Χρόνια Πολλά και Καλό Πάσχα

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος διδασκόντων του 1ου Δημοτικού σχολείου Αγίου Νικολάου σας εύχονται, το φως της Ανάστασης να φωτίζει τις ζωές όλων μας. Καλή Ανάσταση και Χρόνια Πολλά.

Επίσκεψη του τμήματος Ε2 στην Εφημερίδα Ανατ

Υπέροχη υποδοχή επιφύλαξε στους μαθητές του Ε’2, την ΤετάρτηΕπισκ 5 Απριλίου, η τοπική εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ.

IMG cd99aa6481a129d54bc8949fa456ccb0 V

Η διευθύντρια κυρία Κοζύρη Πόπη, καθώς και όλοι οι δημοσιογράφοι, παρουσίασαν στα παιδιά την διαδικασία συλλογής πληροφοριών, φωτογραφικού υλικού και συνεντεύξεων, την σύνταξη των άρθρων,καθώς και τον τρόπο με τον οποίο η εφημερίδα καθημερινά τυπώνεται και διανέμεται. Οι μικροί μαθητές συμμετείχαν σε συνέντευξη, σε διαδικασία σύνταξης άρθρου και δημιουργίας εξωφύλλου. Γνώρισαν τα επαγγέλματα που εμπλέκονται σε ένα ΜΜΕ και συνειδητοποίησαν τον χρόνο και τον κόπο που απαιτείται, προκειμένου να φτάσει μια εφημερίδα στο τελικό στάδιο, αυτό της κυκλοφορίας της. Οι μαθήτριες, οι μαθητές και η δασκάλα της τάξης, Βάσια Κούκη, ευχαριστούν θερμά την εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ για την τόσο όμορφη και πρωτόγνωρη δράση.

Κυνήγι αυγών

Βιώσαμε και εμείς το έθιμο κυνηγιού του αυγού. Οι μαθητές των γερμανικών και των γαλλικών της Ε΄ τάξης έψαξαν τα αυγά που ήταν κρυμμένα στην αυλή του σχολείου μας!

IMG 0117 IMG 0119 IMG 0120 IMG 0121 IMG 0122Οι εκπαιδευτικοί γαλλικής και γερμανικής γλώσσας

Ιωάννα Ραμοπούλου

Έφη Φουντουλάκη

Τρόποι καλής συμπεριφοράς-savoir vivre

Με αφορμή το Πάσχα, τα πασχαλινά τραπέζια και με σύνδεση του κεφαλαίου της γαλλικής γλώσσας του savoir vivre,οι μαθητές της Στ΄Τάξης φιλοξενήθηκαν καφέ  ARC, ώστε να εφαρμόσουν στην πράξη το, τους τρόπους καλής συμπεριφοράς .
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την φιλοξενία και το κέρασμα που μας πρόσφερε το καφέ  ARC.
Καλό Πάσχα σε όλους!
IMG 0112 IMG 0111 IMG 0113 IMG 0114 IMG 0115
Η εκπαιδευτικός Γαλλικής γλώσσας
Ιωάννα Ραμοπούλου

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Σχολικής Βίας

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Σχολικής Βίας (6 Μαρτίου) οι μαθητές της Γ1 και Γ2 Τάξης του σχολείου μας, παρουσίασαν μία πολύ όμορφη εκδήλωση ανοικτή προς τους γονείς και τους συμμαθητές τους.

Παρουσιάστηκαν εικαστικά έργα με θέμα τη σχολική βία, τραγούδια δραματοποιημένα, βίντεο με τις απόψεις των μαθητών και ένα βίντεο με δραματοποίηση από τους μαθητές σχετικά με τα συναισθήματα που δημιουργούνται και τις συνέπειες της σχολικής βίας. Κατόπιν ακολούθησε ένα πολύ ενδιαφέρον βιωματικό εργαστήριο με παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους με την ψυχολόγο κ. Άννα Χανιωτάκη.

IMG 0064 IMG 0069 IMG 0073 IMG 0077

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν και στις εκπαιδευτικούς που επιμελήθηκαν την εκδήλωση: Βάγια Τσαγιάννη, Μαρία Πλατοκούκη, Έλενα Ψαρρή, Κωνσταντίνα Νερατζούλη, Πάτρα Φαρσάρη, Κατερίνα Παυλάκη.

Ευχαριστούμε θερμά την ψυχολόγο Κ. Άννα Χανιωτάκη για την διεξαγωγή του βιωματικού εργαστηρίου και τον φωτογράφο κ. Πάγκαλο Γιάννη για την βιντεοσκόπηση και την επιμέλεια του βίντεο δραματοποίησης.

Εκ της Διευθύνσεως