, την Ελληνική Εκπαιδευτική Ένωση STEM, την Ερευνητική Ομάδα ATLAS του ΑΠΘ, κ.ά.
Περισσότερες πληροφορίες https://esero.gr/