Ενημέρωση Γονέων /Κηδεμόνων για Ολοήμερο Πρόγραμμα

Αγαπητοί Γονείς/Κηδεμόνες, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

1. ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2021-2022

Σας υπενθυμίζουμε ότι οι Γονείς/Κηδεμόνες των μαθητών  που επιθυμούν τα παιδιά τους να φοιτήσουν κατά το σχολικό έτος 2021-22 στο Ολοήμερο Πρόγραμμα του σχολείου, θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υπογράψουν μέχρι αύριο Δευτέρα 17/05/2021 (καταληκτική ημερομηνία) την Αίτηση-Δήλωση Γονέα/Κηδεμόνα και να την αποστείλουν στη Διεύθυνση του σχολείου είτε μέσω του μαθητή ή ηλεκτρονικά (σκαναρισμένη) στο mail@1dim-n-peram.att.sch.gr. Την Αίτηση-Δήλωση μπορείτε να τη βρείτε αναρτημένη παρακάτω.

Για την εγγραφή των μαθητών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα δεν απαιτείται η υποβολή δικαιολογητικών.

2. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ

Το Ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά από αύριο  και οι μαθητές και των δύο τμημάτων θα αποχωρούν την ώρα που είχαν δηλώσει.

                              Με εκτίμηση,

                                      Η Διευθύντρια του σχολείου

                                           Μαρκέλλα Ι. Θεοδοσίου

 

 

Ανακοίνωση για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων

Αγαπητοί Γονείς/Κηδεμόνες,

Καλωσορίζουμε με χαρά τους μαθητές μας στη σχολική μας μονάδα.

   Σας υπενθυμίζουμε ότι ενόψει της έναρξης των δια ζώσης μαθημάτων τη Δευτέρα, 10-05-2021, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις οι μαθητές/τριες υποχρεωτικά θα προσέρχονται στο σχολείο κάθε Δευτέρα με βεβαίωση (σχολική κάρτα) είτε τυπωμένη μέσω κωδικών taxis net, μπαίνοντας στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr είτε χειρόγραφη και υπογεγραμμένη από τον Γονέα/Κηδεμόνα, ότι έκαναν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test) για Covid 19 με αρνητικό αποτέλεσμα, αντιγράφοντας ακριβώς όλα τα στοιχεία της σχολικής κάρτας, όπως αυτά εμφανίζονται.

  Η σχολική κάρτα θα αποδεικνύει ότι έκαναν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test) για Covid 19 και το αποτέλεσμα είναι αρνητικό.

  Για να επιτευχθεί η ταχύτητα της διαδικασίας, καλό θα είναι οι μαθητές να  έχουν  κατά την είσοδο στο σχολείο τη σχολική κάρτα στο χέρι, ώστε σε περίπτωση που κάποιος/α δεν την έχει, να ενημερώνεται άμεσα ο γονέας να τη φέρει και να αποφεύγεται η καθυστέρηση. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την εγκύκλιο, ο εκπαιδευτικός που έχει μάθημα την πρώτη ώρα θα ελέγχει το σχετικό έντυπο. Η σχολική κάρτα δεν θα παραδίδεται στον εκπ/κό παρά μόνο θα επιδεικνύεται και οι μαθητές θα την έχουν κάθε μέρα μαζί τους.

   Για την 1η εβδομάδα (10/5 – 14/5) οι μαθητές την Τετάρτη το βράδυ θα πρέπει να κάνουν το δεύτερο self test και να ακολουθήσουν την ίδια διαδικασία.

  Είναι προφανές ότι μαθητής/τρια με θετικό test ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΡΧΕΤΑΙ στο σχολείο, ο Γονέας ενημερώνει άμεσα το σχολείο και ακολουθεί τη διαδικασία που προβλέπεται από τον ΕΟΔΥ. Επίσης, δεν προσέρχεται αν κάποιος από τα άτομα με τα οποία συνοικεί νοσεί από Covid 19.

  Μαθητές/τριες που δεν θα προσκομίσουν τη σχετική βεβαίωση (σχολική κάρτα), εκ του νόμου δεν θα γίνουν δεκτοί στα μαθήματα, θα πάρουν απουσία και οι γονείς τους θα κληθούν άμεσα να τους παραλάβουν.

  Είναι ευνόητο ότι τα μέτρα προστασίας που λαμβάνονταν και πριν την Αναστολή Λειτουργίας των σχολείων, θα εξακολουθήσουν να ισχύουν από τη Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021 (υποχρεωτική χρήση μάσκας και 2-3 μάσκες στην τσάντα των μαθητών, αντισηπτικά, τήρηση αποστάσεως ασφαλείας, χρήση ξεχωριστών εισόδων/εξόδων, απευθείας μετάβαση στις τάξεις των μαθητών κατά την άφιξή τους στο σχολείο, σταδιακή αποχώρηση κλπ)

  Για την αναπλήρωση ωρών, που προέκυψαν λόγω άδειας εκπαιδευτικού του Σχολείου, και τα δύο τμήματα του Ολοήμερου θα σχολάνε αυτήν  την εβδομάδα καθημερινά στις 3 και την Παρασκευή το πρώτο τμήμα του Ολοήμερου  θα σχολάσει στις 2.

  Ευελπιστούμε στη συνεργασία σας, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την ομαλή επαναλειτουργία του σχολείου μας και ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον για την υγεία όλων μας.

 Καλή δύναμη και καλή επάνοδο στο σχολείο!

               Η Διευθύντρια και οι Εκπαιδευτικοί του Σχολείου

Εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του δια- γνωστικού ελέγχου νόσησης (δωρεάν αυτοδια- γνωστικός έλεγχος) από τον κορωνοϊό COVID-19 σε μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς, μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), διοικητικό και λοιπό προσωπικό όλων των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Αγαπητοί γονείς,

Επισυνάπτουμε την με αριθμ. Δ1α/ΓΠοικ. 27707/04-05-2021 Κοινή Υπουργική Απόφαση. Ακολουθούν και αναλυτικές οδηγίες βάσει της με αριθμ. 50209/ΓΔ4/05-05-2021 εγκυκλίου του Υ.ΠΑΙ.ΘΛήψη αρχείου

Ενημέρωση για την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης (δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος) από τον κορωνοϊό COVID – 19

Αγαπητοί γονείς ,

Σας ενημερώνουμε ενόψει της επαναλειτουργίας της Σχολικής Μονάδας τη Δευτέρα 10/05/2021 , για την ανάγκη Αυτοδιαγνωστικού ελέγχου νόσησης από  κορωνοϊό (SELF TEST COVID 19).

Παρακαλούμε θερμά για τη συνεργασία σας .Λήψη αρχείου

ΕΥΧΕΣ

Η Διευθύντρια του Σχολείου και ο Σύλλογος Διδασκόντων, ευχόμαστε ολόψυχα στους μαθητές/τριές μας και στις οικογένειές τους:

«ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ, ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ!!!»