Πληροφορίες για τη λοίμωξη COVID-19

Ο ιός SARS-CoV-2 μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω αναπνευστικών σταγονιδίων που αποβάλλονται μέσω βήχα ή φταρνίσματος, ή με άμεση ή έμμεση επαφή με εκκρίσεις του αναπνευστικού συστήματος (δηλαδή μέσω μολυσμένων χεριών όταν αυτά έρχονται σε επαφή με το στόμα, τη μύτη ή τα μάτια ή με επιμολυσμένες επιφάνειες). Ο μέσος χρόνος επώασης της νόσου, δηλαδή το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ της μόλυνσης και της εκδήλωσης των συμπτωμάτων, είναι 5-6 ημέρες, ενώ κυμαίνεται από 2 έως 14 ημέρες.
Τα συχνότερα συμπτώματα της λοίμωξης COVID-19 είναι:

Πυρετός
Βήχας (συνήθως ξηρός αλλά μπορεί και με απόχρεμψη)
Λαχάνιασμα ή δυσκολία στην αναπνοή
Κρυάδες
Ρίγος (τρέμουλο)
Μυαλγίες
Κεφαλαλγία
Πονόλαιμος
Ναυτία / έμετος
Κοιλιακό άλγος, διαρροϊκές κενώσεις

                                                         2. Οδηγίες ατομικής υγιεινής
Παραμονή κατ’ οίκον και αποχή από την παρακολούθηση μαθημάτων ή την εργασία οποιουδήποτε ατόμου εμφανίζει συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού ή πυρετό.
Αποφυγή στενής επαφής, εφόσον αυτό είναι δυνατό, με οποιοδήποτε άτομο εμφανίζει πυρετό ή συμπτώματα από το αναπνευστικό, όπως βήχα ή φτάρνισμα.
Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.
Αποφυγή κοινής χρήσης ειδών γραφικής ύλης (π.χ. μολύβια, γόμες, μαρκαδόροι) και άλλων προσωπικών αντικειμένων.
Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο, απόρριψη του χρησιμοποιημένου χαρτομάντιλου στους κάδους απορριμμάτων και επιμελές πλύσιμο των χεριών.
Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα, καθώς και να χρησιμοποιούν κοινά σκεύη όπως ποτήρια και μπουκάλια.
Τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα όταν είναι εμφανώς λερωμένα, και οπωσδήποτε πριν τη λήψη τροφής και υγρών, μετά τη χρήση τουαλέτας και
μετά από πιθανή επαφή με εκκρίσεις ή άλλα σωματικά υγρά. Θα ακολουθεί προσεκτικό στέγνωμα χεριών με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης και απόρριψή τους στους κάδους απορριμμάτων.
Η υγιεινή των χεριών με χρήση αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος που θα βρίσκεται κοντά στην είσοδο της αίθουσας διδασκαλίας, πρέπει να εφαρμόζεται συχνά και σε κάθε περίπτωση που κρίνεται απαραίτητο, κατά
προτίμηση υπό την εποπτεία εκπαιδευτικού της τάξης, ιδιαίτερα για τα μικρότερα παιδιά.
Συστήνεται η εφαρμογή αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος πριν και μετά τη χρήση εξοπλισμού, όπως πληκτρολόγιο υπολογιστή (σε περίπτωση που αυτός είναι κοινόχρηστος).

Σε περίπτωση εμφάνισης ακόμα και ήπιων συμπτωμάτων λοίμωξης του αναπνευστικού (βήχας, καταρροή, πυρετός, πονόλαιμος) παραμονή στο σπίτι και ενημέρωση των υπευθύνων (γιατρός-σχολείο).

Tι πρέπει να γνωρίζω για να προστατέψω τον εαυτό μου και το σχολείο μουΛήψη αρχείου

Το σχολείο θα λειτουργήσει ξανά από την Δευτέρα 1 Ιουνίου.Την Παρασκευή 29 / 5 οι γονείς θα ενημερωθούν για το πώς θα έρχονται οι μαθητές καθώς δεν θα έρχονται όλοι μαζί.

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΘΕ ΤΑΞΗΣ ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΘΑ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ή ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ ΕΝΑΛΛΑΞ ΜΙΣΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ.

ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

Οι γονείς που δεν θα στείλουν τους μαθητές μπορούν να περνάνε την Τετάρτη και Πέμπτη 10 με 12 για να δώσουν μια υπεύθυνη δήλωση.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣΛήψη αρχείου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι εγγραφές των μαθητών στην Α΄ τάξη για το Σχολικό Έτος 2020-2021, γίνονται από τις 15 μέχρι τις 29 Μαΐου 2020.

Στην Α΄ τάξη εγγράφονται οι μαθητές που γεννήθηκαν το 2014.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ

  1. Υπεύθυνη δήλωση του Γονέα με τα στοιχεία της/του μαθήτριας/τή
  2. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο θα διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας της/του μαθήτριας/τη (Φορ. Δήλωση, Λογ. ΔΕΚΟ, Μισθ. συμβόλαιο κλπ.).

ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΤΟΥ

  1. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
  2. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας του Μαθητή.
  3. Βεβαίωση φοίτησης από το Νηπιαγωγείο.

ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡ. ΖΩΝΗΣ

Απαιτείται η συμπλήρωση αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης η οποία θα συνοδεύεται από βεβαίωση εργασίας (εργοδότη), την κάρτα ανεργίας ή βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ:

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ 2020-2021

ΕΓΓΡΑΦΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ:

ΑΙΤΗΣΗ – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ

Οι εγγραφές θα γίνονται καθημερινά από τις 10:00 έως και τις 12:00.

Για τις επισκέψεις στο Σχολείο θα λαμβάνεται μέριμνα για την τήρηση των απαιτούμενων μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.).

Ως εκ τούτου, παρακαλείστε ως προς την πιστή τήρηση των προτεινόμενων μέτρων, (συστήνεται η χρήση μάσκας από κάθε επισκέπτη).

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου


ΕΓΓΡΑΦΑΛήψη αρχείου

 Λήψη αρχείου

 Λήψη αρχείου

συνεχίστε την αναζήτηση »