Γ φάση – Γιατί έτσι κι όχι αλλιώς – Πώς θα ήθελα να είναι η γειτονιά του σχολείου μου
8ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ – ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Όντας τυχεροί,καθώς το νηπιαγωγείο μας και γενικά η γειτονιά του ,πληρούν τις προυποθέσεις για ασφάλεια,καθαριότητα και σίγουρα περιβαλλοντική ομορφιά,οι μικροί μας μαθητές χρησιμοποίησαν την φαντασία τους και σχεδίασαν το χώρο που πλαισιώνει το σχολείο μας όπως αυτοί θα το ήθελαν.
Αρχικά γράψαμε τις ιδέες τους και μετά τις αποτυπώσαμε σε μια ομαδική εργασία.
Δημ. Σχ. Κλειδίου – Η πόλη που ονειρεύομαι
Οι μαθητές ταξίδεψαν σε άλλες πόλεις και χώρες, κατανόησαν αρκετά τον τρόπο διαβίωσης των κατοίκων, γνώρισαν τις διαφορετικές επιλογές των άλλων κοινωνιών, έκαναν συγκρίσεις και κατέληξαν σε συμπεράσματα για τις επιλογές και αξίες που οδήγησαν σε συγκεκριμένους τρόπους διαβίωσης. Στη συνέχεια οι μαθητές δημιούργησαν κολάζ με θέμα «Μια εικόνα από τη Ζωή στην Πόλη που Ονειρευόμαστε».
Μια επίσκεψη στην τοπική κοινότητα
Η επιθυμία των μαθητών να θέσουν ερωτήσεις στον αρμόδιο και να λάβουν απαντήσεις στα προβλήματα που εντόπισαν μετά τον «Περιβαλλοντικό Περίπατο» εκπληρώθηκε με την επίσκεψη στην τοπική κοινότητα όπου μας περίμενε ο πρόεδρος. Οι μαθητές έθεσαν τους προβληματισμούς τους και λειτούργησαν ως μικροί δημοσιογράφοι.
Tο παρελθόν μας καλεί – Δημιουργούμε το ιστορικό μονοπάτι της πόλης μας
Η πόλη μας βρίσκεται σε ένα προάστιο του Πειραιά , στο Κερατσίνι.
Με τη βοήθεια του ψηφιακού εργαλείου Google maps ,καταγράφουμε σε ένα χάρτη τα σημαντικότερα ιστορικά σημεία της πόλης μας(1-9).
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ – Google My Maps
Οι μαθητές γνωρίζουν τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Κερατσίνι και τα ζωγραφίζουν!! Οι ζωγραφιές τους αποτυπώνονται σε ένα βίντεο στο youtube.
Περπατώντας στην πόλη μας – 9ο Δ.Σ. Κοζάνης
Οι μαθητές της Ε΄ και της Στ΄ τάξης του σχολείου μας σχεδίασαν τη δική τους διαδρομή στην πόλη της Κοζάνης με αφετηρία το σχολείο μας. Εστίασαν περισσότερο στα σημεία πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος.
ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΜΑΣ ΜΟΝΟΠΑΤΙ

Τα τρία τμήματα της Ε΄ τάξης του 15ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου επισκέφτηκαν τη δημοτική βιβλιοθήκη η οποία στεγάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου μας. Η πορεία μας ξεκίνησε από το σχολείο μας και είχαμε την ευκαιρία να καταγράψουμε όλα όσα είδαμε στη διαδρομή, τα θετικά όπως τα πάρκα και οι αρκετές διαβάσεις που συναντήσαμε αλλά και κάποια αρνητικά όπως την απουσία κάδων ανακύκλωσης και τα αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα στα πεζοδρόμια και εμπόδιζαν την μετακίνησή μας. Παρατηρήσαμε και καταγράψαμε όσα μας έκαναν εντύπωση και συζητήσαμε τι θα μπορούσε να βελτιωθεί ώστε να γίνει η ζωή των πολιτών πιο εύκολη.
Βρέχει λέξεις … αλλιώς!
Οι μαθητές των Α, Δ και Ε τάξεων του 1ου Δ.Σ. Αφάντου Ρόδου συζήτησαν για την διαδρομή που ακολουθούν για να φτάσουν στο σχολείο.
Στη συνέχεια, ακολούθησε περίπατος στην περιοχή που βρίσκεται το σχολείο μας με στόχο την παρατήρηση και την καταγραφή. Οι μαθητές κατέγραψαν ό,τι τους έκανε εντύπωση, τόσο θετική όσο και αρνητική.
Όταν επέστρεψαν στο σχολείο συμπλήρωσαν το φύλλο εργασίας που προσφέρεται από το δίκτυο. Με βάση τις λέξεις που κατέγραψαν, δημιούργησαν το δέντρο των λέξεων. Στο δέντρο πρόσθεσαν ελληνικές μα και αγγλικές λέξεις, καθώς η Ε τάξη συμπλήρωσε μέρος του φυλλαδίου στην αγγλική γλώσσα!
Δημ. Σχ. Κλειδίου – Το περιβαλλοντικό μονοπάτι της πόλης μας
ΔΣ ΚΛΕΙΔΙΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ
Οι μαθητές του σχολείου μας παρουσιάζουν το περιβαλλοντικό μονοπάτι της περιοχής μας. Βγήκαν στη γειτονιά και παρατήρησαν τα θετικά και τα αρνητικά, εντόπισαν πολιτισμικά στοιχεία και ίχνη του παρελθόντος, ερεύνησαν κάποιες από τις οικονομικές λειτουργίες της πόλης!
Βόλτα με τις αισθήσεις – Δημοτικό Σχολείο Αρχίπολης
Αφού οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Αρχίπολης έκαναν ένα περίπατο γύρω από το σχολείο με όλες τους τις αισθήσεις σε επαγρύπνηση,
γυρνώντας στο σχολείο αποτύπωσαν σε φύλλο εργασίας τι είδαν, τι μύρισαν, τι άκουσαν, τι αισθάνθηκαν, τι γεύτηκαν.
Μετά εκφράστηκαν μέσα από τη ζωγραφική, είτε ατομικά (τα μικρότερα παιδιά), είτε ομαδικά (τα μεγαλύτερα παιδιά).
Πρόσφατα σχόλια