Feed
Άρθρα
Σχόλια

ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

 

Και  σ΄αυτήν την δραστηριότητα το σχολείο μας πρωταγωνιστεί και συμμετέχει εθελοντικά στην δράση!

Όλοι οι μαθητές του σχολείου μας και των τριών τάξεων, μαζί με τον Διευθυντή και τους καθηγητές τους βγήκαν έξω και καθάρισαν τον προαύλιο χώρο του σχολείου μας καθώς και το παρκάκι που βρίσκεται απέναντι από το σχολείο μας.

 

Πρόγραμμα ενημέρωσης γονέων 1

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ενημερωση γονεων

Πρόγραμμα ενημέρωσης γονέων

Γνωρίζουμε στους γονείς των μαθητών του Γυμνασίου μας ότι μπορούν να ενημερώνονται για την φοίτηση των παιδιών τους σύμφωνα με τον παραπάνω πρόγραμμα.

Καζαντζάκης

Εργασία της μαθήτριας Γ΄Γυμνασίου Χρυσούλας Βλαχοπούλου με αφορμή την παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης  «Φτάσε όπου δεν μπορείς» για τον Ν. Καζαντζάκη.

 

IMG_20171108_130057

 

 

 

 

 


                               IMG_20171108_130057                                                                    

Το σχολείο μας είχε την τιμή και την χαρά να παρακολουθήσει  την παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης  με τίτλο «Φτάσε όπου δεν μπορείς», σε σκηνοθεσία Χριστίνας Χατζηβασιλείου, που ανεβαίνει στο πλαίσιο του εορτασμού για το «έτος Καζαντζάκη», 60 χρόνια από τον θάνατό του. Οι πρωταγωνιστές της παράστασης  είναι ο Θανάσης Ρέστας,  ο Ηλίας Παπαδόπουλος και η  Σοφία Αντωνίου.
IMG_20171108_130007
IMG_20171108_125928

Εγκύκλιο με το χρονοδιάγραμμα για την έναρξη της Ενισχυτικής Διδασκαλίας στα Γυμνάσια εξέδωσε σήμερα το Υπουργείο Παιδείας.

Στο ΦΕΚ 3638/Β/16-10-2017 δημοσιεύτηκε η με αρ. πρωτ. 167152/Δ2/6-10-2017 Υ.Α. με θέμα: «Οργάνωση και λειτουργία σχολικών κέντρων αντισταθμιστικής εκπαίδευσης ως προς την ενισχυτική διδασκαλία για το σχολικό έτος 2017-2018». Σύμφωνα με την ανωτέρω Υπουργική Απόφαση, για το σχολικό έτος 2017-2018 η Ενισχυτική Διδασκαλία μαθητών Γυμνασίου περιλαμβάνει τα μαθήματα: Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και Αγγλικά.
Μετά την περυσινή επιτυχημένη χρονιά,  το σχολείο μας θα πραγματοποιήσει και φέτος το πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας.

Όσοι μαθητές θέλουν μπορούν να παρακολουθήσουν την ενισχυτική διδασκαλία στα εξής μαθήματα: Νεοελληνική   Γλώσσα και Γραμματεία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και Αγγλικά.

Και μετά φαγητό…πολύ φαγητό!

IMG_20171002_110316

IMG_20171002_093132

IMG_4354

με πολλά χαμόγελα …σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι

 

IMG_4319

…και άλλαξε η χρονιά..!!

να και τα παιδιά που απαγγέλλουν κατά τη διάρκεια της γιορτής..

IMG_4180

IMG_4171

IMG_4172

IMG_4173

IMG_4176

IMG_4178

ακολουθούν φωτογραφίες από το …»ζέσταμα της φωνής»..

DSC00177 DSC00174 DSC00173 <a DSC00181

DSC00170 DSC00172 DSC00171

 

 
ξεκινάμε με το πρόγραμμα της γιορτής, που επιμελήθηκε η κα Κοτσάνη Γλυκερία, και τα παιδιά της χορωδίας…όπου βέβαια συμμετέχει και η Παναγιώτα Ζία από το Α1 που θα πάρει διπλό σοκολατάκι..:)

IMG_4056

IMG_4050

IMG_4051

IMG_4052

IMG_4053

IMG_4054

IMG_4055

Την τιμητική τους έχουν σήμερα 30 Ιανουαρίου οι τρεις Ιεράρχες, με τα σχολεία και τα πανεπιστήμια να μένουν κλειστά για να τιμήσουν τους προστάτες των Γραμμάτων. Ποίοι ήταν όμως οι τρεις Ιεράρχες και γιατί τους τιμούμε;

Με τον όρο Τρεις Ιεράρχες, αναφερόμαστε συνοπτικά στους τρεις επιφανείς Αγίους και θεολόγους, Βασίλειο τον Μέγα, Ιωάννη τον Χρυσόστομο και Γρηγόριο τον Ναζιανζηνό.

Για τη σοφία τους και τη χριστιανική τους ζωή, η Ορθόδοξη Εκκλησία τους ονόμασε αγίους και γιορτάζουν ο καθένας ξεχωριστά. Αλλά επειδή δημιουργήθηκε μια διαφωνία μεταξύ των χριστιανών για το ποιος από τους τρεις πρόσφερε τα περισσότερα, αποφασίστηκε και καθιερώθηκε από τα τέλη του 4ου αιώνα να υπάρχει και για τους τρεις μια κοινή γιορτή στις 30 Ιανουαρίου κάθε έτους.

Βασίλειος ο Μέγας

Ο Άγιος Βασίλειος ή Βασίλειος Καισαρείας, υπήρξε επίσκοπος Καισαρείας και θεωρείται Πατέρας της Εκκλησίας και ένας εκ των μεγαλύτερων θεολόγων της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η συμβολή του στην χριστιανική θεολογία θεωρείται κεφαλαιώδης ενώ σ΄αυτόν αποδίδεται και η «θεία λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου». Ο Μέγας Βασίλειος σπούδασε στην Αθήνα και θεωρούσε πολύ σημαντική τη μελέτη των κλασσικών συγγραφέων και της ελληνικής φιλοσοφίας, φυσικά υπό το χριστιανικό πρίσμα. Η συμβολή του στην ανάπτυξη των γραμμάτων και της φιλανθρωπίας τον κατέστησαν μια από τις μεγαλύτερες μορφές της Χριστιανικής παράδοσης.

Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Θεωρείται πως η γλώσσα του «έσταζε μέλι» καθώς υπήρξε ο πιο χαρισματικός ρήτορας της εποχής του. Διετέλεσε Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως και αφιέρωσε τη ζωή του στην ανάπτυξη της φιλανθρωπίας. Μάλιστα τα ημερήσια συσσίτεια που οργάνωσε έτρεφαν 7.000 ανθρώπους!

Στον τομέα της φιλοσοφίας, μπορεί να απέρριπτε τις θεωρίες των αρχαίων Ελλήνων περί Θεού ωστόσο δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει τις εργαλειακές μεθόδους της φιλοσοφίας τους προκειμένου να αναπτύξει μια συστηματική θεολογία.

Στη ζωή του υπήρξε υπόδειγμα ασκητή ενώ δεν παρέλειπε να καταδικάζει εκείνους τους ιερείς που πλούτιζαν από την ιδιότητά τους. Ήταν τέτοια η σκληρή κριτική που ασκούσε στους Αυτοκράτορες, που τελικά η αυλή τον κυνήγησε και τον εξόρισε. Όμως η φήμη του τον ξεπέρασε αφού θεωρείται Άγιος από όλες σχεδόν τις χριστιανικές ομολογίες.

Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός

Γνωστός και με το προσωνύμιο «θεολόγος», ο Γρηγόριος υπήρξε Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης τον 4ο αιώνα. Η επιρροή του στην Τριαδική θεολογία θεωρείται τόσο σημαντική που έγινε γνωστός ως «Τριαδικός Θεολόγος». Τα περισσότερα από τα έργα του επηρεάζουν τους σύγχρονους θεολόγους, ειδικά όσον αφορά τα τρία Πρόσωπα της Αγίας Τριάδας. Υπήρξε φίλος του Μεγάλου Βασιλείου καθώς και του αδελφού του Αγίου Γρηγορίου Νύσσης.

Ήταν σφοδρός οπαδός των γραμμάτων και επιθυμούσε να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ ελληνόφωνων και λατινόφωνων θεολόγων της εποχής του. Εκτός από εξαιρετικός θεολόγος όμως, υπήρξε και πολύ καλός ποιητής, αφού έγραψε αρκετά ποίηματα με θεολογικά και ηθικά θέματα.

Πηγή: Ποιοι ήταν οι τρεις Ιεράρχες που γιορτάζουν σήμερα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/316086/poioi-itan-oi-treis-ierarhes-poy-giortazoyn-simera#ixzz4XHMSPqiI

Παλιότερα Άρθρα »

Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων