cropped εικόνα Viber 2024 06 18 12 59 12 787

Μήνας: Νοέμβριος 2023 Σελίδα 1 από 2

Πρόγραμμα “Σχολεία Για Όλους- Συμπερίληψη Παιδιών Προσφύγων στα Ελληνικά Σχολεία”

Για να δείτε καλύτερα το portfolio, πατήστε Μετάβαση στο sway.office.com.


Μετάβαση στο sway.office.com.

“Σώστε τις φάλαινες!” από τους Game Travellers – Climate Action Project

Η Β΄τάξη του σχολείου μας υποδέχθηκε τους Game Travellers, για ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό παιχνίδι με στόχο να σώσουμε τις φάλαινες! Γνωρίσαμε την όκρα, τη γαλάζια φάλαινα, την μπελούγκα και πήραμε μέρος στην αποστολή διάσωσή τους από τα πλαστικά και τα δίχτυα. Οι μαθητές/τριές μας έμαθαν πολλά χορεύοντας, τραγουδώντας και παίζοντας ομαδικά!



Λήψη αρχείου

Climate Action Project-Κουκλοθέατρο “Το Βρωμοχώρι”

Το Climate Action Project ολοκληρώθηκε με μια παράσταση κουκλοθέατρου βασισμένη στο βιβλίο “Βρωμοχώρι” της Σοφίας Ζαραπούκα. Το “Βρωμοχώρι” πραγματεύεται την μόλυνση του περιβάλλοντος από τις ανθρώπινες δραστηριότητες και ενθαρρύνει μέσω της πλοκής του τα παιδιά να αναλάβουν ενεργό ρόλο στην προστασία του.

Η Μαρία Μπλαβάκη, ΕΒΠ του σχολείου μας, επιμελήθηκε την κουκλοθεατρική προσαρμογή του κειμένου, τις κούκλες και το σκηνικό της παράστασης, ενώ οι μαθητές/τριες συμμετείχαν με διαδραστικό τρόπο  στην εξέλιξη της ιστορίας, εμψυχώνοντας τους ήρωες-παιδιά στην προσπάθειά τους να σώσουν το “Βρωμοχώρι” από την μόλυνση και τα σκουπίδια.

Μετά το τέλος της παράστασης, οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν τις ερωτήσεις τους σχετικά με το στήσιμο μιας κουκλοθεατρικής παράστασης, το περιεχόμενο του έργου και τη δημιουργία όλων των στοιχείων που το περιβάλλουν, ενώ εμπνεύστηκαν ώστε να δημιουργήσουν τις δικές τους παραστάσεις στο σπίτι τους.

Όλοι μπορούμε να δράσουμε για το κλίμα! Τα παιδιά μπορούν να έχουν καταλυτικό ρόλο στην προστασία του!

 



Λήψη αρχείου

Επίσκεψη της Στ’ στο μοναδικό θεματικό πάρκο με ρομποτικά ζώα.

Διαφάνεια2

Μια εξαιρετική εμπειρία έζησαν οι μαθητές μας στο ΝΟΗΣΙΣ.

Το Eco Zoo είναι το πρώτο και μοναδικό πάρκο ζώων στον κόσμο το οποίο όμως δεν έχει καμία σχέση με την αιχμαλωσία ζωντανών πλασμάτων, δεν απαιτεί τη σπατάλη ενέργειας, τροφών, φαρμάκων, δεν χρειάζεται ούτε καν νερό για την καθαριότητά τους και συνολικά λειτουργεί χωρίς την εξάντληση ανθρώπινων πόρων για τη φροντίδα τους.

Όλα τα ζώα και τα άγρια θηρία είναι ρομποτικά και διαθέτουν εντυπωσιακή κίνηση και ήχο.

Οι μαθητές συμμετέχουν σε μια σπάνια και πραγματική εμπειρία ανακάλυψης.
Ταυτόχρονα παίρνουν για πρώτη φορά μέρος σε ένα ανεπανάληπτο «ταξίδι» στον πλανήτη γη, στο χρόνο, στο χώρο και επιπλέον γνωρίζουν τη φύση και το περιβάλλον με έναν απίστευτο τρόπο.

Ημέρα Υπαίθριας Τάξης-Outdoor Classroom Day

Η Ημέρα Υπαίθριας Τάξης είναι ένα παγκόσμιο κίνημα για να γίνει ο χρόνος στην ύπαιθρο μέρος της ημέρας κάθε παιδιού. Στις 18 Μαΐου και στις 2 Νοεμβρίου κάθε χρόνο, οι δάσκαλοι βγάζουν τα παιδιά σε εξωτερικούς χώρους για να παίξουν και να μάθουν. Όλο το χρόνο, η κοινότητα Outdoor Classroom Day πραγματοποιεί καμπάνιες για περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους καθημερινά.

Φέτος συμμετείχαμε κι εμείς στην Ημέρα Υπαίθριας Τάξης. Ο προαύλιος χώρος του Σχολείου μας μεταμορφώθηκε σε χώρο μάθησης, χαράς και δημιουργίας! Γιατί η δημιουργική μάθηση μπορεί να επιτευχθεί όχι μόνο στις σχολικές αίθουσες, αλλά και σε εξωτερικούς χώρους, κοντά στη φύση!



Λήψη αρχείου

Σελίδα 1 από 2

Υποστηριζόμενο από blogs.sch.gr & Θέμα βασισμένο στο Lovecraft από τον Anders Norén

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση