Job shadowing από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κρακοβίας (Szkoła Podstawowa z Oddziałami Integracyjnymi nr 3)

Κατά την εβδομάδα 22-26/4 είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε τρεις εκπαιδευτικούς από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κρακοβίας, ένα σχολείο με το οποίο συνεργαστήκαμε σε προηγούμενο πρόγραμμα Erasmus ΚΑ1. Το πρόγραμμα που εκπονείται στο πολωνικό σχολείο, με τίτλο «Μαζί στηρίζουμε τη πολυπολιτισμικότητα» έχει σχέση με την ένταξη των μαθητών/τριών που έφτασαν στη χώρα, μετά από τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, τη συμπερίληψη και την ομαλή μετάβαση των παιδιών προσφύγων. Ανταποδίδοντας λοιπόν, τη φιλοξενία των Πολωνών συναδέλφων ετοιμάσαμε ένα πρόγραμμα μίας εβδομάδας που περιλάμβανε παρακολουθήσεις σε διάφορα διδακτικά αντικείμενα και διάφορες ηλικιακές ομάδες. Οι συναδέλφισσες από την Κρακοβία έμειναν μέσα στις τάξεις μας και παρατήρησαν την εκπαιδευτική διαδικασία (job shadowing). Είδαν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το σχολείο μας στα θέματα της συμπερίληψης ΑΜΕΑ, της ένταξης αλλοδαπών μαθητών/τριών και γενικότερα την εκπαιδευτική διαδικασία. Απόλαυσαν ένα εποικοδομητικό απόγευμα στην Κριτσά, στο μουσείο Ροδάνθη με τον υπέροχο οικοδεσπότη κ. Αφορδακό και στον Κοιν.Σ.Επ. «Ξόμπλι» με την κ. Βάρδα να μας ξεναγεί στην τέχνη της υφαντικής. Η εβδομάδα έκλεισε με την απόδοση των πιστοποιητικών και την επισφράγιση της συνεργασίας μας με το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κρακοβίας «Szkoła Podstawowa z Oddziałami Integracyjnymi nr 3».

Πέρα από τους/τις εκπαιδευτικούς που συνέδραμαν στο να υλοποιηθεί η επιτόπια παρακολούθηση, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε το Σύλλογο Γονέων για τα παραδοσιακά κεράσματα που προσέφερε στο καλωσόρισμα των εκπαιδευτικών.

Εδώ, η σελίδα του σχολείου: https://www.facebook.com/spzoi3

Από την ομάδα Erasmus

πολ1

πολ2

πολ3

 

 

Διακρίσεις μαθητών/τριών του σχολείου μας στον μαθηματικό διαγωνισμό ”Μικρός Ευκλείδης”

αρχείο λήψης

Θα θέλαμε να συγχαρούμε τους μαθητές /τριες του σχολείου μας, οι οποίοι διακρίθηκαν στον 18ο Μαθηματικό Διαγωνισμό ”Παιχνίδι και Μαθηματικά” Μικρός Ευκλείδης, της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας:

ΔΑΜΟΥΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Ε1

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΤ1

ΟΡΦΑΝΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ Ε2

ΠΑΤΣΑΚΗ ΧΡΥΣΗ Ε2

ΣΤΙΒΑΚΤΑΚΗ ΙΟΛΗ Ε2

ΤΑΒΛΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΤ2

http://www.hms.gr/sites/default/files/subsites/competitions/2024/LASITHI_2024_18DIAG.html

Φιλοξενία σχολείου της Ισπανίας-Ευχαριστήριο

logo finalBanner Erasmus final

Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας, 3 εκπαιδευτικούς και 8 μαθητές/τριες του Institute Escola Joan Ardevol από την πόλη Cambrils της Ισπανίας.  Με το συγκεκριμένο σχολείο συνεργαζόμαστε στα προγράμματα Erasmus+ ΚΑ122 και Etwinning ‘’Πράσινες σχολικές δράσεις για ένα βιώσιμο μέλλον’’.

Όλη την εβδομάδα μέσα από δράσεις είχαν την ευκαιρία οι φιλοξενούμενοι να μάθουν για το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, για τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου μας, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν και αρκετά εργαστήρια σχετικά με το θέμα μας. Ταυτόχρονα, έγινε παρουσίαση του πολιτισμού μας μέσα από μουσικοχορευτικό δρώμενο και μέσα από τις ξεναγήσεις στην πόλη μας, στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, στο Μουσείο Ροδάνθη και στο ‘’Ξόμπλι’’ στην Κριτσά. Σημαντική δράση της εβδομάδας υπήρξε η πραγματοποίηση της Εκδήλωσης-Έκθεσης του προγράμματος, την Τετάρτη το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.

Πολύ ενδιαφέρον είχαν για τους Ισπανούς μαθητές/τριες οι συναντήσεις με τις οικογένειες των μαθητών/τριών του σχολείου μας.

Με την ολοκλήρωση της φιλοξενίας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:

-τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου για το κέρασμα στην τελετή καλωσορίσματος

-τις οικογένειες των 6 μαθητών/τριών του σχολείου μας που ταξίδεψαν στην Ισπανία τον Απρίλιο και ανταπέδωσαν την φιλοξενία των παιδιών τους με τον καλύτερο τρόπο, παρέχοντας δεκατιανά και γεύματα στους Ισπανούς εταίρους μας

– τους εξαίρετους μουσικούς κ. Δημήτρη Σγουρό και κ.Μανώλη Πάγκαλο για την παρουσίαση παραδοσιακής κρητικής μουσικής

-τη Σχολή χορού Γιαννίκου -Ταμιωλάκη για την παρουσίαση παραδοσιακών κρητικών χορών

Παρατίθεται ενδεικτική συλλογή φωτογραφιών από τη φιλοξενία.

 

Παιδαγωγική ομάδα Erasmus+

1ου Δημοτικού σχολείου Αγίου Νικολάου