Αν θέλετε το παιδί σας να είναι μαθητής με όλη τη σημασία της λέξης, μην περιορίζετε τη μάθηση μόνο στη σχολική τάξη. Εξάλλου η ύλη του σχολείου δεν καλύπτει όλους τους τομείς…Βοηθήστε λοιπόν το παιδί σας να ανακαλύπτει και να μαθαίνει κάθε μέρα καινούρια πράγματα, κάνοντας τη μάθηση ευχάριστη:
View full post
Δεν είσαι εκεί για να δεις, όμως, σίγουρα θα μάθεις. Είτε γιατί το μικρό σου θα βγάλει την είδηση πρώτο παράρτημα (ο Κίμωνας μ’ έσπρωξε/έβρισε/έφτυσε) με το που θα γυρίσεις σπίτι, είτε γιατί, αν έχεις πέσει στον τύπο σφίγγα (όπως η κόρη μου, καλή ώρα), θα διαβάσεις μόνη σου τα σημάδια (κατεβασμένα μούτρα στην καλύτερη …
View full post
Το παιδί σας αδυνατεί να συγκεντρωθεί. Μόλις κάθεται να διαβάσει κάτι θυμάται, σηκώνεται από το γραφείο, κάνει βόλτες στο σπίτι, μιλάει στο τηλεφωνο…Αναρωτιέστε πώς μπορείτε να το βοηθήσετε; Η έλλειψη συγκέντρωσης, η παθητικότητα και η έμμεση αδιαφορία για τα μαθήματα μπορεί να οφείλονται σε ζητήματα που απασχολούν τον έφηβο, στην ορμονική αναστάτωσή του ή σε …
View full post
Συμβουλές για τους γονείς Συμβουλές για τους νέους Τί είναι τα Λογισμικά Φίλτρα Συμβουλές για ασφαλείς οικονομικές συναλλαγές Συμβουλές για ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο Αν διαπιστώσω παραβίαση των προσωπικών μου δεδομένων, απάτη ή δέχομαι απειλές μέσω Διαδικτύου που μπορώ να απευθυνθώ; Πώς μπορεί το παιδί μου να χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο χωρίς να κινδυνεύει; Αν διαπιστώσω …
View full post
Το blog των μαθητών βρίσκεται στην διεύθυνσηhttp://4gymzografou.wordpress.com Διαβάστε την και διαδόστε την! Για να δείτε όλα τα παιδαγωγικά άρθρα χρησιμοποιείστε το αριστερό και δεξιό βέλος
View full post
Πόσες απουσίες μπορώ να κάνω; Μέχρι 114 συνολικά απουσίες. 50 δικαιολογημένες και 64 αδικαιολόγητες Πώς υπολογίζονται οι απουσίες; Κάθε ημέρα απουσίας από το σχολείο σημαίνει και τόσες απουσίες, όσες ήταν και οι ώρες μαθήματος. Με άλλα λόγια, αν κάποιος απουσιάζει μια ημέρα που έχει 7 ώρες μάθημα, θα πάρει 7 απουσίες, αν απουσιάζει μια ημέρα …
View full post
Αποστολή του σχολείου μας είναι να υπηρετήσει τις φυσικές, μορφωτικές, κοινωνικές και συναισθηματικές ανάγκες των μαθητών του που διανύουν μια κρίσιμη περίοδο ζωής καθώς περνούν από την παιδικότητα στην ενηλικίωση, παρέχοντάς τους μια ποικιλία εκπαιδευτικών, κοινωνικών, δημιουργιικών και πολιτιστικών ευκαιριών, ώστε να επεκτείνουν τα όρια του κόσμου τους σε ένα ασφαλές υποστηρικτικό περιβάλλον, όπου προωθείται …
View full post
Σχολικό και διδακτικό έτος Το σχολικό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και τελειώνει την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους. Το διδακτικό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 30η Ιουνίου του επόμενου έτους. Κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους διεξάγεται η διδασκαλία των μαθημάτων και γίνονται οι κάθε είδους εξετάσεις. Τρίμηνα Η διδασκαλία των …
