Κορμάς Γιώργος

Επώνυμο: Κορμάς George_KORMAS
Όνομα: Γεώργιος
ΙδιότηταΘέση Ομιλητή: Συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου & Επικεφαλής της Δράσης Ενημέρωσης Saferinternet.gr
Σύντομο Βιογραφικό:
  • Υπεύθυνος της γραμμής Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ 80011  80015 της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου – Safer Internet από το 2009 μέχρι σήμερα
  • Εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (Ε.Κ.Α.Δ.). Το Ελληνικό κέντρο αποτελεί τον Εθνικό Εκπρόσωπο του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Ασφαλούς Διαδικτύου Insafe (Internet Safety for Europe), που αποτελείται σήμερα από 30 κέντρα.
  • Συντονιστής του Προγράμματος Ε.Σ.Π.Α. της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας ΑΡΙΑΔΝΗ: Πρόγραμμα Κατάρτισης 1000 Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας για το φαινόμενο του «εθισμού» των εφήβων στο διαδίκτυο καθώς και για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι έφηβοι από την ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από το 2011 μέχρι σήμερα.
  • Μέλος της Επιτροπής Ασφαλούς Διαδικτύου του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στο πλαίσιο του Μνημονίου  Συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και  του Πανεπιστημίου Αθηνών  από το 2010 μέχρι σήμερα.
  • Επιστημονικός συνεργάτης του προγράμματος «Σχολές Γονέων» του ΙΝΕΔΙΒΙΜ του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Επιμέλεια και συγγραφή των θεματικών ενοτήτων Σχολικού Εκφοβισμού, Ασφαλές Διαδικτυο,Ναρκτωτικά,Διατροφή και Ατυχήματα.
  • Συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Σύμπραξη COMENIUS REGIO»στο πλαίσιο του Προγράμματος Δια Βίου Μάθηση με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό που πραγματοποιείται από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Τομέα Αθηνών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και αντίστοιχους φορείς στην Κύπρο.
  • Συγγραφέας βιβλίου με θέμα: “Σύγχρονος Ιατρικός & Ψυχολογικός Οδηγός για Παιδιά και Εφήβους” και του παραμυθιού – θεατρικού έργου «Η φάρμα του Διαδικτύου»
  • Γενική Επιμέλεια του Βιβλίου «Διαδίκτυο και Εφηβεία»  και του Βιβλίου «Συμπεριφορές εξάρτησης στο Διαδίκτυο» στο πλαίσιο του Προγράμματος Ε.Σ.Π.Α «Αριάδνη».
Επικοινωνία: gkormas@gmail.com
Ιστοσελίδα: ariadni.med.uoa.gr/

Λίστα Διαλέξεων

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση