ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ EUROSCOLA 2019-2020

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επιθυμώντας να δώσει στους νέους της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ευκαιρία να γνωρίσουν τον χώρο και τον τρόπο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να εκφράσουν τις προσδοκίες και τις απόψεις τους για την ευρωπαϊκή οικοδόμηση, διοργανώνει στο Στρασβούργο την ημερίδα EUROSCOLA στις 3 Απριλίου 2020. Στην ημερίδα αυτή θα συμμετάσχουν μαθητές Λυκείου από τις χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου καλείται να εκπροσωπηθεί από είκοσι  τέσσερις (24) μαθητές και τρείς (03) συνοδούς καθηγητές, από τις Διευθύνσεις Δ/θμιας  Εκπαίδευσης Άρτας, Πρέβεζας, Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα διεξαχθεί διαγωνισμός για την επιλογή των μαθητών με θέμα:  

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εκλέγεται με άμεση καθολική ψηφοφορία από τους ευρωπαίους πολίτες. Με την εφαρμογή της Συνθήκης της Λισαβόνας το 2009, το ΕΚ συν-αποφασίζει με τις κυβερνήσεις των χωρών μελών της Ένωσης σε μεγάλο ποσοστό της νομοθεσίας και επίσης αναλαμβάνει σημαντικές πολιτικές πρωτοβουλίες. Έχει αυξημένες εξουσίες όσον αφορά στον προϋπολογισμό της Ένωσης, ασκεί δημοκρατικό έλεγχο των αποφάσεων  και είναι απαραίτητη η συναίνεση του στις διεθνείς συμφωνίες που συνάπτει η Ευρωπαϊκή Ένωση.  Τον Μάιο του 2019 οι ευρωπαίοι πολίτες από τα κράτη μέλη της ΕΕ ψήφισαν  στις  ευρωπαϊκές εκλογές για την ανάδειξη των Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Πώς πιστεύετε ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες μπορούν να ενισχύσουν τη δημοκρατική φυσιογνωμία της Ένωσης; Θεωρείτε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να αναλάβει περισσότερες αρμοδιότητες ώστε να εκφράσει με πιο αποφασιστικό τρόπο την εντολή των πολιτών της Ένωσης οι οποίοι με την ψήφο τους θα προσδιορίσουν τη μελλοντική πορεία της Ευρώπης;»

Ο γραπτός διαγωνισμός διενεργείται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου και θα διεξαχθεί τη Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2020.

Οι μαθητές οι οποίοι επιθυμούν να συμμετέχουν, θα υποβάλουν αίτηση – δήλωση συμμετοχής στις σχολικές μονάδες όπου φοιτούν, από 13 Δεκεμβρίου έως 15 Ιανουαρίου 2020 μαζί με την υπεύθυνη δήλωση του γονέα /κηδεμόνα. Περισσότερα…ΕΞΕ – 138756 – 2019 – Πρόγραμμα EUROSCOLA

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

1ος Διαγωνισμός στα Οικονομικά «ΕΡΜΗΣ» 2020

Ανακοινώθηκε από την ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΕΟΕΔΕ) η διεξαγωγή του 1ου Διαγωνισμού στα Οικονομικά «ΕΡΜΗΣ» 2020, για μαθητές της Γ΄ τάξης Λυκείου, ο οποίος, όπως και η διδασκαλία της Οικονομικής Επιστήμης:

 • Συμβάλλει στη διάδοση της οικονομικής γνώσης.
 • Εμβαθύνει και διευρύνει τις οικονομικές γνώσεις των μαθητών.
 • Διαμορφώνει οικονομική συμπεριφορά στο πλαίσιο ενός πολύπλοκου οικονομικού συστήματος.
 • Βοηθάει το μαθητή να εξηγήσει τα οικονομικά φαινόμενα.
 • Διαπλάθει αυριανούς πολίτες με παιδεία, πολίτες με πίστη σε πανανθρώπινες αξίες, πολίτες με διάθεση για προσφορά.
 • Συμβάλλει στην ολόπλευρη ανάπτυξη της γνωστικής ικανότητας, της δυνατότητας και της απελευθέρωσης της προσωπικότητάς τους.

Υπεύθυνος φορέας του διαγωνισμού είναι το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με την Ένωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΟΕΔΕ) και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΟΕΕ).

Η λήξη προθεσμίας υποβολής ενδιαφέροντος είναι η 31-1-2020 και η διεξαγωγή του έχει ορισθεί για τις 28-3-2020.  Υπογραμμίζουμε ότι σύντομα θα ενημερωθείτε λεπτομερέστερα για τις διαδικασίες του διαγωνισμού.

Σας καλούμε να τον κάνετε δική σας υπόθεση, να συζητήσετε με τους μαθητές σας για την αναγκαιότητα της συμμετοχής τους, προκειμένου με την εκδήλωση του ενδιαφέροντος τους να εξασφαλισθεί η επιτυχία της διοργάνωσης .

Περισσότερα ……1ος Διαγωνισμός στα Οικονομικά «ΕΡΜΗΣ» 2020

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

25ος Πανελ. Μαθ. Διαγωνισμός Αστρονομίας και Διαστημικής 2020

Όσα σχολεία έχουν μαθητές/τριες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον 25ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής 2020,  να αποστείλουν στην ΔΔΕ Ιωαννίνων έγγραφο με τα ονόματα των μαθητών/τριων που δήλωσαν συμμετοχή μέχρι την Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020.

Λεπτομέρειες σχετικά με τον διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στο επισυναπτόμενο έγγραφο…Συνημμένο χωρίς τίτλο 00187

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

16ος Πανελ. Μαθ. Διαγωνισμός Βιολογίας 2020 – Διεθνής Ολυμπιάδα Βιολογίας

Σας γνωρίζουμε ότι, σύμφωνα με το Απόσπασμα Πρακτικού 45/31-10-2019 του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π., το υπουργείο ενέκρινε  τον 16ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας (ΠΔΒ) 2020 για μαθητές/τριες της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑ.Λ. της χώρας που προκηρύσσει η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων (ΠΕΒ) για 16η συνεχή χρονιά. O Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας (ΠΔΒ), που διεξάγεται σε σύνδεση με τη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (International Biology Olympiad – IBO), έχει ως σκοπό την επιλογή και την ανάδειξη ταλαντούχων μαθητών/τριών της χώρας που ενδιαφέρονται και ασχολούνται με τη Βιολογία. Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα στους/στις μαθητές/τριες να δοκιμάσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, αλλά και να συμμετάσχουν στις Διεθνείς Ολυμπιάδες Βιολογίας.

Οι τέσσερις (4) μαθητές/τριες με τις υψηλότερες επιδόσεις στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας (ΠΔΒ) θα συμμετάσχουν στην 31η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (IBO), όπου θα αποκτήσουν μια εξαιρετική εμπειρία με την επαφή τους με ομοίως διακριθέντες/είσες μαθητές/τριες από 60 (περίπου) χώρες και σε περίπτωση που διακριθούν με πρώτο, δεύτερο ή τρίτο βραβείο (χρυσό, αργυρό ή χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα) αποκτούν τη δυνατότητα εγγραφής σε Πανεπιστημιακά τμήματα, εφόσον για την εισαγωγή τους σε αυτά, η Βιολογία περιλαμβάνεται στα μαθήματα της Ομάδας Προσανατολισμού που έχουν επιλέξει οι υποψήφιοι/ες στην τελευταία τάξη Λυκείου [Ν. 3194/2003 (Α΄267) και τροποποίησή του με τον Ν. 4342/2015 (Α΄143) και την παρ. 1 του άρ. 53 του Ν. 4386/2016 (Α΄ 83)].

Δικαίωμα συμμετοχής στον ΠΔΒ και την ΙΒΟ έχουν μόνο οι μαθητές/τριες που φοιτούν σε Γενικά Λύκεια και ΕΠΑ.Λ. της χώρας και ακολουθούν το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών του Γενικού Λυκείου. Σημειώνεται ότι για τη συμμετοχή στον ΠΔΒ και στη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας δεν απαιτείται η γνώση ξένης γλώσσας. Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας (ΠΔΒ) θα διεξαχθεί σε τρεις (3) φάσεις.                      1η ΦΑΣΗ:  Η πρώτη (1η) φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας θα διεξαχθεί το Σάββατο, 01  Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 9.30 π.μ. θα διενεργηθεί στα κατά τόπους Λύκεια ή Γυμνάσια, που θα οριστούν από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως Εξεταστικά Κέντρα και θα διαρκέσει τρεις (3) ώρες.

Περισσότερα ……ΕΞΕ – 196375 – 2019 – 16ος Πανελ Μαθ

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Πανελλήνιοι Μαθητικοί Διαγωνισμοί Φυσικής Γενικού Λυκείου και Γυμνασίου

Εγκρίθηκε

 • Ο 30ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γενικού Λυκείου 2020. Ο διαγωνισμός αφορά τους/τις μαθητές/τριες όλων των τάξεων των Γενικών Λυκείων της χώρας και
 • Ο 8ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής Γυμνασίου 2020. Ο διαγωνισμός αφορά τους/τις μαθητές/τριες όλων των τάξεων των Γυμνασίων της χώρας,

Τον Διαγωνισμό  διοργανώνει η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ.) για το σχολικό έτος 2019-2020.

 • Ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γενικού Λυκείου 2020 και για τις τρεις τάξεις, καθώς και ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίου 2020 και για τις τρεις τάξεις, θα διενεργηθούν το Σάββατο 14 Μαρτίου 2020 και ώρα 9:30 π.μ.
 • Οι ενδιαφερόμενοι/ες μαθητές/τριες θα υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στην Ε.Ε.Φ., μέχρι την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 στο email: eef.pan.diag@gmail.com

Δείτε το έγγραφοEEF Diagvnismos

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Παν. Μαθ. Διαγ. Φυσικής Γυμνασίου-Λυκείου ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ 2020-σχ. έτ. 2019-2020

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το Απόσπασμα Πρακτικού 41/10-10-2019 του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π., εγκρίθηκε:

 • ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίου «Αριστοτέλης» 2020 για τους/τις μαθητές/τριες των Α’, Β’, Γ’ τάξεων των Γυμνασίων της χώρας
 • ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμό Φυσικής Λυκείου «Αριστοτέλης» 2020 για τους/τις μαθητές/τριες της Α’, Β’, Γ’ (α’ φάση) τάξης των Λυκείων, Γενικών και Επαγγελματικών, της χώρας
 • ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Λυκείου «Αριστοτέλης» 2020 (β΄ φάση) για τους/τις μαθητές/τριες της Γ’ τάξης Λυκείου που θα πρωτεύσουν στην α’ φάση.

Τον διαγωνισμό  διοργανώνουν το Πανεπιστήμιο Αθηνών / Τμήμα Φυσικής και η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση.

Οι Διαγωνισμοί αυτοί γίνονται, για μια ακόμη χρονιά, για την ενίσχυση της γνώσης και της κατανόησης της Φυσικής από τους/τις μαθητές/τριες σε όλη τη χώρα, με απόλυτο σεβασμό στην επιστημονική και ακαδημαϊκή δεοντολογία, στην αντικειμενικότητα, στην αξιοπιστία, στη συνέπεια και στον εθελοντισμό, χωρίς αναφορές ή εκδηλώσεις με οικονομικές ή εμπορικές παραμέτρους.

Επισημαίνεται  Ο Πανελλήνιος μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Λυκείου «Αριστοτέλης» 2020 και για τις τρεις τάξεις του Λυκείου (Γενικού και Επαγγελματικού), καθώς και ο Πανελλήνιος μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίου «Αριστοτέλης» 2020 και για τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου θα διενεργηθούν στις 07 Μαρτίου 2020, ημέρα Σάββατο και ώρα 9:30.

 • Οι ενδιαφερόμενοι/ες μαθητές/τριες θα υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο σχολείο τους, μέχρι την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020.

Δείτε το σχετικό έγγραφο εδώ 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων _Erasmus+/ 2020

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων _Erasmus+/ 2020

Σας ενημερώνουμε ότι αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΙΚΥ ανακοίνωση για την πρόσκληση υποβολής αιτήσεων στο πλαίσιο του Προγράμματος ERASMUS+ / 2020, όσον αφορά στις δράσεις που διαχειρίζεται το ΙΚΥ ως Εθνική Μονάδα Συντονισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε δείτε εδώ: https://www.iky.gr/el/erasmusplus/item/2511

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

Πρόγραμμα επισκέψεων μαθητών στην Περιφέρεια Ηπείρου, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τη δομή, τον τρόπο λειτουργίας και τις δράσεις της, έχει  θέσει σε εφαρμογή η Περιφερειακή Αρχή σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Κοινότητα. Η πρωτοβουλία έχει λάβει τη συμβολική ονομασία «Περιφέρεια των εφήβων».

Την Παρασκευή 29-11-2019 στις 12μ.μ οι μαθητές της Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων επισκέφτηκαν την Περιφέρεια Ηπείρου .