View full post
1. Αυξήστε την προσδοκία σας σχετικά με τις ικανότητες των παιδιών. Όσο μεγαλύτερη προσδοκία έχουν οι γονείς για την πρόοδο των παιδιών τους, τόσο θετικότερα τα συναισθήματα και η συμπεριφορά τους προς τα παιδιά, γεγονός που καλλιεργεί την αυτοπεποίθηση, την αυτό-ενίσχυση και τελικά την επιθυμία των παιδιών για εμπλοκή στη μάθηση με θετικά αποτελέσματα 2. …
View full post
Ο σχολικός εκφοβισμός, γνωστός και ως School Bullying είναι η βία που λαμβάνει χώρα εντός ή εκτός της εκπαιδευτικής κοινότητας, κατά τη διάρκεια των σχολικών χρόνων. Μπορεί να είναι σωματικός, λεκτικός ή συναισθηματικός (ή συνδυασμός και των τριών ειδών) και επαναλαμβανόμενος. Επιπλέον, μπορεί να είναι και ηλεκτρονικός (Cyber Bullying), και να συμβαίνει μέσω κινητού τηλεφώνου …
View full post
Μερικές φορές η ανατροφή των παιδιών με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ / ΔΕΠ) – είναι δύσκολη. Να ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθηθείτε : Οργανώστε το πρόγραμμά σας στο σπίτι. Καθορίστε συγκεκριμένες ώρες για πρωινό ξύπνημα, φαγητό, παιχνίδι, τα μαθήματα του σχολείου, άλλες δουλειές, τηλεόραση ή ηλεκτρονικά παιχνίδια και βραδινό ύπνο. …
View full post
Για να προστατέψουν οι γονείς τα παιδιά τους κατά την πλοήγηση τους στο internet, πρέπει να εγκαταστήσουν στον υπολογιστή τους λογισµικό parental control που απαγορεύει την πρόσβαση σε ανάρµοστες ιστοσελίδες. Μερικές προτάσεις: Τα πέντε καλύτερα δωρεάν προγράμματα parental control http://www.pcadvisor.co.uk/features/security/3286114/the-five-best-free-parental-control-programs/ http://www.ilovefreesoftware.com/16/featured/5-best-free-parental-control-software.html Επίσης, e-ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ SaferInternet.gr Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου Safeline.gr Ελληνική Ανοικτή Γραµµή …
View full post
Είναι σημαντικό να εκπαιδεύετε τα παιδιά και τους εφήβους σχετικά με τους κινδύνου του καπνίσματος ώστε να βοηθήσετε στην πρόληψη της υιοθέτησης από αυτά της συγκεκριμένης μοιραίας συνήθειας. Η Αμερικανική Ένωση Πνευμονολόγων, αναφέρει οδηγίες που θα βοηθήσουν τους γονείς να μιλήσουν στα παιδιά τους για την αποχή από το κάπνισμα. – Με σαφήνεια και σταθερότητα …
View full post
Στην τελευταία έρευνα του Πανεπιστημίου Πειραιά, που έγινε το Μάϊο του 2012 σχετικά με τις προοπτικές της αγοράς εργασίας, διαπιστώνεται ότι η εργασιακή ύφεση αφορά σήμερα όλες τις ηλικίες, τους νέους, αλλά και ώριμους πολίτες. Οι προοπτικές αφορούν μεσομακροπρόθεσμες προβλέψεις για τα επόμενα 5-10 χρόνια. Επιλογή επαγγελμάτων με θετικές προοπτικές Πληροφορικός, Πληροφορικός-Οικονομολόγος, (η πορεία τους …
View full post
Οι έφηβοι μπορεί να εμπλακούν με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά με διάφορους τρόπους. Δυστυχώς οι έφηβοι δεν καταλαβαίνουν τη σχέση αυτών που κάνουν σήμερα και τις συνέπειες που πιθανόν να προκύψουν στο μέλλον. Στην ηλικία αυτή ο πειραματισμός με το αλκοόλ και άλλα ναρκωτικά είναι αρκετά συχνός. Οι έφηβοι έχουν την τάση να νιώθουν …
