Μετάβαση στα σχόλια

Καλως Ήρθατε! 31 Ιανουαρίου 2010

Συντάκτης: ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ | κατηγορίες: Γενικά
7 Σχόλια

Το ιστολόγιο αυτό απευθύνεται στους μαθητές γυμνασίου και στους καθηγητές πληροφορικής που διδάσκουν  στο Γυμνάσιο και περιέχει εκπαιδευτικό υλικό που δημιουργήσαμε τα τρία τελευταία σχολικά έτη στο 2ο Γυμνάσιο Ευόσμου. Το υλικό έχει ταξινομηθεί σε 4 κατηγορίες:

Λίγα λόγια για την κάθε κατηγορία

ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Τα φύλλα εργασιών περιλαμβάνουν γραπτές ασκήσεις για το κάθε μάθημα. Οι ασκήσεις μπορεί να είναι

  1. Ερωτήσεις ανάπτυξης (αφορούν συνήθως ορισμούς και βασικές έννοιες).
  2. Ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής.
  3. Ερωτήσεις Σωστού Λάθους.
  4. Προτάσεις με κενά για συμπλήρωση.
  5. Αριθμητικά προβλήματα (όπου το επιτρέπει η θεωρία).

Τα φύλλα εργασιών μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εργασία στο σπίτι ή στην τάξη παράλληλα με την διδασκαλία και φιλοδοξούν να λειτουργήσουν ως:

  1. Μέσο αυτοξιολόγησης του μαθητή.
  2. Μέσο αξιολόγησης του μαθητή από τον καθηγητή.
  3. Μέσο επανατροφοδότησης του καθηγητή για το βαθμό κατανόησης και αφομοίωσης του μαθήματος από την τάξη.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Περιλαμβάνουν εκφωνήσεις εργαστηριακών δραστηριοτήτων με αναλυτικές οδηγίες όπου κρίνεται απαραίτητο.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΘΕΩΡΙΑΣ

Αφορούν σημειώσεις πάνω στις βασικές λειτουργίες του OpenOffice.Writer και OpenOffice.Calc, τα οποία χρησιμοποιούμε στο εργαστήριο για την Επεξεργασία Κειμένου και τα Υπολογιστικά Φύλλα αντίστοιχα.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ LOGO

Είναι εκφωνήσεις για εργασίες στην Logo, που καλούνται να υλοποιήσουν οι μαθητές της Γ’ τάξης στο 3ο Τρίμηνο.  Οι εργασίες έχουν διαφορετικό βαθμό δυσκολίας και προαπαιτούμενων γνώσεων. Η κάθε εργασία συνοδεύεται από προτάσεις και υποδείξεις σχετικά με τον τρόπο εργασίας και την μέθοδο που πρέπει ακολουθήσουν οι μαθητές, καθώς και αναφορά στις εκτός ύλης εντολές.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΧΡΗΣΗ

Εάν νομίζετε ότι κάποιο από το υλικό μπορεί να σας βοηθήσει στο έργο σας, μπορείτε ελεύθερα να το χρησιμοποιήσετε. Θα παρακολούσαμε όμως να να μας ενημερώσετε σχετικά, καθώς και για τα αποτελέσματα της εφαρμογής του. Επίσης όπου εντοπίσετε λάθη και αδυναμίες (γνωρίζουμε ότι υπάρχουν), παρακαλούμε ενημερώστε μας. Γενικώς περιμένουμε τα σχόλια σας.

Για να δείτε το υλικό γυρίστε στην σελίδα Εκπαιδευτικό Υλικό

Επίσης πρόσφατα προστέθηκαν και τα ακόλουθα

ON LINE ΑΣΚΗΣΕΙΣ

Αποσκοπούν στον αυτοέλεγχο των μαθητών σχετικά με τα θεωρητικά κεφάλαια του Βιβλίου.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ LOGO

Βιντεοσκοπημένα μαθήματα με την μέθοδο του Screen Recoording που φιλοδοξούν να αποτελέσουν ένα επιπλέον βοήθημα για τους μαθητές στην προσπάθεια τους να μάθουν προγραμματισμό σε Logo (Γ’ Γυμνασίου)

Γιάννης Δασκαλάκης
Δημήτρης Γαϊτανίδης

5o Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής – Προσυνέδριο Δυτικής Θεσσαλονίκης 8 Απριλίου 2013

Συντάκτης: ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ | κατηγορίες: Γενικά
7 Σχόλια

Την Τετάρτη 3 Απριλίου και Πέμπτη 4 Απριλίου 2013 πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ευόσμου το Προσυνέδριο Δυτικής Θεσσαλονίκης του 5ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας. Η τελική φάση του Συνεδρίου, όπου θα παρουσιαστούν επιλεγμένες εργασίες από όλα τα προσυνέδρια θα διεξαχθεί  την Τετάρτη 24 και Πέμπτη 25 Απριλίου 2013 στο «ΝΟΗΣΙΣ». Το σχολείο μας συμμετείχε και εφέτος με 5 εργασίες.  Για να δείτε τις εργασίες των μαθητών μας κάντε κλικ εδώ.

4ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής 9 Μαΐου 2012

Συντάκτης: ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ | κατηγορίες: Γενικά
7 Σχόλια

Στις 28 και 29 Μαρτίου 2012 πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, το Προσυνέδριο της Δυτικής Θεσσαλονίκης για το 4ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας. Το 2ο Γυμνάσιο Ευόσμου συμμετείχε με 5 εργασίες. Δύο  από αυτές επιλέχτηκαν και παρουσιάστηκαν στην τελική φάση του Συνεδρίου που διεξήχθη στις 8 και  9 Μαΐου 2012  στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας – «Νόησις».

Για να δείτε τις εργασίες κάντε κλικ εδω

3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής 3 Μαΐου 2011

Συντάκτης: ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ | κατηγορίες: Γενικά
7 Σχόλια

Το 3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής απευθύνθηκε εφέτος σε σχολεία όλης της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και διεξήχθη με προσυνεδριακές εκδηλώσεις κατά νομό, ενώ οι επιλεγμένες εργασίες παρουσιάστηκαν στην τελική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκες στις 4 και 5 Μαίου στο «ΝΟΗΣΙΣ». Το σχολείο μας συμμετείχε με 4 εργασίες που παρουσιάστηκαν στην προσυνεδριακή εκδήλωση της Δυτικής Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε στις 12 Απριλίου στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης». Δύο από τις εργασίες αυτές επιλέχτηκαν για το τελικό Συνέδριο.

Για να δείτε τις εργασίες κάντε κλικ εδώ

2ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικης 20 Νοεμβρίου 2010

Συντάκτης: ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ | κατηγορίες: Γενικά
7 Σχόλια

Το 2ο Γυμνάσιο Ευόσμου συμμετείχε στο 2ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Νομού Θεσσαλονίκης που διεξήχθη στις 17 και 18 Μαρτίου 2010 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Οικονόμου» στο ΝΟΗΣΙΣ (Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Τεχνικό Μουσείο). Το σχολείο μας συμμετείχε με 5 εργασίες εκ των οποίων οι 2 επιλέχτηκαν ως Εισηγήσεις και οι υπόλοιπες ως Πόστερ.

Για να δείτε τις εργασίες κάντε κλικ εδώ

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων