Ψυχάρης Σαράντος

 

Επώνυμο:

Ψυχάρης

Όνομα: Σαράντος
Ιδιότητα – Θέση Ομιλητή:

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΣΠΑΙΤΕ

Σύντομο Βιογραφικό: Ο Σαράντος Ψυχάρης είναι Πρωτοβάθμιος Καθηγητής στην Ανωτάτη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης-ΑΣΠΑΙΤΕ.
Είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Γλασκόβης-1988- της Μ. Βρετανίας (Βαθμός Άριστα). Το 1987 του απενεμήθη το Βραβείο «Lord Kelvin», του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης . Έχει πλούσιο ερευνητικό έργο σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια και έχει συμμετάσχει σε Ευρωπαϊκά και Εθνικά έργα. Είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Εκπαιδευτικής Ένωσης STEM(www.e3stem.edu.gr) με διεθνή εμπειρία στην εκπαίδευση και στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Έχει διετελέσει Εθνικός Εκπρόσωπος για θέματα εκπαίδευσης εκπαιδευτικών και ήταν Διευθυντής Μεταπτυχιακού προγράμματος σχετικά με το STEM στην εκπαίδευση. Έχει επίσης υπηρετήσει ως Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΑΣΠΑΙΤΕ και Καθηγητής στο εξωτερικό.
Έχει εκδώσει πολλά βιβλία που χρησιμοποιούνται σε Πανεπιστήμια της χώρας ως διδακτικό υλικό ενώ έχει περισσότερες από 150 δημοσιεύσεις σε ξένα περιοδικά και συνέδρια υψηλού κύρους. Είναι επίσης μέλος editorial board περιοδικών , ανάμεσα των οποίων και το νέο περιοδικό Hellenic Journal of STEM Education http://www.hellenicstem.com/index.php/journal. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην αξιοποίηση της Υπολογιστικής Σκέψης στην Διδακτική των Επιστημών και της Μηχανικής, την ανάπτυξη εφαρμογών «computing”, εφαρμογές της Υπολογιστικής Επιστήμης(Computational Science) στην εκπαίδευση, στην επιστημολογία του STEM και στην υλοποίηση διδακτικών σεναρίων που περιλαμβάνουν την διεπιστημονική προσέγγιση, το physical computing, και την Υπολογιστική Παιδαγωγική(Computational Pedagogy).
Επικοινωνία: spsycharis(at)gmail.com http://sarantospsycharis.weebly.com

Λίστα Σεμιναρίων

Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων