Αρχική » Εκπαιδευτικά Προγράμματα » Επίσκεψη στο ΚΕΠΕΑ Γρεβενών

Ιστορικό

Σκακιστική άσκηση

Ζωγραφίζοντας μία παροιμία

Ζωγραφίζοντας μία παροιμία

Translate

Επίσκεψη στο ΚΕΠΕΑ Γρεβενών

Την Τρίτη, 21 Μαΐου, οι μαθητές της Δ΄ τάξης του σχολείου μας  επισκέφθηκαν το ΚΕΠΕΑ Γρεβενών, με αφορμή το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, «Δάσος – Ο Χορός των Δρυάδων».

Σε χώρο των ΚΕΠΕΑ παρακολουθήσαμε με πολύ ενδιαφέρον παρουσίαση σχετικά με τη χλωρίδα και πανίδα του νομού Γρεβενών, διατυπώσαμε ερωτήματα και συζητήσαμε.

Στη συνέχεια, επισκεφθήκαμε το Πάρκο των Μανιταριών όπου οι μαθητές εξεπλάγησαν από τα πολλά γλυπτά μανιταριών που το κοσμούν. Μάθαμε πολλά για τα διάφορα είδη μανιταριών και αντιληφθήκαμε το λόγο για τον οποίο τα Γρεβενά θεωρούνται η «πρωτεύουσα» του μανιταριού στην Ελλάδα.

Έπειτα, επισκεφθήκαμε το άλσος Θεοδωρίδη και συνειδητοποιήσαμε την αξία της προσπάθειας αυτού του δασκάλου να πραγματοποιήσει το όραμά του, να δημιουργήσει ένα πανέμορφο δάσος για τις επόμενες γενιές. Περπατήσαμε στο μονοπάτι, ακούσαμε το ξεχωριστό κελάηδημα των πουλιών, παρατηρήσαμε τα διάφορα είδη δέντρων και φυτών και αισθανθήκαμε την ηρεμία που απέπνεε ο χώρος.

Ευχαριστούμε τον δάσκαλο, κ. Γιώργο Ράμμο, για την υλοποίηση του προγράμματος με σκοπό την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε περιβαλλοντικά θέματα.

1716766238430 censored  1716766238440 censored

                                   1716766238412 censored

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση