Δείτε τις καλύτερες σουΐτες των αεροπορικών εταιριών

Περισσότερα: http://www.thetoc.gr/home-deco/article/deite-tis-kaluteres-souites-twn-aeroporikwn-etairiwn

—————-

Ανάρτηση από Μαστίκη Θεοδώρα

Κατηγορία Γενικά. 0 σχόλια »

Πρoστατευμένο: Εκδρομή Ιταλία

Αυτό το περιεχόμενο είναι προστατευμένο με συνθηματικό. Για να το δείτε εισάγετε το συνθηματικό σας παρακάτω:

Κατηγορία Γενικά. Εισάγετε το συνθηματικό σας για να δείτε τα σχόλια. »

7 Τραγούδια Θα Σου Πω..

7-afisaΤο 7ο ΓΕΛ ξαναχτυπά και φέτος..

Δεν είναι ούτε συναυλία, ούτε θεατρική παράσταση, ούτε χορευτική επίδειξη..
Είναι ένα μείγμα των τριών αυτών στοιχείων.

Μία παράσταση που δεν θα έχετε φανταστεί τι πρόκειται να σας παρουσιάσει.

Μουσικοί και χορευτές με έντονο το θεατρικό στοιχείο στους ρόλους τους θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να σας προσφέρουν ένα πλούσιο και όμορφο θέαμα.

Σας περιμένουμε όλους την Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου στο Πολυθέαμα ( παλιός κινηματογράφος, πίσω από το 7ο Λύκειο, Σικελιανού Άγγελου 3 ) και ώρα 9μ.μ.
Η τιμή του εισιτηρίου της εκδήλωσης ανέρχεται στα 4 Ευρώ.

Σας περιμένουμε όλους για μία βραδιά με πολύ χορό, τραγούδι, μουσική και κέφι.. 😉

https://www.facebook.com/events/181555662047642/

Κατηγορία Τραγούδια. 0 σχόλια »

Πρoστατευμένο: Ηλεκτρονικά παιχνίδια που παίζουν οι μαθητές

Αυτό το περιεχόμενο είναι προστατευμένο με συνθηματικό. Για να το δείτε εισάγετε το συνθηματικό σας παρακάτω:

Κατηγορία Games. Εισάγετε το συνθηματικό σας για να δείτε τα σχόλια. »

Fraps

Fraps_win8

http://www.fraps.com/

Πρόγραμμα καταγραφής οθόνης υπολογιστή

Περισσότερα: Fraps (wikipedia)

Κατηγορία Games, Πληροφορική. 0 σχόλια »

Parkour

Parkour

Τι είναι το Parkour;

Το Parkour («παρ-κώρ» στα αγγλικά και «παγ-κούγ» στα γαλλικά), γνωστό και ως  Η Τέχνη της Φυγής, είναι μια γαλλικής καταγωγής μη-ανταγωνιστική σωματική και πνευματική τέχνη που έχει ως στόχο την ταχύτατη, ασφαλής και βέλτιστη δυνατή μετακίνηση από οποιοδήποτε σημείο του χώρου Α σε διαφορετικό σημείο Β, χρησιμοποιώντας μόνο τις ανθρώπινες σωματικές ικανότητες. Οι μαθητές του Parkour ονομάζονται traceurs και οι μαθήτριες traceuses.

Στο parkour περιλαμβάνονται και η υπερπήδηση εμποδίων, φυσικών και τεχνητών, όπου ως εμπόδια μπορούν να θεωρηθούν τα πάντα, από βράχοι, ποτάμια, ή κλαδιά μέχρι τοίχοι, πεζούλια, ή κάγκελα. Ένας traceur καλλιεργεί την ικανότητα να εντοπίζει εναλλακτικούς τρόπους κίνησης και πορείας, τους οποίους ενδέχεται να χρησιμοποιήσει τόσο στην καθημερινή του ζωή, όσο και σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών. Γι’αυτό το λόγο η κατηγοριοποίηση του Parkour ως δραστηριότητα είναι δύσκολη, αφού κάποιοι το θεωρούν άθλημα ενώ κάποιοι πολεμική τέχνη. Πολλοί, ωστόσο, είναι ευχαριστημένοι με το να τοποθετούν το Parkour στη δική του κατηγορία: «Το Parkour είναι Parkour.»

Το Parkour καθιερώθηκε από το David Belle (Νταβίντ Μπελ) τη δεκαετία του ’80, και ως γενέτειρά του θεωρείται η Lisses, ένα προάστιο του Παρισίου της Γαλλίας. Εμπνευστής του Parkour, ωστόσο, είναι ο Βιετναμέζικης καταγωγής Raymond Belle, στρατιώτης, πυροσβέστης, μαθητής της Méthode Naturelle, και πατέρας και μέντορας του David Belle. Ο όρος Parkour προκύπτει από το Parcours du Combattant, ένα είδος στρατιωτικού αγωνίσματος δρόμου μετ’εμποδίων. Ο Hubert Koundé, φίλος του David Belle, είχε την ιδέα να δανειστούν τη λέξη parcours (που σημαίνει διαδρομή), να αντικαταστήσουν το γράμμα «c» με «k» για να υποδηλώνει μαχητικότητα, και να αφαιρέσουν το άηχο «s», γιατί ήταν αντίθετο με τη φιλοσοφία του Parkour περί ελάχιστης κατανάλωσης ενέργειας.

Τι ΔΕΝ είναι το parkour

 • Το Parkour δεν είναι extreme sport.
 • Το Parkour δεν αποτελεί μέσο αντίδρασης προς το κατεστημένο.
 • Το Parkour δε φέρει καμιά πολιτική ή θρησκευτική πεποίθηση.
 • Το Parkour δε σχετίζεται με το κίνημα Underground.
 • Το Parkour δεν περιορίζεται στο αστικό περιβάλλον.
 • Το Parkour δε χαρακτηρίζεται από ένα σύνολο προκαθορισμένων τεχνικών.
 • Το Parkour δεν αποτελεί ανταγωνιστική δραστηριότητα.
 • Το Parkour δεν προορίζεται για εντυπωσιασμό.
 • Το Parkour δε στοχεύει στην έκφραση ή πρόκληση συναισθημάτων.
 • Το Parkour δεν επιδοκιμάζει την παραβατικότητα.
 • Το Parkour δε συγγενεύει με την ενόργανη γυμναστική.
 • Το Parkour δεν αποτελεί δραστηριότητα «του δρόμου».

Περισσότερα: Parkour (wikipedia), Παρκούρ (wikipedia)

 

Κατηγορία Αθλητισμός. 0 σχόλια »

Κατηγορία Φωτογραφία. 0 σχόλια »

Ρατσισμός είναι η αντίληψη ότι οι άνθρωποι δεν είναι όλοι ίσοι μεταξύ τους, αλλά διαχωρίζονται σε ανώτερους και κατώτερους, διακρινόμενοι είτε από το χρώμα του δέρματος, είτε από την εθνικότητα, είτε από τη θρησκεία κλπ.[1] Το πιο συνηθισμένο είδος ρατσισμού, και αυτό που έχει δώσει την αρχική ονομασία στην λέξη, ιταλ. («ράτσα») razza = φυλή), είναι ο φυλετικός ρατσισμός.

 

Κατηγορία Γενικά. 0 σχόλια »

Η αρμονία των κόσμων

¨Όπως παλιά, έτσι και σήμερα τίθεται το απλό πλην εύλογο ερώτημα » τί σημαίνει μαγεία της επιστήμης » για τους μη-επιστήμονες. Σίγουρα πολλοί προσπάθησαν να την εκλαϊκεύσουν, ώστε να γίνει προσιτή στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, όμως η δυσκολία του εγχειρήματος ματαίωσε πολλές απόπειρες. Μοναδικό, ίσως, πραγματικά αξιόλογο ταλέντο στην εκλαϊκευση της επιστήμης αναδείχθηκε ο Karl Sagan, ένας από τους σημαντικότερους αστροβιολόγους-αστροφυσικούς της ΝΑΣΑ. Με τη βοήθεια συναδέλφων του, με κυριότερη την An Drian, δημιούργησε την ανυπέρβλητη σειρά ντοκυμαντερ ΚΟΣΜΟΣ, όπου εμβαθύνει σε πληθώρα θεμάτων όχι μόνο επιστημονικών αλλά και κοινωνικών.
Το παρακάτω βίντεο αποτελεί και το πρώτο της σειράς. Απολαύστε το!

 

Κατηγορία Γενικά, Επιστήμη. 0 σχόλια »

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

ΠΩΣ ΕΠΙΔΡΑ Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ:ΑΡΧΙΚΑ  ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΛΟΓΟ ΑΠΟΥΣΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ. ΩΣΤΟΣΟ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ.ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΗΡΩΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΤΟΜΙΚΙΣΜΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΔΙΕΓΕΙΡΕΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΥΛΙΚΕΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ.ΣΥΝΕΠΩΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΦΙΛΑΡΕΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ.ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΟΥ ΕΥΔΟΚΥΜΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ.ΤΕΛΟΣ ,Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΤΕΡΕΥΕΙ,ΦΤΩΧΑΙΝΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΤΟΥ ΓΛΩΣΣΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ Η ΥΠΑΡΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΟ ΑΤΟΜΟ.  

Κατηγορία Γενικά. 0 σχόλια »