Τους μαθητές του σχολείου, που συνοδεύονταν από τον  Δ/ντή  κ. Δημήτριο Αγγέλη και τους εκπαιδευτικούς, κ. Σπύρο Δάφνη  και κ Χρυσούλα Λάππα, τους υποδέχτηκαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης Αντιπεριφερειάρχες και ο  Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Νεολαίας, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Οδυσσέας Πότσης, που είναι και ο  συντονιστής του προγράμματος.

Οι μαθητές  ξεναγήθηκαν στο κτήριο της Περιφέρειας, και στη συνέχεια από τα έδρανα των περιφερειακών συμβούλων απηύθυναν ερωτήσεις στον Περιφερειάρχη και στους Αντιπεριφερειάρχες για διάφορα γενικά ζητήματα και απορίες που είχαν, και ειδικότερα αυτά που αφορούσαν την Παιδεία, το περιβάλλον και την Αειφόρο ανάπτυξη. .

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Αποτελέσματα 80ου  Πανελληνίου  μαθητικός Διαγωνισμού στα Μαθηματικά «Ο Θαλής»

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα αποτελέσματα του 79ου Πανελλήνιου Μαθητικού Μαθηματικού Διαγωνισμού «Θαλής». Σε ό,τι αφορά τους διαγωνιζόμενους μαθητές από την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, οι  επιτυχόντες στο διαγωνισμό «Θαλής» που θα συμμετάσχουν στην δεύτερη φάση,  στον διαγωνισμό «Ευκλείδης», η οποία θα διεξαχθεί το Σάββατο 19 Ιανουαρίου, είναι οι κάτωθι:

80ος  Πανελλήνιος  μαθητικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά

΄΄ Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΄΄  2020

Β΄ ΦΑΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι ο 80ος  Πανελλήνιος  μαθητικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά  ΄΄Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ΄΄  2020 (Β’ φάση)  θα διεξαχθεί στο χώρο του 1ου ΓΕ. Λ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ   το Σάββατο 18-01-2020  με ώρα προσέλευσης για τους μαθητές 8.30 π.μ. και τρίωρη διάρκεια  από  9.00 π.μ. έως 12.00 μ.μ.

Να επισημάνουμε οτι στη Β΄ φάση θα συμμετέχουν μόνο οι επιτυχόντες του διαγωνισμού  (τα αποτελέσματα βρίσκονται στην ιστοσελίδα της Ε.Μ.Ε. www.hms.gr.)

Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους  ταυτότητα

Πρόεδρος της επιτροπής για τη διενέργεια του 80ου  Πανελλήνιου Μαθηματικού Διαγωνισμού στα Μαθηματικά  Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ_ 2020   είναι ο Τεκίρδαγλης Γεώργιος κλάδου ΠΕ03 – Καθηγητής  του 1ου ΓΕ.Λ. Ιωάννινων , μέλος της διοικούσης επιτροπής του τοπικού παραρτήματος της Ε.Μ.Ε.

Για οποιαδήποτε επιπλέον διευκρίνιση – πληροφορία – αλλαγή κ.λ.π.:  

Fax Σχολείου: 2651042480
E-mail  Σχολείου: mail@1lyk-ioann.ioa.sch.gr
Τηλέφωνο Σχολείου : 2651041028
E-Mail  & κινητό
Προέδρου Εξ. Κέντρου.
gtekirdag@hotmail.com / ΤΗΛ:6972442757

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

«Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία»

   

Με το Πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» η Eurobank κάθε χρόνο επιβραβεύει τους αριστούχους απόφοιτους που πρωτεύουν στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Από το σχολείο μας βραβεύτηκε η Φοίβη Καρατζόγλου επιτυχούσα στην ιατρική σχολή Αθηνών συγκεντρώνοντας τον υψηλότερο βαθμό πρόσβασης από όλα τα σχολεία των Ιωαννίνων. Για το λόγο αυτό βραβεύτηκε και το σχολείο μας με τιμητική πλακέτα την οποία παρέλαβε ο υποδιευθυντής κ. Δάφνης Σπυρίδων

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Ενημέρωση – Συζήτηση για την Ευρωπαϊκή Ένωση

  

Εκδήλωση, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «Back to school» που θεσμοθέτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας στις 5 Δεκεμβρίου με τη συμμετοχή όλων των μαθητών.

Η πρωτοβουλία «Back to school» (επιστροφή στο σχολείο) είναι διοργανική (Ευρ. Κοινοβούλιο, Ευρ. Επιτροπή, Συμβούλιο Υπουργών, Ευρωπαϊκό Δικαστήριο) και δίνει τη δυνατότητα σε υπαλλήλους της ΕΕ να επισκεφθούν το σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από το οποίο αποφοίτησαν ή σε άλλο σχολείο στη χώρα τους και να διηγηθούν στους/στις μαθητές/-τριες την προσωπική τους εμπειρία από την Ευρώπη.

Το πρόγραμμα «Back to school» δίνει στους νέους και στις νέες την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα το Ευρωπαϊκό εγχείρημα. Προσφέρει επίσης την ευκαιρία να εκφράσουν τις ανησυχίες τους και να συμβάλλουν στη διαμόρφωση της μελλοντικής πολιτικής της ΕΕ.

Κάθε χρόνο εκατοντάδες υπάλληλοι της ΕΕ και μέλη των εθνικών κυβερνήσεων στις Βρυξέλλες επιστρέφουν στις παλιές τους τάξεις, στα σχολεία της χώρας και συνομιλούν με μαθητές και μαθήτριες στα κράτη μέλη.

Την ΕΕ εκπροσώπησε το στέλεχος της ΕΕ κύριος Γιαννής Νικόλαος που εργάζεται στην Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακής συνεργασίας στις Βρυξέλλες.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να υποβάλλουν ερωτήσεις για όλα τα θέματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Ο κύριος Γιαννής αναφέρθηκε πρωτίστως στην προσπάθεια δημιουργίας μιας Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας που θα έκανε πιο ειρηνική τη συνύπαρξη και τη συνεργασία των Ευρωπαίων πολιτών ιδιαίτερα σήμερα που σε κάποιες χώρες υπάρχει άνοδος ακραίων εθνικιστικών ομάδων, κίνδυνος αποχώρησης χωρών μελών αλλά και έλλειψη κοινοτικής αλληλεγγύης σε θέματα όπως το μεταναστευτικό.

Εκ μέρους του σχολείου μας τον κύριο Γιαννή καλωσόρισε και ευχαρίστησε ο αναπληρωτής Διευθυντής κύριος Δάφνης Σπυρίδων.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 2019

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Γεωργία Καρδάση  (Καλλιτεχνικών)

Δήμητρα Μπουκουβάλα  (Αγγλικής)

Η τέχνη που αντιστέκεται στη δικτατορία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΟΡΤΗΣ

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Το Λύκειο της Ζωσιμαίας Σχολής στο Πόρτο της Πορτογαλίας

 Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus  ΚΑ1 καθηγητές του σχολείου μας συμμετείχαν σε εξαήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο στην πόλη Σάντα-Μαρία ντα Φέϊρα της Πορτογαλίας, με θέμα: «Μεγιστοποιώντας το ενδιαφέρων των μαθητών με χρήση web 2.0 εργαλείων»

Στην επιμόρφωση συμμετείχαν καθηγητές από τις χώρες: Πορτογαλία-Γερμανία-Βουλγαρία-Πολωνία-Ισπανία-Νορβηγία-Τσεχία-Ολλανδία και Ελλάδα. Τοσχολείο μας εκπροσώπησαν  οι καθηγητές: Σπυρίδων Δάφνης (Κοινωνιολόγος), Χαρά Γερογιάννη (Πληροφορικής), Ελένη Μπολιάρη (Μαθηματικός) και Βασιλική Αγγέλη (πληροφορικής).

Οι εκπαιδευτικοί γύρισαν ενθουσιασμένοι τόσο από την οργάνωση και την πληρότητα του προγράμματος επιμόρφωσης όσο και από τη φιλοξενία και τη συνεργασία των Πορτογάλων συναδέλφων τους. Είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα εκπαιδευτικά συστήματα που εφαρμόζονται στις άλλες χώρες, τον τρόπο οργάνωσης και διοίκησης των σχολείων τους αλλά και να μεταδώσουν στους  Ευρωπαίους συναδέλφους τους στοιχεία της ελληνικής κουλτούρας και ιστορίας καθώς και πληροφορίες για την ιστορία της πόλης μας.

Στα πλαίσια της κινητικότητας εφαρμόζουμε ήδη  στο σχολείο μας μεθόδους διδασκαλίας με χρήση web 2.0 εργαλείων σε φορητές  συσκευές και φιλοδοξούμε να αποτελέσουμε πολλαπλασιαστές για τους συναδέλφους μας.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικός φορές για την Ελλάδα είναι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

 

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Εορτή 28ης Οκτωβρίου 1940

 

Στις 25 Οκτωβρίου 2019, ημέρα Παρασκευή, στην αίθουσα τελετών του σχολείου μας, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη σχολική εορτή για την 28η Οκτωβρίου. Στην εορτή έλαβαν μέρος μαθητές της Β’ και Γ΄τάξης με την επιμέλεια και καθοδήγηση των καθηγητριών κ.κ. Χρυσής Λάπα και Βασιλικής Αγγέλη.

Στη φετινή παρέλαση συμμετείχε και το σχολείο μας με μεγάλη ομάδα μαθητών της          Β’ και Γ’ τάξης.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Το ΓΕΛ Ζωσιμαίας Σχολής συμμετέχει σε πρόγραμμα ERASMUS KA1 στο Πόρτο της Πορτογαλίας

 

Με μια εξαιρετική εργασία που αξιολογήθηκε με το υψηλότατο ποσοστό 91% το Σχολείο μας προκρίθηκε από το Ι.Κ.Υ. να συμμετάσχει σε επιμορφωτικό πρόγραμμα με θέμα «Μεγιστοποιώντας το ενδιαφέρον των μαθητών στη σύγχρονη τάξη με χρήση web2.0 εργαλείων».

Οι καθηγητές που συμμετέχουν φιλοδοξούν όχι μόνο να επιμορφωθούν οι ίδιοι στη χρήση νέων τεχνολογιών στη διδασκαλία, αλλά να αποτελέσουν και πολλαπλασιαστές γνώσεων για τους συναδέλφους τους.

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Μια λαμπαδηδρομία για την εθελοντική αιμοδοσία

Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών, πολλά σχολεία, φορείς και σύλλογοι σχετικοί με την εθελοντική αιμοδοσία,  συμμετείχαν  και φέτος στην 17ή Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών.

Μαθητές του σχολείου μας πήραν μέρος στην  17η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου.

Η φλόγα της εθελοντικής αιμοδοσίας άναψε στις 10 το πρωί στο Νοσοκομείο «Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» και  κατέληξε  κάτω από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2019-20

Στον καθιερωμένο αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, παρευρέθησαν ο βουλευτής Ιωαννίνων        κ. Γιώργος Αμυράς, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Μωυσής Ελισάφ, ο  Αντιδήμαρχος παιδείας κ. Γιάννης Αϊβατίδης, η πρώην Πρόεδρος δημοτικής επιτροπής παιδείας και νυν δημοτική σύμβουλος κ. Παρασκευή Τσίλη, καθηγητές του σχολείου, μαθητές και γονείς.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Έναρξη σχολικής χρονιάς 2019-2020. Αγιασμός

Σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός στο ΓΕ.Λ. ΖΩΣΙΜΑΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ θα τελεστεί την Τετάρτη 11/9 στις 9:00 π.μ.

Ώρα προσέλευσης μαθητών 8:45 π.μ.

Στη συνέχεια θα μοιραστούν βιβλία στους μαθητές και θα δοθεί πρόγραμμα.

Από τη Διεύθυνση.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ 2019

  

Τα συγχαρητήρια στους μαθητές μας για τις επιτυχίες τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, από τον διευθυντή και το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου μας.

Τους ευχόμαστε καλές σπουδές!

Οι επιτυχόντες του 2019

Οι επιτυχόντες του 2018

Οι επιτυχόντες του 2017

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Ημέρες λειτουργίας του σχολείου για την υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου

   Το σχολείο θα παραμείνει ανοιχτό κάθε Πέμπτη από τις 08:00π.μ. έως 13:30μ.μ. τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2019.

Επιπλέον για την υποστήριξη της υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων το σχολείο θα λειτουργήσει  την Τρίτη 9-7-2019 καθώς και τη Δευτέρα 15-7-2019.

 

Λήξη της προθεσμίας υποβολής των Μηχανογραφικών Δελτίων είναι η Δευτέρα 15-7-2019

Αυτές τις  ημέρες οι υποψήφιοι θα μπορούν:

 • να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους
 • να αποκτήσουν password (αν δεν πρόλαβαν ή αν το έχασαν) και
 • να αναιρέσουν το ήδη οριστικοποιημένο Μ.Δ.

 

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε