10ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου

Καλώς ήρθατε στον ιστότοπό μας!

Η Στ΄ τάξη στη Βουλή και την Εθνική Πινακοθήκη

Φεβ 202423

Η Στ΄ τάξη του σχολείου μας επισκέφθηκε την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου τη Βουλή των Ελλήνων και την Εθνική Πινακοθήκη.

Τα παιδιά μας περιηγήθηκαν  στους χώρους της Βουλής και ενημερώθηκαν για την ιστορία του κτηρίου και τη λειτουργία του κοινοβουλίου. Τέλος τα παιδιά οδηγήθηκαν από τους υπεύθυνους της  ξενάγησης στην αίθουσα Ολομέλειας της Βουλής και από τα θεωρεία των επισκεπτών παρακολούθησαν για λίγη ώρα τη συνεδρίαση που βρισκόταν σε εξέλιξη. Αποχωρώντας από το κτήριο, έμειναν για λίγη ώρα στον Εθνικό Κήπο, όπου επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο και κατευθύνθηκαν στην Εθνική Πινακοθήκη.

prlm prlm1 ng

Η επίσκεψη στην Εθνική Πινακοθήκη είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα παιδιά γιατί είδαν έργα Ελλήνων ζωγράφων με τα οποία είχαν ασχοληθεί στο μάθημα των Εικαστικών. Κατά την είσοδό τους φωτογραφήθηκαν μπροστά από το έργο «Λαϊκή Αγορά» του Παναγιώτη Τέτση και στη συνέχεια περιηγήθηκαν σε όλες τις αίθουσες της Πινακοθήκης και είχαν την ευκαιρία να δουν και τα εκθέματα της περιοδικής έκθεσης «Αστυγραφία- Η ζωή της πόλης τις δεκαετίας 1950-1970.

ntnlg3  ntnlg1  ntnlg2 ntnlgng1 ng3ng2

από κάτω από: Επισκέψεις, Χωρίς κατηγορία| με ετικέτα ,  |  | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Στ΄ τάξη στη Βουλή και την Εθνική Πινακοθήκη    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα σχόλια

Ιστορικό

Translate

10 1 static sm

Σκακιστική άσκηση



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων