Ενημέρωση 4ου Γυμνασίου Ζωγράφου

Πίνακας ανακοινώσεων έτους 2013-14

Πρόγραμμα Σεπτεμβρίου 2014

Important!

Β! Τάξη:

Τρίτη 2/9 Ιστορία & Αγγλικά
Τετάρτη 3/9 Μαθηματικά
Πέμπτη 4/9 Αρχαία Ελληνικά από Μετάφραση
Παρασκευή 5/9 Φυσική
Δευτέρα 8/9 Αρχαία Ελληνική Γλώσσα

Γ! Τάξη:

Τρίτη 2/9 Φυσική – Αγγλικά
Τετάρτη 3/9 Ιστορία
Πέμπτη 4/9 Αρχαία Ελληνική Γλώσσα
Παρασκευή 5/9 Μαθηματικά – Αρχαία Κείμενα από Μετάφραση
Δευτέρα 8/9 Βιολογία

Γνωρίστε το νέο σύστημα του Λυκείου
Επίδοση Ελέγχων

Important!


Οι έλεγχοι θα δίνονται από την Πέμπτη μέχρι την Δευτέρα 8 πμ – 2 μμ

Αποχαιρετιστήριο πάρτυ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Important!Το αποχαιρετιστήριο πάρτυ του σχολείου μας θα γίνει την Παρασκευή 27 Ιουνίου και ώρα 9:00 στην αυλή του σχολείου μας.
ΕΙΣΟΔΟΣ + ΦΑΓΗΤΟ + ΠΟΤΟ = ΔΩΡΕΑΝ
Σας περιμένουμε.
party

Παράσταση Παραδοσιακών Χορών Τετάρτη 25 Ιουνίου

Important!Σας προσκαλούμε την Τετάρτη 25 Ιουνίου στο προαύλιο του Σχολείου μας και ώρα 20:00 να παρακολουθήσετε παράσταση με χορούς από την Θράκη έως την Κρήτη και Λαϊκό Πρόγραμμα.
paradosiakoi_xoroi

Εγγραφές μαθητών Α! Τάξης από το Δημοτικό

Important!Ανακοίνωση: Οι εγγραφές των μαθητών της Α! Τάξης (από τα Δημοτικά)

θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 23 Ιουνίου.

Παρακαλούνται οι γονείς να προσέλθουν μέχρι την Δευτέρα 30 Ιουνίου για την εγγραφή του παιδιού τους.

Θεατρική παράσταση Τρίτη 24 Ιουνίου 20:30

Important!Ο Σύλλογος των καθηγητών του 4ου Γυμνασίου σας προσκαλεί στην θεατρική παράσταση

«4 Ιστορίες + 1 ακόμα»

που θα παρουσιαστεί την Τρίτη 24 Ιουνίου στο αμφιθέατρο του σχολείου μας και ώρα 8:30 μμ.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η παρουσία όλων θα τιμήσει όλους τους συντελεστές του έργου και ειδικά τα παιδιά που δούλεψαν όλη την χρονιά με μεράκι και κέφι για την παράσταση.

Σας περιμένουμε.

Ομιλία – Συζήτηση με αφορμή την Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο 6 Μαρτίου

Important!


Την Πέμπτη 6 Μαρτίου (ημέρα δράσης για τον εκφοβισμό) θα γίνει στο σχολείο μας από κλιμάκιο του Χαμόγελου του Παιδιού συζήτηση με τους μαθητές της Γ! Γυμνασίου με θέμα
«Η πρόληψη του εκφοβισμού και της βίας, για ένα σύγχρονο, ανθρώπινο και δημοκρατικό σχολείο»

Ανακοίνωση υποβολής ηλεκτρονικά, αίτησης στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία

Important!

Ανακοίνωση υποβολής ηλεκτρονικά, αίτησης στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία από τους ενδιαφερόμενους γονείς και κηδεμόνες για την εισαγωγή των μαθητών κατά το σχολικό έτος 2014-2015

Η Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) σας ενημερώνει ότι έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις για εισαγωγή των μαθητών στα Πρότυπα Πειραματικά σχολεία στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://apps.athena.net.gr/pps/aitisi.

Η Γ1/ 14987/ 3-2-2014 (ΦΕΚ 269/ ΤΒ’/7-2-2014) Απόφαση εισαγωγής των μαθητών είναι αναρτημένη εδώ.

Ο πίνακας των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων και του αριθμού θέσεων εισακτέων είναι αναρτημένος εδώ.

Επιλογή πρακτορείου για την 3-μερη εκδρομή από 5-7 Απριλίου 2014

Important!


Κατά την αξιολόγηση των προσφορών που δόθηκαν για την 3-μερη εκδρομή στην Καλαμπάκα – Τρίκαλα – Περτούλι – Λ. Πλαστήρα – Μετέωρα, επιλέχθηκε η προσφορά του πρακτορείου Happy Days με 120 ευρώ ανά άτομο στο Ξενοδοχείο Divani, με 5 free εισιτήρια και 2 τριήμερα σε νησιά του Αιγαίου κατόπιν κλήρωσης. Οι υπόλοιπες προσφορές ήταν του γραφείου Imagination Travel, του IQ Holidays και του AT Travel  Στην αξιολόγηση συμμετείχαν εκπρόσωποι του Σχολείου, του συλλόγου Γονέων και των μαθητών.

Πρόγραμμα 3-μερης Εκδρομής στην Καλαμπάκα από 5 έως 7 Απριλίου

Important!1η ημέρα :
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο χώρο του Σχολείου. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Καρδίτσα, με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Επίσκεψη στο Φράγμα και στον Υδροηλεκτρικό σταθμό της Λίμνης Πλαστήρα. Το μεσημέρι στάση για φαγητό στην πλαζ του Λαμπερού. Αργά το απόγευμα μεταβαίνουμε στην Καλαμπάκα. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα :
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τα ορεινά και γραφικά χιονοδρομικά κέντρα, το Περτούλι και την Ελάτη. Εκεί θα θαυμάσουμε τοπία απαράμιλλης ομορφιάς. Πυκνά δάση, πολλά νερά και πέτρινα παραδοσιακά σπίτια είναι στοιχεία που συνθέτουν το τοπίο. Το μεσημέρι θα γευματίσουμε στις παραδοσιακές ταβέρνες της περιοχής. Αργά το μεσημέρι κατά την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο θα κάνουμε μια μικρή στάση λίγο έξω από το χωριό Πύλη να θαυμάσουμε το μονότοξο γεφύρι της Πόρτας το οποίο έκτισε το 15ο αιώνα ο Αγ. Βησσαρίων. Το απόγευμά μας ελεύθερο. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα :
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για Μετέωρα, τα εντυπωσιακά αυτά δημιουργήματα της φύσης. Θα επισκεφθούμε δυο από τις σημαντικότερες Μονές του 14ου αιώνα που είναι κυριολεκτικά κρεμασμένα πάνω στους βράχους, την Ιερά Μονή του Αγίου Στεφάνου και την Ιερά Μονή του Οσίου Βαρλαάμ. Νωρίς το μεσημέρι, μετά το γεύμα στην Καλαμπάκα, παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στο Σχολείο.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το ανωτέρω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και δύναται να τροποποιηθεί και να διαμορφωθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις των υπευθύνων της εκδρομής.

Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής

Important!


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ και το 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ διοργανώνουν ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΔΙΗΓΗΜΑ (έως 1.000 λέξεις) που να περιέχει τη φράση “ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ”

και καταθέστε το στην ηλεκτρονική διεύθυνση e-mail: mail@4gym-zograf.att.sch.gr με θέμα “Διαγωνισμός δημιουργικής γραφής” ή δώστε το στην Γραμματεία του σχολείου υπόψη κας Καμπίτση έως τις 11 Απριλίου 2014. Θα δοθούν 3 βραβεία (δωροεπιταγές από τα καταστήματα PUBLIC) – ένα για κάθε τάξη – από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Ρυθμίσεις σχετικά με τη δοκιμασία/τεστ στα Πρότυπα Πειραματικά Λύκεια

Important!


Η εισαγωγή όλων των μαθητών/τριών σε κάθε Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο γίνεται ύστερα από δοκιμασία (τεστ δεξιοτήτων και γνώσεων), η οποία θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα Πρότυπα Πειραματικά Λύκεια την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014 στις 10 π.μ.
Με τη δοκιμασία εισαγωγής μαθητών/τριών στα Πρότυπα-Πειραματικά Λύκεια αξιολογούνται γνώσεις και δεξιότητες που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο Γυμνάσιο, σχετικές με την Κατανόηση Κειμένων της Ελληνικής Γλώσσας και τα Μαθηματικά. Οι μαθητές/τριες θα εξεταστούν στα παραπάνω πεδία στο πλαίσιο μιας ενιαίας τρίωρης δοκιμασίας.
Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών, που ενδιαφέρονται για τη συμμετοχή των παιδιών τους στη δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων για την εισαγωγή σε Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο, οφείλουν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Δ.Ε.Π.Π.Σ, από 1 έως 31 Μαρτίου 2014.
Για λεπτομέρειες πατήστε εδώ
Ημέρες και ώρες που δουλεύουν οι δημιουργικές ομάδες στο σχολείο

Important!


Σας πληροφορούμε ότι οι τρεις δημιουργικές ομάδες των μαθητών του σχολείου μας απασχολούνται τις εξής ημέρες και ώρες
1. ΔΕΥΤΕΡΑ και ΩΡΑ 14:05 πρόγραμμα ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ υπεύθυνος καθηγητής Αντ. Μπέρτσος
2. ΤΕΤΑΡΤΗ και ΩΡΑ 14:05 πρόγραμμα ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ υπεύθυνος καθηγητής Μ.Κατερέλος – Χ. Σπηλιοπούλου
3. ΠΕΜΠΤΗ και ΩΡΑ 14:05 πρόγραμμα ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ υπεύθυνος καθηγητής Μ.Κατερέλος – Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ
4. ΤΡΙΤΗ και ΩΡΑ 14:05 ΧΟΡΩΔΙΑ με την κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Πρόγραμμα Μετάβασης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο

Important!


Το Κέντρο Πρόληψης του Δήμου Ζωγράφου συνεργάζεται με τα 7ο και το 12ο Δημοτικά Σχολεία Ζωγράφου στα πλαίσια του προγράμματος μετάβασης από το δημοτικό στο γυμνάσιο με τίτλο «Γυμνάσιο Ερχόμαστε!».
Οι εκπαιδευτικοί Κάλφα Μαρία, Χατζάκη Δέσποινα [12ο Δημοτικό] και Χορτίκογλου Βασίλης [7ο Δημοτικό] εκπαιδεύτηκαν στο συγκεκριμένο υλικό και το υλοποιούν στις τάξεις τους με τη δική μας υποστήριξη και εποπτεία. Στα πλαίσια των συναντήσεων τους είναι να επισκεφτούν το Γυμνάσιο την εβδομάδα 17-21/02/2014.
Οι περσινές επισκέψεις ήταν μια πολύ καλή εμπειρία για τις τάξεις που συμμετείχαν. Επιθυμούμε και οι φετινές επισκέψεις να είναι ακόμα πιο πλούσιες σε θετική εμπειρία τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους οικοδεσπότες.

Γιορτή τριών Ιεραρχών

Important!


Την Πέμπτη οι μαθητές του σχολείου μας θα πάνε 9:00 πμ κατευθείαν στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας για τη λειτουργία των Τριών Ιεραρχών
Ενημέρωση από Δήμο Ζωγράφου

Important!


Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Ζωγράφου έκανε διανομή τροφίμων (ζυμαρικά, κεφαλογραβιέρα και κασέρι) σε άπορους την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014, στον πεζόδρομο στην πλατεία Γαρδένια με την παρουσία του Δημάρχου Κώστα Καλλίρη.
Ωφελούμενες ήταν 294 οικογένειες με 627 μέλη, ενώ για τους δικαιούχους του προγράμματος θα ακολουθήσει και δεύτερη διανομή τροφίμων (φέτα και λάδι) μέσα στον Φεβρουάριο.

Πρόσκληση Γονέων από Δήμο Ζωγράφου

Important!

Ο Δήμος Ζωγράφου στα πλαίσια του προγράμματος Προαγωγής της Υγείας με τίτλο «Υγεία για όλους», προσκαλεί τους γονείς των παιδιών δημοτικού σε ομιλία με θέμα:

«Πώς μαθαίνουν τα παιδιά;  Γιατί κάποια παιδιά δυσκολεύονται»

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο 5ο και 6ο Δημοτικό Σχολείο του δήμου, στην οδό Περιάνδρου 37.

Ημερομηνία: 23.01.2014  Ώρα Έναρξης: 18:00
Ομιλητές Ισιδώρα Τραγοπούλου, Λογοθεραπεύτρια Παναγιώτης Λιανός, Σχολικός Ψυχολόγος
Υπό την αιγίδα του Συμβουλευτικού Κέντρου Οικογενειών Δήμου Ζωγράφου

Πρόγραμμα για ένα υγιεινό τρόπο ζωής

Important!

Το σχολείο μας συμμετέχει σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα για το σχολικό έτος 2013-14 που υλοποιείται στην Γερμανία, Ελλάδα, και Ηνωμένο Βασίλειο, «Χρησιμοποιώντας το βιβλίο των επιλογών μου: Για ένα υγιεινό τρόπο ζωής».
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 12-14 ετών και εποπτεύεται από την «Generation Europe Foundation”.
Το πρόγραμμα αυτό έχει σαν στόχους:

  • Να βελτιώσει τα πρότυπα υγιεινού τρόπου ζωής των νέων (διατροφή, σωματική δραστηριότητα, διαχείριση άγχους)
  • Να συμβάλει στη διδασκαλία βασικών δεξιοτήτων ζωής, όπως κριτική σκέψη, στοχοθέτηση και αυτοανάλυση.
  • Να αποτελέσει ένα χρήσιμο βοηθητικό υλικό για τη διδασκαλία σχετικών μαθημάτων και για την υλοποίηση προγραμμάτων

Η παραπάνω δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του μαθήματος της οικιακής οικονομίας με τους μαθητές της Α’ Γυμνασίου από την καθηγήτρια Αικατερίνη Χρηστοπάνου ΠΕ15.

Πρόγραμμα ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης για τις
εξαρτησιογόνες ουσίες

Important!

Τις προσεχείς ημέρες θα πραγματοποιηθούν στο σχολείο μας 2 δίωρες συναντήσεις ανά τμήμα της Γ’ Γυμνασίου με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Ζωγράφου. Στόχος των συναντήσεων αυτών είναι να αυξήσουμε τις γνώσεις που διαθέτουν οι μαθητές για τις εξαρτησιογόνες ουσίες (νόμιμες και παράνομες) και τις αρνητικές επιπτώσεις τους στην υγεία αλλά και να συζητήσουμε με τους μαθητές πάνω στους παράγοντες και τα εφόδια που μπορεί να λειτουργήσουν προστατευτικά στη χρήση ουσιών.
Ας σημειωθεί ότι θεωρούμε, επίσης, σημαντικό με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων αυτών να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση με τους γονείς στο σχολείο, προκειμένου να συζητηθεί ο ρόλος της οικογένειας στην πρόληψη της χρήσης ουσιών στην εφηβεία.

Η Ρομποτική στο σχολείο μας.

Important!


Πριν δύο χρόνια έγινε με επιτυχία τμήμα ρομποτικής στο σχολείο μας. Το τμήμα δημιουργήθηκε έπειτα από το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξαν τα παιδιά μετά από συζήτηση που έγινε στα πλαίσια του μαθήματος πληροφορικής, σχετικά με τους αυτοματισμούς και τις εφαρμογές τους στην καθημερινότητα του ανθρώπου. Στο τμήμα αυτό συμμετείχαν μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου.

Σκοπός του project αυτού ήταν να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τους μικροελεγκτές καθώς και στον τρόπο που αυτοί επικοινωνούν με τους αισθητήρες. Μαζί με τους μαθητές μας αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα ρομπότ σούμο. Για τη δημιουργία του χρησιμοποιήσαμε τον μικροελεγκτή Arduino για δύο λόγους. Πρώτα από όλα το κόστος του, που δεν ξεπερνά τα 25 ευρώ και δεύτερο γιατί ανήκει στην κατηγορία των ανοιχτών συστημάτων, με αποτέλεσμα να υπάρχει στο διαδίκτυο αρκετό υλικό σε μορφή λογισμικού ανοιχτού κώδικα….

Πατήστε εδώ για τη συνέχεια

Χριστουγεννιάτικη Θεατρική Παράσταση

Important!

Καλούνται οι γονείς των μαθητών του σχολείου μας την ΔΕΥΤΕΡΑ 9:00 πμ στο αμφιθέατρο, για να δουν την Χριστουγεννιάτικη Θεατρική Παράσταση

«Στο Χριστό το Κάστρο» του Παπαδιαμάντη

μαζί με Χριστουγεννιάτικα Τραγούδια και Κάλαντα.

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα e-Τwinning

Important!

Το σχολείο μας υλοποιεί το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα eTwinning. Το eTwinning είναι μια ευρωπαϊκή δράση του προγράμματος Διά Βίου Μάθησης, μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη.

Η δράση παροτρύνει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς από τις χώρες της Ευρώπης να γνωριστούν, να ανταλλάξουν απόψεις και να δημιουργήσουν δεσμούς

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://blogs.sch.gr/4gymzogr/?p=305

Παλαιότερα άρθρα «