Ο ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗΣ ΚΙ Ο ΑΚΡΟΒΑΤΗΣ!

“Ο Αστροναύτης” και “Ο Ακροβάτης” είναι δύο εκπαιδευτικά επιτραπέζια παιχνίδια τα οποία μπορούν να βοηθήσουν να μάθουν τα μικρά παιδιά να διαβάζουν τις νότες στις γραμμές του πενταγράμμου και τις νότες στα διαστήματα! 

Στο πρώτο παιχνίδι τα παιδιά γίνονται αστροναύτες που ταξιδεύουν στο διάστημα και προσπαθούν να επιστρέψουν στον πλανήτη Γη! Το παιχνίδι παίζεται με κάρτες τις οποίες τα παιδιά χρησιμοποιούν για να κινούν τα πιόνια πάνω στα κουτάκια. Για παράδειγμα εάν ένα παιδί σηκώσει κάρτα που επάνω γράφει το όνομα λα, τότε μετακινεί το πιόνι του στο κουτάκι με την νότα λα. Υπάρχουν επίσης και οι κάρτες εντολών, π.χ. χάνεις έναν γύρο, προχώρησε 2 τετράγωνα κ.τ.λ. Νικητής είναι ο αστροναύτης που επιστρέφει πρώτος στην Γη! 

screen-shot-2014-03-16-at-11-26-35-pm

 

Για να κατεβάσετε τον πίνακα του παιχνιδιού πατήστε ΕΔΩ και για να κατεβάσετε τις κάρτες πατήστε ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗΣ ΚΑΡΤΕΣ 

Αντίστοιχο παιχνίδι για εξάσκηση στις νότες που γράφονται πάνω στις γραμμές του πενταγράμμου είναι “Ο Ακροβάτης”. Τα παιδιά προσπαθούν να βοηθήσουν έναν ακροβάτη να ισορροπήσει πάνω σε ένα σχοινί και να περάσει από την μία πλευρά στην άλλη!

Και “Ο Ακροβάτης” παίζεται με κάρτες που καθοδηγούν τα παιδιά σε ποια νότα να μετακινήσουν το πιόνι τους αλλά και με κάρτες εντολών.

screen-shot-2012-05-22-at-2-28-46-pm

 

Για να κατεβάσετε τον πίνακα του παιχνιδιού πατήστε ΕΔΩ και για να κατεβάσετε τις κάρτες πατήστε ΑΚΡΟΒΑΤΗΣ ΚΑΡΤΕΣ

Πηγή: http://nolapianoteacher.wordpress.com/2012/05/22/companion-piece-line-note-board-game/

http://nolapianoteacher.wordpress.com/2012/05/02/learning-space-notes/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *