ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΗΣΟΥ
18 Ιαν 2013

Κάρολος Ντίκενς: “Αφιέρωμα” Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Α΄ Γυμνασίου

Συντάκτης: Αρετή Κάρκου | Κάτω από: Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Α' Γυμνασίου

Δείτε το στο slideshare.net
Δείτε το στο slideshare.net

Η εργασία του Αλέξανδρου Πνευμονίδη:

Δείτε το στο slideshare.net

Και το βιβλίο σε κόμικ:

Δείτε το στο slideshare.net

H εργασία της Αλεξάνδρας Γκίτσιου:

Δείτε το στο slideshare.net

Η εργασία της Ειρήνης Καμπούρη:

Δείτε το στο slideshare.net

Η εργασία της Άντια Μαχμουτλάρι:

Δείτε το στο slideshare.net

Η εργασία του Ευάγγελου Πνευμονίδη, του Αλέξανδρου Κοκκινίδη και του Νίκου Μήτσιου:

Δείτε το στο slideshare.net

Η εργασία του Γιώργου Τζήμα και Γιώργου Λούμπα:

Δείτε το στο slideshare.net

Η εργασία της Ελευθερίας-Μαρίας Μελλίδου:

Δείτε το στο slideshare.net

200 Χρόνια Τσάρλς Ντίκενς: Ξενάγηση στο σπίτι των αριστουργημάτων

 

της Ελένης Σαραντίτη

26 σχόλια προς “Κάρολος Ντίκενς: “Αφιέρωμα” Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Α΄ Γυμνασίου”

  1. Γιωργος Καραγιαννης είπε:

    ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΑΡΟΛΟ ΝΤΙΓΚΕΝΣ

    Αξιότιμε κύριε Κάρολε,ξέρω ότι τώρα που δεν ζεις δεν μπορείς να πάρεις το μήνυμα μου,αλλά πιστεύω ότι άμα ζούσες σήμερα, θα συνέχιζες την καλή δουλειά.Επίσης, τα μυθιστορήματα σου θα ήταν best-selling 100%. Aυτό ήθελα να σας πω, κύριε Ντίγκενς, γιατί από ό,τι είδα, η βιογραφία σας είναι τεράστια με πολλά εξαίσια βιβλία. Μάλιστα μερικά από αυτά τα έχω ακουστά ή τα έχω δει σε ταινία!!!

  2. Κώστας Ιωάννου είπε:

    Ο Κάρολος Ντίκενς με την συγγραφή του άλλαξε τη γνώμη και σκέψη των ανθρώπων και ανέδειξε την αγάπη ως το πολυτιμότερο αγαθό για τον άνθρωπο. Με την έκδοση του βιβλίου του ” Κάλαντα Χριστουγέννων ” άλλαξε την παράδοση. Η ψητή χήνα αντικαταστάθηκε από τη γαλοπούλα. Θα λέγαμε ότι ο Κάρολος Ντίκενς ανακάλυψε τα Χριστούγεννα, όχι την εορτή, αλλά το νόημα της.

  3. ROODYBOY830 είπε:

    Γεια, κύριε Κάρολε! Μου άρεσαν πάρα πολύ τα βιβλία σας και πιστεύω ότι αν ζούσατε και σήμερα θα μπορούσατε να κάνετε πιο πολλά και καλά βιβλία από τότε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!…

  4. μηνα κουζινα είπε:

    Μακάρι να ζούσατε. Θα μας κάνατε πολύ ευτυχισμένους, άμα διαβάζαμε τα καινούργια σας βιβλία.

  5. Φανη Γουγουση είπε:

    Αγαπητέ Κάρολε Ντίκενς, έχω διαβάσει όλες της ιστορίες και τα μυθιστορήματα σας. Μακάρι να ζούσατε
    να γράφατε κι άλλα.

  6. Γεωργία Λαδιά είπε:

    Ο Κάρολος Ντίκενς, ένας από τους μεγαλύτερους Άγγλους συγγραφείς έγραψε αρκετά μυθιστορήματα και διηγήματα. Κυριότερα έργα του είναι: Όλιβερ Τουίστ, Ντέιβιντ Κόπερφιλ και φυσικά η Χριστουγεννιάτικη Ιστορία που μας μιλά για έναν τσιγκούνη άνθρωπο, τον Σκρουτζ και πως γίνεται καλύτερος άνθρωπος. Τα έργα του μιλούν για κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα εκείνης της εποχής (π.χ. φτώχεια κλπ.). Με αυτόν τον τρόπο που γράφει μας δημιουργεί αίσθηση συγκίνησης, αγωνίας και χαράς. Τα έργα του συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν αρκετό κόσμο στις ημέρες μας λόγω του ιδιαίτερου τρόπου γραφής του.

  7. Χαρά Φίτζιου είπε:

    O Κάρολος Ντίκενς είναι ένας πετυχημένος συγγραφέας με γόνιμη φαντασία, την οποία προσφέρει απλόχερα στον αναγνώστη. Μου αρέσουν τα βιβλία του και οι πρωταγωνιστές τους και ιδιαίτερα ο πιο γνωστός ήρωας του ο ΣΚΡΟΥΤΖ, γιατί τελικά μας διδάσκει το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων, που είναι η αγάπη και η οικογένεια. Επίσης ο Κάρολος Ντίκενς μου αρέσει, επειδή, όταν διαβάζεις τα βιβλία του, γίνεσαι πολύ ευτυχισμένος…

  8. Χρήστος Φίτζιος είπε:

    Ο Κάρολος Ντίκενς ήταν ένας και παραμένει αγαπημένος συγγραφέας που με τις ιστορίες του και την φαντασία του μας δίνει την ευκαιρία να ταξιδέψουμε σε άλλους κόσμους μαγικούς.Ιδιαίτερα μου αρέσει το μυθιστόρημα του “Οι περιπέτειες του Όλιβερ Τουίστ”, γιατί αποδεικνύει πως, όσες δυσκολίες κι αν έχουμε στην ζωή μας, οι κόποι μας τελικά θα αποδώσουν και θα ανταμειφθούν!!!!!!!

  9. Βλιώρα Χριστίνα είπε:

    Ομολογώ πως με εξέπληξε η βιογραφία του Κάρολου Ντίκενς! Τα έργα του είναι ελκυστικά με αποκορύφωμα την Ιστορία του Σκρούτζ! Πιστεύω πως εάν ζούσε ακόμη και σήμερα τα έργα του θα ήταν ακόμη πιο ελκυστικά και θα μας γέμιζαν χαρά!!!

  10. Ευανθία Βελλίδου είπε:

    Η μαγεία των Χριστουγέννων μέσα από το έργο του Ντίκενς, κατάλαβα πως δεν χάνεται με τίποτα. Ακόμη κι αν γύρω σου έχεις ανθρώπους τσιγκούνηδες και μίζερους, αυτά θα είναι πάντα ευλογημένα. Ξεχώρισα τον ανιψιό του Σκρουτζ που αντιμετώπισε με θάρρος τον θείο του προσπαθώντας να τον πείσει να πιστέψει στα Χριστούγεννα.

  11. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΥΛΙΑΔΗΣ είπε:

    Τα βιβλία σας, κύριε Κάρολε, είναι πάρα πολύ ωραία και όλα σας τα βιβλία μας δίνουν ένα μήνυμα. Γι’ αυτό είναι τόσο ξεχωριστά. Μακάρι να ζούσατε, για να γράφατε κι άλλα τέτοια βιβλία

  12. Κωνσταντίνος Σαλτσογλίδης είπε:

    Τα βιβλία σας είναι τόσο πολύ διάσημα όσο είναι και όλοι οι χαρακτήρες που κατασκευάσατε με την φοβερή φαντασία σας. Ένας από τους καλύτερους σας και από τους καλύτερους της λογοτεχνίας είναι ο γκρινιάρης και ο φιλάργυρος κύριος Σκρουτζ. Επίσης, νομίζω ότι θα μπορούσατε να γράφατε περισσότερα και καλύτερα βιβλία, άμα είχατε τις ανέσεις που υπάρχουν σήμερα στις μέρες μας.

  13. ΓΑΚΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑ είπε:

    Ο Κάρολος Ντίκενς είναι ένας κορυφαίος μυθιστοριογράφος. Θεωρείται ο συγγραφέας των φτωχών και των ανήμπορων ανθρώπων. Πιστεύω ότι τα μυθιστορήματα του Ντίκενς είναι γεμάτα ζωντάνια, περιπέτεια, συναισθήματα και αγωνία. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο θέλει κανείς να φτάσει μέχρι το τέλος του μυθιστορήματος.

  14. Νίκος Κυριάκος είπε:

    Η γνώμη μου για τον Κάρολο Ντίκενς είναι ότι δεν θα ήθελα να πεθάνει, για να γράφει πολλά και ωραία βιβλία και, για να μας βάλει στο μυαλό να μην ήμαστε τσιγκούνηδες όπως ήταν ο γέρος Σκρούτζ.

  15. Λευτέρης Μπλουκας είπε:

    Ο Κάρολο Ντίκενς ήταν ένας σπουδαίος Άγγλος συγγραφέας που έχει γράψει σπουδαία έργα. Μου έκανε εντύπωση ότι έγραφε και θεατρικά έργα.

  16. Ιωάννης Κωνσταντινίδης είπε:

    Μακάρι να ζούσατε κύριε Κάρολε! Μου άρεσαν πολύ τα βιβλία σας κυρίως η έκδοση του βιβλίου Κάλαντα Χριστουγέννων που άλλαξε την παράδοση.

  17. Ειρήνη Ρίμπα είπε:

    Μου έκανε εντύπωση ότι η μαγεία των Χριστουγέννων μπορεί να επηρεάσει ακόμη και τους πιο σκληρούς ανθρώπους και να τους αλλάξει. Συγκεκριμένα, όταν το φάντασμα τρόμαξε τον Σκρουτζ, γαλήνεψε η ψυχή του και ενώ δεν ήθελε να ακούει για Χριστούγεννα άρχισε να κάνει δωρεές στα παιδιά που δεν είχαν χρήματα και αυτή ήταν πολύ καλή πράξη εκ μέρους του Σκρουτζ.

  18. Σταύρος Βελλίδης είπε:

    Μάρκος Βελλίδης
    Μου αρέσει πολύ ο Κάρολος Ντίκενς και πιστεύω πως άμα ζούσε θα τον θαύμαζε περισσότερο όλος ο κόσμος και θα τον αγαπούσε.Επίσης μου αρέσει πάρα πολύ και η ταινία και θέλω να τη βλέπω πολλές φορές.

  19. Γεώργιος Πουρναράκης είπε:

    Κύριε Κάρολε, ήθελα να σας συγχαρώ για τα ωραία σας βιβλία, που μέχρι τώρα είναι πάρα πολλά. Άμα ζούσατε σήμερα θα γράφατε πιο πολλά βιβλία και εμείς θα τα διαβάζαμε….

  20. Μάριος Τσιπος είπε:

    Θα ήθελα να συγχαρώ τον κύριο Κάρολο Ντίκενς για τα βιβλία που είχε γράψει. Ο κόσμος τον θαύμαζε για τα έργα του και πιστεύω ότι άμα ζούσε σήμερα θα μπορούσε να μας καταπλήξει ξανά με ακόμη καλύτερα βιβλία

  21. Μάριος Τσίπος είπε:

    Το βιβλίο Όλιβερ Τουίστ έχει γραφτεί από έναν σπουδαίο συγγραφέα, τον Κάρολο Ντίκενς. Σε αυτό το βιβλίο μου άρεσε πολύ ότι ήταν περιπέτεια, η δομή του βιβλίου και οι εκφράσεις του συγγραφέα.

  22. Δημήτρης Σαλτσογλίδης είπε:

    Συγχαρητήρια!!!!!!Τα υπέροχα βιβλία σας κύριε Κάρολε με εξέπληξαν. Λογικά δεν είμαι ο μόνος που του άρεσαν τα βιβλία σας, γιατί άρεσαν σε ολόκληρο το κόσμο που τα έχουν διαβάσει. Τα βιβλία αυτά είναι από τα καλύτερα που έχω διαβάσει και πιστεύω ότι αν ζούσατε θα γράφατε ακόμα πιο εκπληκτικά βιβλία.

  23. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ είπε:

    Αγαπητέ Oliver Twist διάβασα την ιστορία σου και στεναχωρήθηκα με αυτά που πέρασες. Ελπίζω να είσαι πάντα χαρούμενος στην ζωή σου από εδώ και στο εξής.

  24. ΓΙΑΓΚΟΥΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είπε:

    Αγαπητέ Όλιβερ Τουίστ,
    Η ιστορία σου είναι πραγματικά δύσκολη. Όλα όσα πέρασες από τη στιγμή που γεννήθηκες είναι φριχτά. Ποτέ δεν βρέθηκες σε μία φυσιολογική οικογένεια, ποτέ δεν έζησες την παιδική σου ηλικία σαν ένα κανονικό παιδί και ποτέ δεν σε αγάπησε κάποιος αληθινά.
    Ευτυχώς όμως όλα αυτά δεν συνεχίστηκαν μετά από την αποκάλυψη της αλήθειας. Έμαθες ότι έχεις έναν ετεροθαλή αδελφό, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την περιουσία σου, μία θεία που δεν ήξερες πως υπάρχει και ότι ο Φέιγκιν πληρωνόταν, για να σε κάνει λωποδύτη. Πώς ένιωσες μετά από όλα αυτά;
    Πραγματικά μια τέτοια ζωή είναι πολύ δύσκολη για ένα μικρό παιδί όπως εσύ ,αλλά κατάφερες με την βοήθεια κάποιον καλών ανθρώπων να δικαιωθείς και να περάσεις την υπόλοιπη ζωή σου ευτυχισμένα!
    Με θαυμασμό,
    Γιαγκούλα Ελευθερία

  25. Διονύσης Λιόλιος είπε:

    Κύριε Κάρολε, συγχαρητήρια για τα αξιόλογα βιβλία που έχετε γράψει. Μπορεί η ζωή να σας παίδεψε, αλλά εσείς χαρίσατε σ’ αυτή υπέροχα έργα για να απολαμβάνουμε όλοι εμείς.

  26. Μιχαήλ Μίχος είπε:

    Σε θαυμάζω Όλιβερ Τουίστ, γιατί παρόλη τη δύσκολη παιδική ηλικία, τη φτώχεια και τις κακουχίες που πέρασες κατάφερες να βρεις την οικογένειά σου, να γίνεις ένας καλός και τίμιος άνθρωπος και να μην πάρεις τον κακό δρόμο που θα ήταν και η πιο εύκολη λύση.