View full post
1. Καπνίζει ο καλύτερος φίλος ή φίλη τους. 2. Θεωρούν ότι έτσι είναι μέσα στο πλαίσιο της παρέας. 3. Το κάνουν για να δείχνουν ότι είναι μεγάλοι. 4. Θέλουν να κάνουν επίδειξη δύναμης με τα ρίσκα που παίρνουν. 5. Καπνίζει ο γονιός ή τα αδέλφια και θέλουν να μιμηθούν την πράξη. 6. Δεν έχουν πεισθεί …
View full post
Aρχικά, να αναλογιστούν τι μπορεί να φταίει. ― Nα συζητήσουν το θέμα με το δάσκαλό του, να πληροφορηθούν ποια είναι η στάση του παιδιού μέσα στην τάξη (συγκεντρώνεται, δυσκολεύεται σε κάποια μαθήματα ή σε όλα, προσπαθεί κ.λπ.). ― Nα σκεφτούν οι ίδιοι τον τρόπο μελέτης του παιδιού στο σπίτι (κάθεται εύκολα να διαβάσει, χρειάζεται πολλή …
View full post
Συχνά τους αμφισβητούμε και κατακρίνουμε τις συμπεριφορές τους. Άλλες πάλι φορές τους ζηλεύουμε και επιζητούμε να είμαστε στη θέση τους.Το σίγουρο είναι ότι οι δάσκαλοι είναι οι άνθρωποι που εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας για πολλές ώρες και είναι σε θέση να τα βοηθήσουν, να τα καθοδηγήσουν και να τα επιμορφώσουν για ένα καλύτερο αύριο. Η …
View full post
Οι γονείς θα πρέπει να συμβουλευτούν κάποιο ειδικό όταν το παιδί: – Αποφεύγει συστηματικά να μένει μόνο του. – Εκφράζει αγωνία όταν δεν είναι κοντά του ο ένας από τους δύο γονείς. – Φοβάται διαρκώς για την ασφάλεια της οικογένειας ή προσωπικά τη δική του. – Παραπονιέται πολύ συχνά για πονόκοιλους, πονοκεφάλους και άλλα ψυχοσωματικά …
View full post
Η οριοθέτηση της συμπεριφοράς είναι αυτό που βοηθά το παιδί να κατανοήσει τους κανόνες και τις προσδοκίες των γονέων του. Τα όρια που τίθενται στη συμπεριφορά καθορίζουν επίσης την ισορροπία της δύναμης και της εξουσίας στις οικογενειακές σχέσεις και συνιστούν ένα ουσιώδες στοιχείο στην ανατροφή των παιδιών. Πολλές μελέτες αναφέρουν ότι όταν οι γονείς θέτουν …
View full post
H απόρριψη του εφήβου από το σχολείο προκαλεί συνήθως στο γονιό αίσθημα απόγνωσης. Τρέμει στη σκέψη ότι, για να φτάσουν τα πράγματα σε αυτό το σημείο, το παιδί του πρέπει να έχει ένα οξύ πρόβλημα που δε “γιατρεύεται”. Τις περισσότερες φορές η αποβολή σημαίνει πως το παιδί επέδειξε ακραία αρνητική συμπεριφορά. H γονική ευθύνη συνήθως …
View full post
Η διαδικασία της εφηβείας ξεκινά με την προεφηβεία γύρω στα 11-13, οπότε και παρατηρούνται οι πρώτες σωματικές αλλαγές και οι πρώτες μεταβολές του ψυχισμού. Aπό τα 13 έως τα 16 η διαδικασία συνεχίζεται, ενώ παράλληλα σταθεροποιείται προοδευτικά η υιοθέτηση των νέων ψυχικών λειτουργιών του εφήβου. Το παιδί συνειδητοποιεί ότι χάνει την ανεμελιά της παιδικής ηλικίας, …
View full post
Το ενδεχόμενο αποτυχίας στις Πανελλήνιες ή γενικότερα στις εξετάσεις βιώνεται από τους μαθητές ως προσωπική ήττα και συνδέεται με υψηλό επίπεδο άγχους. Εξαιρετικά φορτισμένη φαντάζει η παρούσα περίοδος στον ψυχισμό χιλιάδων εφήβων, που δοκιμάζουν τις γνώσεις και τις αντοχές τους προκειμένου να κερδίσουν μία θέση στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Άγχος, φόβος, τρόμος, αγωνία για το αύριο …
View full post
Ο όρος ‘διαταραχή ελλειμματικής προσοχής / υπερκινητικότητα’ (ΔΕΠ-Υ) αναφέρεται σε παιδιά και ενήλικες, που αντιμετωπίζουν σοβαρές συμπεριφορικές και γνωστικές δυσκολίες σε σημαντικούς τομείς της ζωής τους, όπως στις διαπροσωπικές σχέσεις, στο σχολείο, στην εργασία και στην οικογένεια, εξαιτίας υπερβολικής κινητικής δραστηριότητας και προβλημάτων στον έλεγχο της προσοχής και των παρορμήσεων. Διακρίνονται η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής- …
View full post
Δώσε αγάπη και φροντίδα στο παιδί σου με συνέπεια και σταθερότητα. Η αγάπη είναι ουσιώδης για την ανάπτυξη του παιδιού, όπως είναι η τροφή για το σώμα του. Δώσε στο παιδί σου, όσο μπορείς περισσότερο από το χρόνο σου. Αξίζει πιο πολύ να μιλάς, να παίζεις και να διαβάζεις στο παιδί σου παρά να ασχολείσαι …
View full post
“Αν πιστεύετε ότι ο δάσκαλος σας είναι ζόρικος, περιμένετε μέχρι να αποκτήσετε έναν εργοδότη. Δεν θα διαθέτει μεγάλη υπομονή κι έτσι θα τείνει να είναι λίγο πιο ευέξαπτος. Όταν θα τα θαλασσώσετε, δεν πρόκειται να σας ρωτήσει πώς νιώθετε γι’ αυτό. Ελάχιστες είναι οι δουλειές που καλλιεργούν την αυτοέκφρασή σας ή σας βοηθούν να βρείτε …
View full post
Τα παιδιά που ζουν σε σπίτια όπου οι γονείς διαθέτουν πολλά βιβλία, έχουν συνήθως στη συνέχεια αυξημένο μορφωτικό επίπεδο, ενώ αντίθετα τα παιδιά που μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον χωρίς βιβλία γύρω τους, εμφανίζουν αργότερα χαμηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης (αν και πάντα υπάρχουν οι εξαιρέσεις), σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα. Όσο πιο πολλά βιβλία υπάρχουν σε …
View full post
Οι καλές επιδόσεις στο σχολείο, κοντολογίς, οι καλοί βαθμοί, είναι μεταδοτικές. Αυτό προκύπτει από νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων. Σύμφωνα με τους συντάκτες της έρευνας, μαθητές που κάνουν παρέα με φίλους που έχουν καλύτερους βαθμούς από τους ίδιους, βλέπουν και τους δικούς τους βαθμούς να ανεβαίνουν την επόμενη σχολική χρονιά. Μετά λοιπόν από προηγούμενες έρευνες που …
View full post
Ένα χαστούκι, ένα χτύπημα στο σώμα είτε είναι μικρό είτε μεγάλο, πιο επιθετικό ή πιο ήπιο είναι κοινώς αποδεκτό ότι αποτελεί μια πράξη βίας. Αυτή η πράξη βίας φέρει ξεκάθαρα το μήνυμα του θυμού, της απόρριψης, της εξουσίας. Τη σωματική τιμωρία την καταδικάζουμε και την αντιλαμβανόμαστε εύκολα ως έναν κακοποιητικό τρόπο συμμόρφωσης και διαπαιδαγώγησης των …
View full post
Πρέπει τα παιδιά μας να πατούν γερά στα πόδια τους, να μη φοβούνται να δοκιμαστούν σε άγνωστες καταστάσεις, να μην πτοούνται όταν οι δυσκολίες ορθώνονται μπροστά τους. Με λίγα λόγια να έχουν αυτοπεποίθηση. Ο δρόμος όμως προς την αυτοπεποίθηση ξεκινά από νωρίς, από τις πρώτες εμπειρίες του παιδιού. Η εικόνα που διαμορφώνει για τον εαυτό …
View full post
Τη σημαντική συμβολή που μπορούν να έχουν οι γονείς στις σχολικές επιδόσεις των παιδιών αναδεικνύουν στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), τα οποία επεξεργάστηκαν ειδικοί του διεθνούς προγράμματος αξιολόγησης μαθητών του οργανισμού (PISA). Σύμφωνα με μια έκθεση οι μαθητές που διάβαζαν με τους γονείς τους στην πρώτη τάξη του δημοτικού σχολείου στατιστικά εμφανίζουν …
View full post
Οι ειδικοί επισημαίνουν τους λόγους που προκαλούν τη χαμηλή επίδοση ορισμένων παιδιών στο σχολείο και προτείνουν τρόπους αντιμετώπισής τους «Δεν καταλάβαινα για ποιον λόγο έπρεπε να διαβάζω και να είμαι πρώτος στην τάξη: για τη σωστή εκπαίδευσή μου ή για την επαγγελματική μου αποκατάσταση; Έτσι, το σχολείο μού ήταν αδιάφορο. Τόσο μάλιστα, που την πρώτη …
View full post
Πολλοί γονείς αναρωτιούνται γιατί τα παιδιά είναι τόσο ευάλωτα στην χρήση ουσιών. Αρκεί να γνωρίζουν που βρίσκονται τα παιδιά τους όλη την ώρα, τί κάνουν και με ποιον είναι; Οι επιστήμονες λένε πως όλα αυτά δεν αρκούν και ότι ενέχονται και άλλοι παράγοντες οι οποίοι εγκλωβίζουν τα παιδιά στην χρήση παράνομων ουσιών.
View full post
Στις σημερινές κοινωνίες πολλοί είναι οι έφηβοι που θα δοκιμάσουν ή θα χρησιμοποιήσουν, κάποιες φορές, ψυχοτρόπες ουσίες. Η περιέργεια, ο πειραματισμός, η έλξη του απαγορευμένου και η μεγάλη διαθεσιμότητα ουσιών στο περιβάλλον των νέων οδηγούν πολλούς, όλο και μικρότερης ηλικίας, εφήβους σε μια πρώτη επαφή με τις ουσίες. Δεν αρκεί όμως η δοκιμή για να …
View full post
Ξεχνούν, σιγά σιγά, τη γυμναστική οι έφηβοι. Μόνο ο ένας στους πέντε ασκείται σε καθημερινή βάση, ενώ ένα στα οκτώ 15χρονα κορίτσια δεν γυμνάζονται καθόλου. Αναλύοντας τα στοιχεία μιας λερευνας, οι ειδικοί επιστήμονες παρατηρούν μείωση του ποσοστού των μαθητών που ασκείται σωματικά τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα, την τελευταία δωδεκαετία. Αντιθέτως, η τηλεόραση, τα DVD …
View full post
Τι πρέπει να κάνουμε το βράδυ πριν από τις εξετάσεις; Κατ’ αρχήν είναι πολύ σημαντικό για τον μαθητή ή τη μαθήτρια να κοιμηθεί καλά το βράδυ πριν από τις εξετάσεις, θέστε από πριν μία ώρα που το παιδί σας θα κλείσει τα βιβλία και θα πάει για ύπνο. Ενα ζεστό μπάνιο, χαμομήλι, απαλή μουσική και …
View full post
Η σχολική επίδοση ενός μαθητή ορίζεται ως η αξιολόγηση της απόδοσης του σε σχέση με την εκπαιδευτική διαδικασία. Επομένως επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες που εμπλέκονται στην εκπαιδευτική πράξη αλλά και στη γενικότερη διάπλαση της προσωπικότητας του παιδιού. Αρκετοί μαθητές παρουσιάζουν χαμηλή σχολική επίδοση και οι γονείς τους τις περισσότερες φορές αποδίδουν την αποτυχία του παιδιού …
View full post
Υπάρχουν λίγοι γενικοί κανόνες οι οποίοι ισχύουν για όλους. Ο καθένας πρέπει να βρει αυτούς που ισχύουν για τον εαυτό του. Τα περισσότερα τα ξεχνούμε αμέσως μετά το διάβασμα, γι’ αυτό πρέπει να ξεκινούμε αμέσως με την επανάληψη τμημάτων της ύλης που έχουμε να διαβάσουμε. Όσο πιο νωρίς ξεκινούμε την επανάληψη, τόσο πιο λίγες επαναλήψεις …
View full post
Ένα παρεξηγημένο θέμα στην ανατροφή των παιδιών είναι η πειθαρχία και η οριοθέτηση. Πολλοί μαθαίνουμε ότι δεν πρέπει να κάνουμε το παιδί κακομαθημένο και όταν κλαίει να μην το παίρνουμε αγκαλιά. Αμέσως μετά την αγάπη, το σπουδαιότερο δώρο του γονιού προς το παιδί είναι η αίσθηση της πειθαρχίας. Οι περισσότεροι γονείς παραδέχονται ότι είναι πολύ …
View full post
Τα παιδιά αυτά δυσκολεύονται να ανταποκριθούν σε καταστάσεις στις οποίες τα περισσότεροι από τους συνομηλίκους τα καταφέρνουν πολύ εύκολα. Διαφέρουν από τα περισσότερα παιδιά του ίδιου αναπτυξιακού επιπέδου ως προς την ικανότητα: να εστιάσουν την προσοχή τους να ελέγξουν τις παρορμήσεις τους και σε μερικές περιπτώσεις να ελέγξουν την κινητικότητά τους Υπάρχουν τρεις κατηγορίες τέτοιων …
View full post
* Επικοινωνώ με το παιδί με ειλικρίνεια και ενδιαφέρον. Του δείχνω ότι χαίρομαι που μιλάω μαζί του και δεν το κάνω σαν αγγαρεία. Εκδηλώνω με σωματικό τρόπο την αγάπη μου με αγκαλιές και χάδια. * Ξεκινώ την επικοινωνία μου με το παιδί εστιάζοντας πάντοτε την προσοχή μου στα θετικά του χαρακτηριστικά και στα χαρίσματά του. …
View full post
Τα περισσότερα παιδιά υφίστανται κακομεταχείριση στη σχολική τους ζωή με τη μια ή την άλλη μορφή, όπως το ότι τους κολλάνε παρατσούκλια, τα πειράζουν, τα βγάζουν εκτός κοινωνικού περίγυρου ή τους επιτίθενται. Επίσης, πολλά παιδιά δεν ξέρουν πώς να προσεγγίσουν τους συμμαθητές τους και να κάνουν φίλους ή είναι τα ίδια εχθρικά και επιθετικά. Όλες …
View full post
1. Το σχολείο, χώρος επικοινωνίας και συναναστροφής H πρώτη ευκαιρία για το παιδί να λειτουργήσει κοινωνικά σ’ ένα ευρύτερο περιβάλλον από αυτό της οικογένειας είναι το σχολείο. H επιτυχία του παιδιού στο σχολείο εξαρτάται από το αν έχει αυτοπεποίθηση και ενδιαφέρον, από το αν γνωρίζει τι είδους συμπεριφορά είναι αποδεκτή και πώς μπορεί να επιβάλλεται …
View full post
Η διαδικασία της εφηβείας ξεκινά με την προεφηβεία γύρω στα 11-13, οπότε και παρατηρούνται οι πρώτες σωματικές αλλαγές και οι πρώτες μεταβολές του ψυχισμού. Aπό τα 13 έως τα 16 η διαδικασία συνεχίζεται, ενώ παράλληλα σταθεροποιείται προοδευτικά η υιοθέτηση των νέων ψυχικών λειτουργιών του εφήβου. Το παιδί συνειδητοποιεί ότι χάνει την ανεμελιά της παιδικής ηλικίας, …
View full post
Ενώ όλοι θεωρούμε σήμερα εξωφρενικό το να μην ξέρει να διαβάζει ή να γράφει ένας ενήλικος, οι περισσότεροι από εμάς παραδέχονται πρόθυμα και ανερυθρίαστα ότι «δεν τα καταφέρνουν και τόσο καλά στα μαθηματικά». Άραγε για τον γενικευμένο μαθηματικό αναλφαβητισμό των περισσότερων «μορφωμένων» ατόμων ευθύνεται το ανεπαρκές εκπαιδευτικό μας σύστημα ή, όπως συνήθως πιστεύουμε, η προσωπική …
View full post
Η ιστοσελίδα αυτή δεν ανανεώνεται πλέον γιατί το σχολείο μας απέκτησε νέα ιστοσελίδα.
Η νέα ιστοσελίδα του σχολείου μας βρίσκεται στην διευθυνση: 4gymzogr.mysch.gr
Ευχαριστούμε
Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/4gymzogr/?p=2015
Παρακαλούμε ενημερωθείτε για κάποιες μικρές αλλαγές στο πρόγραμμα της Webex διδασκαλίας που αφορούν τα μαθήματα της Πληροφορικής, της Τεχνολογίας και της Οικιακής Οικονομίας. Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο το πρόγραμμα της διδασκαλίας με τηλε-εκπαίδευση:
Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/4gymzogr/?p=2012
Στα πλαίσια του Π.Δ 126 ΦΕΚ Α’ 211/11-11-2016 άρθρο 4 §3, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα που επιβάλλουν οι αποφάσεις για τη μη διασπορά COVID-19 , ο σύλλογος διδασκόντων θα είναι στη διάθεσή σας σχετικά με την πρόοδο και φοίτηση των παιδιών σας ως εξής:
-
Έχει ορίσει συγκεκριμένη ημέρα την Τετάρτη και ώρα που θα δέχεται τους γονείς και κηδεμόνες (όπως στον επισυναπτόμενο πίνακα). Επίσης για την αποφυγή του συνωστισμού θα υπάρχει αναρτημένος στο σχολείο πίνακας για την αίθουσα που θα δέχεται ο κάθε εκπαιδευτικός.
-
Θα είναι στη διάθεσή σας το υπηρεσιακό e-mail του κάθε εκπαιδευτικού, ούτως ώστε να επικοινωνείτε μέσω e-mail μαζί του, για να κλείνετε συγκεκριμένο ραντεβού.
Παρατήρηση: Το σχολείο είναι ένας ζωντανός οργανισμός και αυτό σημαίνει ότι μπορεί το πρόγραμμα που έχουμε αναρτήσει να τροποποιηθεί κάποια στιγμή εκτάκτως για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένες ανάγκες.
Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/4gymzogr/?p=2001
Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει ιδιαίτερη αξία για τη Χώρα μας, υπενθυμίζοντας την αντίσταση της πατρίδας μας σε κάθε επιβουλή εναντίον της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητάς της, καθώς και τους αγώνες των λαών για την ελευθερία, τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Το σχολείο μας γιόρτασε την Εθνική Επέτειο τηρώντας τις οδηγίες και λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
Δείτε φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις στο σχολείο μας και την παράδοση της σημαίας:
Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/4gymzogr/?p=1999
Δείτε, στον παρακάτω σύνδεσμο, το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου από 26 Οκτωβρίου 2020:
Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/4gymzogr/?p=1996
Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.) διοργανώνει τον 81o Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό (Π.Μ.Δ.) στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ». Σκοπός του διαγωνισμού είναι η καλλιέργεια της μαθηματικής σκέψης και της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των μαθητών σε ένα καθαρά διανοητικό τομέα αλλά και η επιλογή των μαθητών που θα στελεχώσουν τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στους Διεθνείς Μαθηματικούς Διαγωνισμούς. Εξαιτίας της συνεχιζόμενης υγειονομικής κρίσης τη φετινή σχολική χρονιά ο 81ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά «Ο Θαλής» θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων: (Αριθμ. Πρωτ.: Φ15/142436/Δ2/19-10-2020, http://edu-gate.minedu.gov.gr/images/Egkekrimena_programmata/Diagonismoi/math20.pdf), εντός του σχολικού ωραρίου, τηρώντας απαρέγκλιτα τις οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για την προστασία από τον κορωνοϊό-COVID 19.
Χρόνος, τόπος διεξαγωγής και διάρκεια:
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020 και ώρες 12:00-14:00, και ειδικά φέτος θα έχει διάρκεια δυο (2) ώρες, θα απαρτίζεται δε από τρία (3) θέματα πλήρους ανάπτυξης. Εξεταστικό κέντρο θα είναι όποιο σχολείο έχει ενδιαφερόμενους μαθητές, το οποίο θα πρέπει να διαθέσει ανάλογα με το πλήθος των μαθητών τις αντίστοιχες αίθουσες (χωρίς να είναι απαραίτητο να γίνει αναπροσαρμογή του ωρολογίου προγράμματος) και τους αντίστοιχους επιτηρητές.
Ποιοι συμμετέχουν:
Στον διαγωνισμό αυτόν μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές όλων των τάξεων των Λυκείων και των Β’ και Γ’ τάξεων των Γυμνασίων της χώρας (Μπορούν να συμμετέχουν και μαθητές της Α΄ Γυμνασίου, αν το ζητήσουν, με τα θέματα της Β΄ Γυμνασίου), οι οποίοι και θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στον Διευθυντή της Σχολικής μονάδας που φοιτούν μέχρι και την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020 . Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι προαιρετική.
Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/4gymzogr/?p=1993
H αξιολόγηση των μαθητών του Γυμνασίου από το τρέχον σχολικό έτος (2020-2021) προκύπτει από τον συνδυασμό του Π.Δ. 126/2016 και τον Νόμο 4692/2020 που τροποποίησε κάποιες διατάξεις του. Μπορείτε να δείτε το ΦΕΚ στον παρακάτω σύνδεσμο:
Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/4gymzogr/?p=1986
Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 14-10-2020 και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά ενημερωτική συνάντηση σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου και την πρόοδο φοίτησης των μαθητών/τριών.
Παρακαλούμε να συνδεθείτε με το URL του διευθυντή του σχολείου που έχει αποσταλεί στο mail σας.
Ευχόμαστε καλή πρόοδο στα παιδιά σας.
Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/4gymzogr/?p=1977
Ο σύλλογος διδασκόντων του Σχολείου μας εκτιμά ότι η διδασκαλία εξ’ αποστάσεως είναι μια λύση ανάγκης που μας επιβάλλεται, δεν θεωρούμε επ’ ουδενί ότι είναι προτιμότερη από την δια ζώσης διδασκαλία. Παρόλα αυτά σε περίπτωση αντίξοων συνθηκών (καταλήψεις, ενδεχομένως νέα μέτρα καταπολέμησης της διασποράς κοροναϊού) θα γίνεται διεξαγωγή των μαθημάτων εξ΄αποστάσεως μέσω WEBEX.
Παρακαλούμε ενημερωθείτε λεπτομερώς στον παρακάτω σύνδεσμο:
Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/4gymzogr/?p=1969
Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι όσοι από εσάς έχουν παιδιά που φοιτούν στην Α τάξη του Γυμνασίου του σχολείου μας και δεν έχουν καταθέσει Υπεύθυνη Δήλωση κηδεμόνα και Ατομικό Δελτίο μαθητή, παρακαλούνται να τα καταθέσουν το συντομότερο δυνατόν.
Την Υπεύθυνη Δήλωση κηδεμόνα μπορεί να την καταθέσει αυτοπροσώπως ο κηδεμόνας και να υπογράψει παρουσία της Διεύθυνσης του σχολείου ή να την προσκομίσει ο ίδιος ο μαθητής εφόσον έχει βεβαιωθεί το γνήσιο της υπογραφής του κηδεμόνα από το ΚΕΠ.
Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/4gymzogr/?p=1955